Миков пита: Защо теглим заем, след като приходите скачат?

Обикновеният човек ще се докосне ли до тези пари, чуди се той
26 мар 2015 10:16, Анисия Иванова
58
Миков пита: Защо теглим заем, след като приходите скачат?
Архив: Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков недоумява защо след като правителството отчита приходи от над 820 милиона лв. е поискало да вземе и заем в размер от 16 млрд. лева. В свой коментар във Facebook той коментира вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов, с което той обяснява, че в хазната са влезли повече приходи в хазната в сравнение със същия период на миналата година.

Според лидера на столетницата правителството е обсебено от идеята да застава на пътя на големите пари, но не е толкова усърдно в усилията си да направи с тях живота на всички българи по-добър и достоен.

Още по темата

"Ако тези пари наистина съществуват като приход в бюджета, а не са еквилибристика на цифри, то тогава те или са се появили внезапно през последните две седмици, или пък някой не си е направил достатъчно добре сметките, когато задължи страната ни със заема от 16 млрд. лева", коментира Миков.

Всички с основание се чудим какво ли е обяснението за многомилиардния заем при наличието на толкова добри приходи в бюджета, продължава лидерът на левицата и недоумява защо е било необходимо при тази рекламирана ефективност на държавата правителството да отнеме по 408 лв. от 272 000 души, които получават минимална работна заплата.

"Премиерът казва: "за всички е ясно, че ако не бяхме застанали на пътя на тези пари, 820 милиона в днешния ден щяха да са си пак там, където са били миналата година". Аз поне се чудя дали заставането на правителството на пътя на тези пари е добра новина за хората или е добра новина само за правителството. Дали и обикновеният човек ще се докосне до тези 820 млн. или пък до 16-те милиарда, на чийто път застана същото правителството преди няколко седмици?", пита лидерът на столетницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
9
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Аз пък те питам защо лъжеш, че се задължава държавата с 16 милиарда, като с почти цялата част се плащат социалните ви политики през годините? А именно Плащане на увеличенията за пенсионери и ромски майки не от бюджета а на крадит, субсидиране на БДЖ и после източване, даване на пари в енергетиката и източвани. Спад в приходите от митницата, при увеличаване на износа според Чубана. А сега Бойко увеличи приходите,а ти заплака.
10
5
 
9
 
! Отговори
rumen72 преди 9 години
До ТопчоДо сега са емитирани облигации за 3.1млрд. ЕВРО и септември ще има за още толкова и бъди сигурен че ще уплътнят всичко до 16млрд. защото при такива нива на емитиране на облигации може да сме сигурни че подкупите във вид на комисиони и др. скрити финансирания са отдавна прибрани.
9
11
 
11
 
! Отговори
K.Коцев преди 9 години
Г,син Миков,колкото по време на вашето шантаво управление разбрахме какво става със заемите , толкова и сега,да речем,ще разберем,т.е. няма нищо ново под слънцето! Какво се правиш на света вода ненапита и както винаги само наливате масло в огъня да изкарате другите виновни?! Поне веднъж се засрамете,бе!
8
5
 
11
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Ти съмняваш ли се, че ще опукат всичко, което имат възможност!? Това е сериозно страшно племе!
7
16
 
13
 
! Отговори
Топчо преди 9 години
Този Кратунчо наистина ли не разбра или нарочно манипулира, че България не взема заем от 16 млрд. лв., а те гласуваха възможност определени банки при нужда да оперират с международен кредит до 16 млрд. лв. за 3 год. До сега са емитирани облигации за 3,1 млрд. лв.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС вчера си признаха при препирните за Сърница, часовници и ***. Един от тях заяви на герберите, че ако не било ДПС миналата година да сдаде набързо властта, сега те нямало да бъдат управляващи. Така ли ни се отплащате, значи! Мастиите са се надявали, че след като са изритали БСП, кафето ще продължи с коняк, вечеря и закуска заедно. А между вечерята и закуската - ах, ох!
5
25
 
16
 
! Отговори
пешо преди 9 години
хахаха този е счухил *** :))) едва ли не изкарва приходите лошо нещо :) а откъде е сигурен че са взети до стотинка точно от хората с минимални заплати не знам :)) дори другарят станишев като плещеше глупости не стигаше чак до такива висини.
4
24
 
14
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Червен ***. Заемът не е изтеглен изцяло, а само принципно е разрешен. Обясниха ти, като на бавноразвиващ се, че няма да бъдат теглени всичките 16 млрд., ако има повече приходи.
3
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така бе и в първия мандат! Справяме се и усвоямваме еврофондовете отлично, събираемостта расте постоянно - пари няма. Добре, че тройната им бе оставила малко, но недостатъчно дазавършат мандата.
2
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и за чудене трябва акъл, но откъде в комунистите такава екстра...?
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото събирането е бавно а времето кратко.На куп се краде по лесно.