Проблемът със спасителите се разраства, желаещи няма!

Пунковете за спасителна помощ също нямат оборудване
21 юли 2015 11:40,
43
Проблемът със спасителите се разраства, желаещи няма!
Снимка: Булфото, ахрив

Най-големият разрастващ се проблем са спасителите, на всички плажове имаме недостатъчно спасителни постове.Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова след проверките за спазване на изискванията на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, предаде "Фокус".

"Глобално и областните управители констатират този проблем. На неохраняемите плажове виждаме, че имаме абсолютна липса на спасители", подчерта Павлова. Тя обясни, че от разговорите с БЧК става ясно, че няма желаещи.

"Говорихме и с Агенция по заетостта с апел да се мисли за целенасочени програми в Бюрата по труда. Този проблем е лавинообразен и нараства значително", каза още Павлова. Тя отбеляза, че има проблем и с непълното медицинско оборудване на пунктовете за спасителна помощ.

Още по темата

"Концесионерите са длъжни да осигурят безплатен достъп до морския бряг", допълни още Павлова. Тя обясни, че те имат задължение да осигурят медицинска помощ, течаща вода на всеки плаж и достъп до тоалетни.

"Задълженията им са да не събират входни такси за морския плаж. Става въпрос за пешеходен достъп. Трябва да осигуряват табели къде е свободната и къде е платената зона и всички цени да са написани", подчерта Павлова.

"Направили сме проверка на 99 плажове, които стопанисва МРРБ, като 56 от тях са концесия, а останалите под наем. В тези 56 морски плажа установихме нарушения. В част от тях имаме поставени в по-голям брой от разрешения обекти, а 49 са допълнителни търговски площи - повече маси, столове, тенти, шатри, които не са съгласувани", заяви Павлова.

По думите й другият проблем е, че концесионерът или наемателят не е предоставил схема как ще ги разполага. "19 от плажовете не са предоставили тази информация", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как ще има ?Като си и чистач и всякакъв !Проблемът е че се самозабравихте !
3
1
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
kvi 600 lv e 300lv v Obzor i samo pensioneri spasitelite ,daje ediniq si vikam ako vleze mai nego 6te se naloji da go spasqvat
2
1
 
10
 
! Отговори
T.A. преди 8 години
В гърция има хиляди плажове и няма спасители. Защо ли никой не прави проблем от това?
1
1
 
29
 
! Отговори
madeira преди 8 години
Г-жо министър, кажете какви пари дават, да им стане ясно на хората, защо има недостиг! Що не сложите партийни членове и политиканти на плажа за спасители?