НС отхвърли затвора за ходене на гей паради

"Който е безгрешен, да хвърли камък пръв", призова депутатка от ГЕРБ
Обновена: 30 яну 2014 10:04 | 30 яну 2014 10:04,
159
НС отхвърли затвора за ходене на гей паради
Снимка: архив, Булфото

Парламентът отхвърли на първо четене промените в Наказателния кодекс, внесени от лидера на "Атака" Волен Сидеров и група народни представители. Те предвиждаха от една до пет години затвор и глоба от пет до десет хиляди лева за хора, които „манифестират“ хомосексуална ориентация чрез участия в шествия и паради или чрез средствата за масова информация и интернет.

Депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова взе думата за отрицателен вот. Тя цитира Библията, като призова, който е безгрешен, да хвърли камък пръв. Нямате право да бъдете морални стожери и съдници, когато вие самите би следвало да погледнете собственото си поведение. Смятате ли, че сте хората, които можете да кажете, че интернет, вестниците, телевизиите са мястото, на което хората с различна ориентация трябва да бъдат неотразявани?, каза Соколова. Тя каза още, че осъжда тази поправка.

Още по темата
Депутатите приеха на първо четене промени в Наказателния кодекс, внесени от Министерския съвет. С тях се въвежда директива на Европейския парламент за борбата със сексуалното насилие и със сексуалната експлоатация на деца, както и с детската порнография.

Определя се наказателната отговорност при нарушение на режима на сделките, вноса, износа или други действия с валутни ценности или задълженията за тяхното деклариране и прилагането на предвидените в закона санкции, когато предметът на престъплението е в „особено големи размери".

Цели се изпълнение на препоръка на Комитета на експертите за оценка на мерките срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма (МОНИВАЛ) към Съвета на Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Го е ясно, че гербисчетата ще правят каквото им наредят господарите от чужбина. Пък и шефа им вали ще става ***...
115
1
 
1
 
! Отговори
една преди 10 години
Тази госпожа, ако си представи,че нейното детето парадира на подобно зрелище, дали ще говори по същия начин.Не е необходимо ненормалниците да показват ненормалността си с такава показност.
114
2
 
2
 
! Отговори
75433 преди 10 години
ХАХАХА те в парламента поне половината са гейове, останалите - ****ерасти така, че тези путиновски мерки тука не минават :)
113
0
 
0
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До 132 ,Благодаря !
112
8
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Аз искам глоба и каторга за Волен Сидеров, защото не се е оженил и няма деца. Според мене по този начин той демонстрира антибиблейско поведение. Освен това блудства с жена, с която не е в брак. Това е противоправославно поведение. Искам и педесе камшика на голо за Деница, защото е *** - разваля чужди семейства. Освен това онуй със заешката уста демонстрира вродено уродство по улиците - искам да се прикрива с кърпичка.
111
1
 
2
 
! Отговори
alexander.rangelov.3 преди 10 години
До Рали1Bravo Rali1!!! tova sa prikazki na miasto! ....I v dvata ti komentara!
110
1
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До АнонименНе тръгвайте срещу природата си !След всякакви гей-паради,следва узаконяване на еднополовите бракове и всякакви други изгзици . Практиката е повече от ненормална .Това не са ценностите на народа ни !
109
3
 
2
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
ГЕРБ=ГЕЙ! То лидера им няма постоянно мнение и се дупеше в понеделник на САЩ, във вторник на ЕС а в сряда на Русия, вие чакайте да застанат срещу педеращината тия!
108
0
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До миленаНещо ти липсва,момиче.Българската нация е по-чиста отколкото си мислиш и няма нужда някой да я ***,че да станем по-расови може би според твоите представи ? Ами почти всички чужденки говорят за добрите ни български мъже.Даже е възпят и големия Кралимарковски .Опитай,може и да забравиш ***,и да не се сетиш за гейовете.
107
5
 
3
 
! Отговори
ВЪЛК0 преди 10 години
Жална ни майка. Ама не заради гейовете, а заради коментиращите. Вижте се колко сме ***...
106
0
 
2
 
! Отговори
alexander.rangelov.3 преди 10 години
До миленаNe znam kakvo ne e nared v glavata ti ,no s udovolstvie bih usukal edno vuje okolo vrata ti !!!
105
0
 
6
 
! Отговори
абе МИленке! преди 10 години
Тея ***,дето са ти в глвата са една групичка от 100 човека елитни манекени и основно те дефилират из всичките "предавания" ,да правиш изводи от там е смешно .Ама то трябва да проумееш ,че една извадка кога се прави е целенасочено и се цели по-лесно да се омесят народите ,че да няма народ и етнос!
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"...който от вас е без грях, нека пръв хвърли камък върху нея...". Така е. Но след това е казано : "*** си и недей вече греши". А ние като човеци, да не забравяме, че всеки ще отговаря за думите и помислите си.
103
2
 
12
 
! Отговори
PD преди 10 години
Българи, време е да започваме да оправяме нещата около нас. Хомосексуализма не трябва да се манифестира. Играейки си на жертви и скрити зад претенции за толерантност, техните идеи заразяват бъдещото поколение, формирайки хомосексуалисти на ментална основа. Не трябва да допускаме това, защото сегашното ни "толерантно" поведение, ще легализира идея за унищожава бъдното ни поколение. Да повдигнем морала и духовността си.
102
0
 
5
 
! Отговори
бобо преди 10 години
До кирето: Кире,далече отиде,трябва да почнем от Младост,те и без това неживеят в София,щото са по-близо до Пазарджик,а в Пазрджик има повече ***!!! Почвай оттам ,смело!!!!
101
13
 
1
 
! Отговори
кирето преди 10 години
Искам референдум да избиеме селяните от Надежда, Люлин, селяните с диагоналки, дето още им смърдят краката. И мутрите. Гейовете ви пречат на вас, селяни безподобни:) Сладури:)
100
0
 
6
 
! Отговори
реалиста преди 10 години
До миленаТук не става въпрос до това, кой е селянин или не , а дотова, кое е правилно или не е. Има морални правила, които не трябва да се наручават.
99
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миленче всички тези дето мразят гейовете няма да имат естесвено нищо против една ТРОЙКА с две ЛЕСБИЙКИ , от това което се изнесе за лицето Волен символа на МАЧОТО в българската политика , за нестандартните услуги за които е заплащал по 700 евра в Парижкия хотел , като нищо са си били заплащане на *** за оргия , той е бил в хотела с дама и е викал други за да стане по интерсно .
98
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
104 би ли конкретизирал термина " прочистени " , какво направиха палестинците в Йордания и в Ливан , изобщо как по точно се формира понятието " палестинец " и по какво се различав палестинеца от йрданеца , ливанеца или сириеца
97
23
 
3
 
! Отговори
милена преди 10 години
Всички хора са бисексуални. А тези, които най-открито обиждат обратните искат да им го сложат отзад най-много или те да го сложат. Хайде стига с болните мозъци. Всеки има право да си прави паради и каквото си иска. Преживейте го българи-селяни. Трябва у нас да има повече араби и ***, за да се претопи тази *** българска нация, малко да се освестим. А и *** имат страхотни големи инструменти!