Разминаване в графиците отменило визитата на Давутоглу

Президентът: Не е свързано с напрежението по границата с Турция
Обновена: 5 фев 2014 16:16 | 5 фев 2014 15:22,
34
Разминаване в графиците отменило визитата на Давутоглу
Росен Плевнелиев Снимка: архив, БТА

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че отмененото посещение на турския външен министър Ахмет Давутоглу у нас е заради разминаване в графиците и се е случило по технически причини. 

„Очаквам в следващите часове турската страна да обясни какви са те, но те нямат нищо общо с напрежението на българската граница между български и турски превозвачи”, заяви пред журналисти в Панагюрище държавният глава. 

Още по темата
Ахмет Давутоглу е отменил визитата си в България, планирана за утре и вдругиден, като според дипломатически източници е отхвърлил поканата от колегата си Кристиан Вигенин, след като от българското президентство му дали да разбере, че няма да може да се срещне с президента Росен Плевнелиев, пише турското издание "Тудейс Заман".

Плевнелиев подчерта още, че отношенията между България и Турция са много добри.

Идването на Давутоглу е целяло организирането на съвместно заседание между българското и турското правителство, което трябва да се състоя през месец април, каза още Плевнелиев. 

„Аз приветствам съвместното заседание, защото то е важно за високоскоростната линия София-Истанбул и за интерконекторната връзка от България за Турция, която ще даде възможност за доставка на газ”, заяви още Росен Плевнелиев.

Той вярва, че тези технически причини ще бъдат преодолени много скоро.

Президентът коментира отново и темата с тефтерчето на Филип Златанов, като призова също така прокуратурата да извади наяве цялата истина.

„Вие видяхте още в пресконференцията на прокуратурата преди няколко месеца, които самите те я нарекоха пресконференция тип „Биг Брадър”, странно защо от всички инициали в това тефтерче се обърна внимание на името на президента”, заяви държавният глава в Панагюрище. 

Той е категоричен, че репутацията на институцията страда от съмнения, че президентът е замесен в конфликт на интереси. „Моят апел е към прокуратурата е, моля, покажете всичко, защото това, че някой си служител в някаква комисия е решил да не се произнесе по същество, не облагодетелства, а точно обратното - ощетява българския президент”, заяви държавният глава. 

Той поиска още нещо.  „Повече от ясно е, че президентът не е бил в конфликт на интереси – излезте и го кажете публично”, призова Плевнелиев. 

Държавният глава е категоричен, че трябва да се покажат всички страници от това тефтерче.

„Ще бъде много интересно на българския народ да види всичко в тефтерчето, а не само избрани страници”, заключи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Туй говно преди 10 години
ДИИИиииииректно в затвора, че с мошеничество зае този пост.Бойко Борисов че е *** и *** милицонер е ясно, но това *** съвсем умишлено излъготи.Тия двамцата директно, крайно време е, да ги наградим с въжени вратовръзки и да висят по .......Еххххх ,америко ти си имаш чичко ЛИНЧ.Бе в тая и-ана страна България, няма ли ИСТИНСКИ, ЧЕСТЕН мъж?ИЛИ ВСИЧКИ СТЕ КАТО меките китки.ЕЕЕЕЕЕЕ-аааа ти държавата!!!!!!!!!!!!!!
30
2
 
2
 
! Отговори
Кочо Честименски преди 10 години
След скорошната реч на турския външен министър в гр, Сараево ( речта му е нубликувана във в, ,,Нова зора,,от 4 фев, 2014 г,) господин Давутооглу няма работа в България ,за да ни подготвя за възстановявяне на Османската империя на Балканите
29
0
 
0
 
! Отговори
borkoslav преди 10 години
И защо този толкова важен въпрос няма да бъде обсъждан, като той е най-належащ в момента?! Президентът нали го раздава голям закрилник на бизнеса, ами това е бизнес, нека да постави въпроса, или той се застъпва само за определени бизнес интереси?!
28
2
 
2
 
! Отговори
kompot преди 10 години
Президента по-добре да си подаде оставката, защото една среща като хората не може да уреди. Това на нищо не прилича.
27
4
 
2
 
! Отговори
Georgiev22 преди 10 години
Защо се оправдава? А ако утре турчина се направи на сърдит и каже, че причината е единствено и само Росен Плевнелиев, то какво ще направи тогава? Като нищо може да си вкара голям автогол, задето не намери време да се срещне с външния министър на Турция Давутоглу. Според мен това е страшно несериозно и недопустимо за един президент, който трябва да бъде за пример, а не за поучение.
26
2
 
4
 
! Отговори
macintosh преди 10 години
Плевнелиев уж все нищо не прави пък му много зает графика. В политическата игра няма никакви случайни неща.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пореден дипломатически гаф на президента само защото Плевнелиев не може да си направи графика.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Erdogan ne go e pusnal toy mnogo mrazi DPS i komunistite
23
7
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 10 години
Объркал си се - правилното, което трябва да запомниш, е НИКОГА И НИКЪДЕ ДОВЕРИЕ В ТУРЧИН !!!
22
6
 
5
 
! Отговори
Кирето Дипломата преди 10 години
Плевнелиев нарочно работи за влошаване отношенията с Ердоган , като забравя , че това вече е май последния приятел на Борисов на международното поле ! Но той Бойко е цар да си печели врагове !!!Разминали се по завоите , хайде де!!!
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 20КАТО ТЕБ ЛИ
20
1
 
8
 
! Отговори
Ламтеж за власт преди 10 години
Явно е дал дупе за да стане президент!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НИКОГА и по никакъв повод нямайте вяра на ром(българин)
18
0
 
6
 
! Отговори
Що скърца с зъби ??? преди 10 години
Бойко ЯКАТА му го е наврял.
17
2
 
4
 
! Отговори
Осман преди 10 години
Ще се оправят взаимнно и от двете страни,но повече може да загуби България.!Защо след няколко години турските греждани ще влизат в ЕС без визово и също така прозводството и превозите значително ще се улеснят.Между друго нашите управляващи не визждат опасноста от кризата и не действат за каузата на България да се реализират на всякъде.Предполагам че на българските управители се дърпат конците от Запада,когато европейската стока се нанаесе тогава ще пуснат тировете,КАКВО ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА БЪЛГАРИЯ?
16
0
 
1
 
! Отговори
qwerty11 преди 10 години
е ми то ред си има трябва да си чака реда....
15
2
 
3
 
! Отговори
Е ,КАК ,БЕ...ХА,ХААА преди 10 години
*** Е ....СТРАХОТЕН ПРИТЕГАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ВСИЧКИ ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААА...ВСИЧКИ ГО ХАРЕСВАТ!!!!!!!!!!!!!!!!
14
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До АнонименА бре *** ***! Хората ти казват, че външния министър на Турция не ще да дойде само за Вигенин, а ще дойде само ако и президента го приеме - къде тук е вината на президента?! Че е имал друга работа в предложения от Вигенин ден? Ами външния министър първо да види кога е удобно за президента и тогава да си уговаря срещи с чужди външни министри! Той да не си е мислел, че турчина ще бие път само за един Вигенин?!
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бре П**** Маринкин, ти си ПРЕЗИДЕНТ, бе *** ***! Остави външния министър да се разправя с турския ВЪНШЕН министър. (Не че *** не е същия плъх като тебе, но поне няма да посрами поста ДЪРЖАВЕН ГЛАВА, лижейки турски за*ници и да се приравнява на по-нисък пост)
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнята са го отсвирили.Тя е жена му не го сафери та кой ли ще го вземе на сериозно?