ДАНС разпита Ненчев за подкупа, който му давали

Военният министър бил извикан като свидетел
Обновена: 8 май 2015 16:46 | 8 май 2015 16:37, Веселина Йорданова
14
ДАНС разпита Ненчев за подкупа, който му давали
Николай Ненчев. Снимка: архив, БТА

Министърът на отбраната Николай Ненчев е дал обяснения пред прокурор във връзка с твърденията му, че му е предлаган подкуп, съобщи БНР.

Разпитът е бил в сградата на ДАНС, където работи новосъздадената разследваща структура "Антикорупция". Предварителната информация беше, че Ненчев е призован за 10 часа.

Още по темата

Въпреки журналистическата обсада на официалния вход на ДАНС много преди този час, се оказа, че военният министър е избрал алтернативен на него вход и на влизане, и на излизане.

За ползата от разпита никой не пожела да даде информация, но стана ясно, че той е бил викан в качеството му на свидетел и си е тръгнал в същото качество.

Преди седмици в интервю за вестник "Сега", Ненчев каза, че му бил предложен подкуп, за да подпише поддръжката на руските изтребители МиГ-29.

Неназовани от него хора му предали предложение за заплащане на "сериозни проценти" при съгласие от негова страна за подписване на договор на стойност 80 млн. лева за поддръжка на военните самолети.

Веднага след това прокуратурата се самосезира, като в съобщението, с което го обяви, изрично уточни, че Ненчев не е подал сигнал, че му е искан подкуп. Ще се проверяват и твърденията на военния министър за отправени заплахи за живота му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Основния въпрос да не е бил "Малко ли ви се видяха парите"?
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямаше ли някой по-читав та този рибок го монтирахапда доразсипе армията,
10
0
 
7
 
! Отговори
РОСИ преди 9 години
ДНЕС ПУТИН ОСВОБОДИ 20 ГЕНЕРАЛА ОТДЛЪЖНОСТ.ДА ГО ПРАВИ И НАШИЯТ РОСЕН.ВСИЧКИ КОИТО СА ОБВИННИ ВЕДНАГА ДА СЕ ПОДПИСВА ОСВОБОЖДЕНИЕТО МУ ОТ ДЛЪЖНОСТ.ЩЕ СИ ПОМИСЛЯТ ОСТАНАЛИТЕ
9
0
 
5
 
! Отговори
Каракочев преди 9 години
Гледам косицата му добре се е прихванала.
8
0
 
11
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Ненчев, менчето лъже и маже със земеделски похвати.Може ли някой да му предлага нещо на този гъон -сурат при положение,че пари за самолети и всякакви хвърчила няма.Да ходи да ниже тютюн и да не ни занимава с неговите тъпизми.
7
0
 
5
 
! Отговори
nqkoi преди 9 години
Предполагам, че в прокуратурата са го питали кой и колко подкуп му предлага, та да може о т прокуратурата да го намерят и да искат и за тях 10-20% ... За държавата де, вие да не си помислите че прокурорите ще ги вземат тези пари .... Пък военният министър сигурно казал, че всъщност той само си мечтаел ..., но все пак редно е ако искат държавни пари от него, да му дадат някой лев- и той семейство храни, пък няма все да е министър ... Щото ... може и в Полша, може и в Русия да се модернизират ..
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С това, че не е сигнализирал органите, Ненчев е нарушил чл. 205, ал.2 от Наказателно-процесуалния кодекс, който задължава всяко длъжностно лице да сигнализира органите и да предприеме незабавно необходимите мерки за запазване на обстановката и данните за престъплението. А най-смешното е, че този се води магистър по право...
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ненчев, признай си, че си ги взел и те е страх да не ти лъсне сметката в която си ги вложил. От тези пари ще има и дя си присадиш и брада.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
неназовани от него хор му предложили подкуп , това означава , че или са извънземни като него , или някой дух .Защото думите му бяха , че са дошли при него , някакви хора , които казали , че други предлагали нещо. Някакви хора дошли при него , това става или в кабинета на министъра , където на входа се записва всеки , който отива при министъра , или в собствения му дом , което означава , че това са му добри познати . Не ми се вярва , да са му предложили , на светофара.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма жертва ще излезе този Ненчев!
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Въпреки журналистическата обсада на официалния вход на ДАНС много преди този час, се оказа, че военният министър е избрал алтернативен на него вход и на влизане, и на излизане."Нормално, ще вземе да изтърси някоя непремерена глупост и ще се разбере, че си е съчинил цялата история, за да си лъсне рейтинга.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От цялата работа не разбрах защо така нареченият "министър" не е подал сигнал за подкуп, а дотича при медиите да се хвали, че е отказал такъв?