ЦИК поряза БКП за изборите

Повече партии се целят в местната власт на 25 октомври
13
ЦИК поряза БКП за изборите
Снимка: Булфото, архив

ЦИК отказа регистрации на три партии - Българска комунистическа партия, „Християн-социален съюз - ХСС” и Християнреформистката партия.

Още по темата
Този път обаче регистрира повече в сравнение с предишните местни избори. През 2012 г. политическите сили в надпреварата бяха 73 партии и една коалиция, а сега регистрираните са 78 партии и 3 коалиции

„Партиите и коалициите до 14 септември трябва да подадат съответното заявление за регистрация пред ОИК, където след това ще регистрират и кандидатски листи за различните видове избори.  Самите кандидати ще се регистрират до 22 септември”, уточни Камелия Нейкова, говорител на ЦИК. 

За участие в информационната кампания на референдума са подали заявление 6 партии.

„Четири от тях са с в подкрепа на референдума, а две са алтернативната позиция”, уточни тя.

На 14 септември Министерски съвет трябва да издаде информационния бюлетин в подкрепа на националния референдум.

Тогава изтича и възможността граждани на ЕС да подадат декларация , за да бъдат вписани във втората част на списъка и да упражнят правото си на глас, добави Цветозар Томов.

По отношението на предложението на СДС партиите и коалициите да участват в изборите с номера над 100 от ЦИК заявиха, че то се отнася фактически до бюлетината и Комисията ще го разгледа, когато трябва да реши въпросът за нея.

Във връзка с предложението на АБВ за жребий на поредните номера на кандидатите по места, от ЦИК обясниха, че то също предстои да бъде обсъдено.

Жребият за номерата на партиите ще се тегли е 32 дни преди изборите.

В 47 държави  извън България ще се гласува на местния вот.

Предстои да бъде обявен и броят на секциите.

Към момента са постъпили 344 заявления, като в САЩ има най-много - 107.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименГласуване от чужбина да се разрешава, само ако българоотстъпниците са живели последните 9 месеца в БГ-то, та да са постудували зимата, да са яли скапани нитратни плодове и зеленчуци от внос, че България не може да си отгледа собствени, а и като член на капиталистическия интернационал помага на верноподаниците на ЕС, подкрепящи единодушно санкциите срещу Русия, а Раша като отвърна с контрасанкции им скапа селскостопанската продукция, щото те не могат да си изпапат сами ябълките, де..
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото на последните изобри цели 2 процента гласуваха за БКП. Ако се явява постоянно процента й рязко ще се вдигне предвид състоянието на БСП.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ги е толкова страх от БКП?!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мошеници.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тея от чужбина за Фандъкова ли ще гласуват?
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига вече с това гласуване от чужбина!
3
1
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Чакайте малко сега, това е фалшивото БКП. Да не си помислихте, че те са някакви наследници на истинското БКП? Няма такова нещо, тази нова партийка се създаде преди няколко годинки едвам от нищо.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие четете ли какво пишете изобщо? Щяло да се гласува в чужбина за местния вот??? Я пак!
1
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей тоя ЦИК бе, тъкмо бях решил да гласувам за най-прогресивната партия във Вселената БКП, пък те взеха че я порязаха. Ако я бяха я порязали още в 1944 год сега нямаше да сме най-бедните и най-нещастните европейци.