БСП като Топлофикация, един път си член, други път – не

На столетницата й трябва нова визия и хора, написа Кадиев във Facebook
1 апр 2015 11:40, Анисия Иванова
5
БСП като Топлофикация, един път си член, други път – не
Георги Кадиев. Снимка: архив Булфото

На БСП й трябва нова визия, направена от нови хора, написа червеният депутат Георги Кадиев във Facebook в коментар на промените, представени на снощния пленум на градската организация на БСП-София.

Кадиев признава, че е искал да чуе визията на Миков за това, което ще се случи в БСП и добавя, че всичко се е въртяло около промени в устава, които се правят през 3-4 години и е заприличал на договор с Топлофикация-София: при едни условия си член, при други работиш, при трети се махаш.

Депутатът представя друга гледна точка към темата. Според него левицата все повече прилича на умиращо предприятие, което преди 20 години е произвеждало 100 единици, а сега прави едва 10.

"Технологията (идеологията), е остаряла, продуктът (водената политика), е неатрактивен, служителите (апаратът), са немотивирани, потребителите (гласоподавателите), са разочаровани, стажанти (младежи), почти няма.
Мениджмънтът обаче, разбирай ръководството, е един и същ, моралът е разграден, конкуренцията е силна. И всички са наясно, че много неща не са наред, виждат кризата, но се концентрират в продажби на стария продукт", пише той.

Левият бунтар прави аналог с компанията на Стив Джобс - Apple Computers през 1997, преди въвеждането на IMac, Ipod, Iphone, Ipad, etc и преди завръщането на самия Джобс там.

"След 12 години отсъствие на Джобс, Apple губи пари и клиенти и са във фази на уволнения. Джобс обаче прави нова идеология, назначава ново ръководство, избира нов дизайнер, който да измисли нови продукти, мотивира служителите си и кара потребителите, разбирай гласоподавателите, да се влюбят в продуктите му.

И всичко това за 3 години, след които Apple отново е на печалба, а днес е най-голямата компания в света, с пазарна стойност над 700 млрд долара. Това е пътят и за БСП", обобщава Кадиев.

Промените в устава не решават нито проблемите, нито създават нов продукт, нито мотивират служителите, нито привличат потребители, смята червеният депутат. Той иска радикална, коренна, повсеместна, безпощадна промяна в БСП.

Георги Кадиев прави уточнение, че не се става дума за заяждания от типа "фараони срещу богати младоци", а за кардинално нов продукт, изработен от различни хора с различни качества, продаван по различен начин.

"Това се прави от лидери, визионери, не от подчинени хора, стегнати в железен партиен устав", смята той

С това трябва да се занимава БСП - кой е новият продукт, кои са хората, които го изработват, и кои са хората, които го продават. Уставът е последна грижа, завършва червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
8
 
! Отговори
БСП не е БКП преди 9 години
БКП е нужно на хората. Те продължават да си мислят, че гласуват за БКП, ама тези "уж социалисти" дето са копие на ОЛАНД се вижда, че са на американска каишка и са все "успешни бизнесмени" като този КАДИЕВ или "успешни президенти" като ПЪРВАНОВ или "успешни евролидери" като СТАНИШЕВ. МЕТЛА и НА *** такива "СОЦИАЛИСТИ" дето една стачка не могат да организират, защото едиствената им грижа е как да усвоят субсидиите от бюджета или да стигнат до Европарламента
3
1
 
10
 
! Отговори
сияйна мъдрост преди 9 години
Премъдрият Червен Бунтар има хубави мечти, но за реализацията им са нужни сияйни млади хора. За появата на сияйни млади хора пък е нужно Премъдрите Стари Хора да се оттеглят на заслужен риболов.Така че, Премъдри господин Кадиев, ако наистина искате мечтите ви да се осъществят, то разумният ви ход е да отидете на риболов.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На столетницата и трябва само ковчег!
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BSP--PARTIATA NA SVETLOTO BADESHTE NA BALGARIA