Между България и Турция има потенциал за сътрудничество!

Орешарски се срещна с турския външен министър Ахмет Давутоглу
Обновена: 27 фев 2014 18:30 | 27 фев 2014 18:28, Красимир Ангелов
174
Между България и Турция има потенциал за сътрудничество!
Снимка: МС

"Между България и Турция има потенциал за по-нататъшно сътрудничество. Турция е голяма икономика, голям пазар и източник на инвестиции“, отбеляза министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с министъра на външните работи на Република Турция Ахмет Давутоглу.

Българският министър-председател изтъкна добрите отношения между двете страни и огромните възможности в икономически план, съобщава правителствената информационна служба.

По време на разговора беше отчетена възможността стокообменът между България и Турция да нарасне два пъти. Отбелязана беше и направената крачка за решаване на проблема по отношение на превозвачите. Турският външен министър изрази надежда, че ще бъде намерено трайно решение на въпроса.

"Всяка кола, която минава през границата, създава икономическо оживление“, подчерта Давутоглу. Министър-председателят Орешарски пък изтъкна от своя страна, че българските и турските превозвачи са сред най- конкурентните в Европа и ще има по- голяма полза, ако си партнират, вместо да спорят.

Министърът на външните работи на Турция акцентира и върху значението на въздушния транспорт между двете страни.

"Гледаме на нашите отношения в перспектива като стратегическо партньорство“, заяви той. По думите му има потенциал в сфери като енергетиката, инвестициите, търговията, туризма и транспорта.

Още по темата

Според турския външен министър засилването на междусъседските икономически отношения е възможност да се излезе от кризата.

В рамките на днешния ден турският външен министър се срещна с премиера Орешарски, президента Росен Плевнелиев, своя колега Кристиан Вигенин и председателя на парламента Михаил Миков.

На излизане от президентството Ахмет Давутоглу бе посрещнат с плакати от депутати от „Атака“, които гласяха "Турция, дължиш ни 10 млрд. долара за тракийските имоти”, „Турция, искаме извинение за 500 години геноцид”, както и "Атака" казва: „Не на Турция в ЕС".

Турският външен министър бе заграден от полицейски кордон и до инциденти не се стигна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех,родино моя как само позволихме да се напълниш със турци и ***!!!Много *** дойде от къде ли не!Ама ще го изчистим!!!Да живее България!!!
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До sacradisСИгурно е гадно да си рязана карабина..-----------------------------------------------------------------Питай жена си .
125
2
 
3
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Тука много има много тролчета- атакистки активистчета,дето за една баничка "под масата", са съгласни да продадът нивата на баба си на "български прекупвачи" за жълти стотинки.Разбира се има и "атакисти",които просто са си неграмотни,неприспособими,бездейни...затова и вечно недоволни,особено вечер след две домашни ракии.Това са бенефициентите на Волен.
124
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Turchinсъщото правя и аз, само че с къдъни в задния двор.
123
5
 
2
 
! Отговори
radostina.koleva.35 преди 10 години
Както вчера се обединиха всички български футболни агитки да отидат да подкрепят българския отбор Лудогорец, така трябва да се обединят и да отидат да гласуват за единствената явно българска партия в парламента- АТАКА, защото другите явно са подчинени служители на турците. Вчера с мълчанието си и не отиването пред президентството, онези там пишман- патриоти ББЦ,ГЕРБ - те доказаха, че не служат на България, не служат на българските интереси!!!
122
5
 
2
 
! Отговори
radostina.koleva.35 преди 10 години
аз искам да съм свободна и независима, а не зависима От турци, хора!!! Браво на Атака, че постави тези въпроси, но нека и българския народ си даде сметка какви Турски управници имаме...Къде бяха тези управници вчера- тези българи, Бойко, Бареков и т.н., къде- НЯМАШЕ ГИ, САМО АТАКА БЕШЕ ТАМ ДА ПОДКРЕПИ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, ТЕЗИ МИШКИ СЕ БЯХА СКРИЛИ КАКТО ВИНАГИ....
121
5
 
2
 
! Отговори
Петър Петров преди 10 години
Като не могат да ни превземат физически, ще го направят икономически. Днес инвестициите от Турция в България са 2 млрд. евро , и той ще насърчи повече свои компании да инвестират в България. В"общите за двете страни въпроси" не попадат имотите на тракийските българи, защо???? Тези наши политици за чий интереси служат тогава, турските ли?
120
4
 
3
 
! Отговори
Петър Петров преди 10 години
За пореден път се видя васалното лице на сегашното ни правителство
119
4
 
3
 
! Отговори
Петър Петров преди 10 години
Атака не са поддръжници на турска политика, те са поддръжници на Българската- това трябва да го разберете един път завинаги, хора!!! Защо Герб и компанията на Бареков- уж патриотчета и националистчета не отидоха там, пред президентството да защитят българските ни интереси, да зададат и те техните въпроси- да видим и тяхната позиция? Защо продължават да се правят на интересни из медиите, че не се харесват, а си се подкрепят в това мишкуване? Защо не бяха и те там, а само Атака? Слуги на Турция, това сте вие...
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се разрушат всички ДЖАМИИ построени на територията Република България!!!
117
2
 
2
 
! Отговори
zlopameten преди 10 години
NYAKADE WIDYAH DA PISCHE ZA ATAKA I WSE SI YA OBICHAME NALI EH SIDEROW LEWENT GOLYAM XE XE XE XAXAXAXA MAZEN SMETKADJIYA MNENIE NA MNOGO OT NAS BOLEN DEPUTATI TOZI KOYTO GO PODDARJA E KATO NEGO MMAZEN GYOTWEREN KOYTO E DO NEGO E ZA JALTATA ZGRADA DOWERIHME TI SE SWIRKO PALYACHO PALYACHO ..............TROL
116
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
W EWROPA TURCITE SA TEZI KOITO WI DAWAT RABOTA POLYACI I DRUGI SAMO WI POGLEJDATI SI CHAKATE PRED KWARTIRITE ILI SE PREBIRATE W BG KADETO IMA MNOGO RABOTA ZATOWANYAKOY E KAZAL INTERESA KLATI FESA SEGA E MOMENTA NIE DA KLATIM FESA AMA TARIKATSKATAA NE OWENSKATA S ROGATA NAPRED :)
115
5
 
1
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
До Turchin...е...аз пък мога да забърша някой турчин-не ме бърка-стига да му е тясна халката
114
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До TurchinИ като се събудиш,двата ти пръста в контакта и носъ ти "червен"!!!
113
4
 
6
 
! Отговори
xusein преди 10 години
bulgaria country in the world beautiful.
112
12
 
11
 
! Отговори
Turchin преди 10 години
Гордея се че съм турчин родината ми е тук в БГ и живот си живея лашкам всяка вечер различни българки това е истината бате а на всички мизерници и тикви оставям да цъкате минуси а аз отивам да язда български кукли,аре чао баце :)
111
1
 
1
 
! Отговори
ot 145 преди 10 години
Ili "Hristianin"
110
2
 
4
 
! Отговори
до 142 преди 10 години
"Имам познати българи мохамедани, те са толкова мохамедани колкото аз православен...."Ами би ли описал, "колко" си православен, защото има разлика. Ти може и да си много православен или малко православен. Съответно и твойте познати могат да са много, малко мохамедани или да са абсолютни фанатици. Има разлика. Нали. Пък Всепрощаващия Христос може би прощава за 5 века робство. Написал си се "Българин". Много хубаво, но трябваше да е "православен".
109
1
 
5
 
! Отговори
до 143 преди 10 години
Ами не е прав българския премиер в случая, нито ДПС-то, нито ти.
108
5
 
2
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 141Не турският, а българският премиер го казва това. Коментарът ми е към коментиращите по-надолу, а отговорът на въпроса защо ги наричам "*** проЗталаци" всъщност е в самите коментари. Ако си ги чел де.