Полицаите били принудени, врича се синдикалист

Протестите били в резултат на наслоявано възмущение
Обновена: 4 ное 2015 10:36 | 4 ное 2015 10:30, Боряна Павлова
17
Полицаите били принудени, врича се синдикалист
Снимка: архив Bulphoto

Протестите на полицаите, които започнаха "спонтанно" във вторник, са резултат от дълго наслоявано възмущение. Това заяви пред Нова телевизия представителят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

Още по темата

Той обясни, че орязването на социалните им придобивки униформените са приели като "поредното прецакване".

"Най-лошото е, че не знаем кога ще бъде следващото", коментира Попов.

Той не отрече, че с блокадата на основни пътни артерии в много градове на страната във вторник полицаите са нарушили реда и закона. Направили го обаче по принуда.

"След като всички граждани могат да протестират, защо служителите на МВР да не могат?", попита риторично представителят на синдиката.

Той бе категоричен, че демонстрациите ще спрат, когато исканията на служителите на МВР бъдат напълно удовлетворени.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
един преди 5 години
полицаите и военните в българия са най преливигировани ами другите професии какво да кажаткато няма 20 заплати накуп ипенсия на 65г
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той не отрече, че с блокадата на основни пътни артерии в много градове на страната във вторник полицаите са нарушили реда и закона. Направили го обаче по принуда."Добре де, дайте го този, който ги принуди! И кажете КАК ги принуди!"След като всички граждани могат да протестират, защо служителите на МВР да не могат?", попита риторично представителят на синдиката."След като всички граждани се пенсионират на 63 г (сега и 65 в бъдеще и без 20 заплати) защо и те да не могат?, питам риторично аз
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицай да си в България. За нищо не си отговорен. Никога ги няма, когато ти трябват. Пенсионират се на колосалните 45 години, получават 20 заплати накуп, получават с 60 % по -високи пенсии от средната в страната. Пътуват безплатно навсякъде. А да сте видели полицай с платена винетка или гражданска отговорност. На тях всичко им е позволено, включително да протестират и блокират кръстовища и магистрали направо с патрулката. И всичко това с парите на данъкоплатците. Как да съм им съпричастен.
9
0
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
Той не отрече, че с блокадата на основни пътни артерии в много градове на страната във вторник полицаите са нарушили реда и закона....ами да ги арестуват тогава!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ум под фуражка не вирее.
7
0
 
12
 
! Отговори
бла бла преди 5 години
Под фуражка мозък не вирее ! Нулева толерантност към тези тУфлеци. За съжаление когато е протестиран тях няма кой да ги бие.
6
0
 
23
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Социални привилегии само за работещите при реален риск за живота! За търкане на столове и спане в патрулката нищо !
5
2
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Били принудени ! Има си, ред и закон как да се провеждат протести и полицаите също трябва да го спазват! Като не знаят закона да ги уволняват ! Без това щата е раздут, а работа не вършат !Законови промени дознателите да са с висше правно образование и 10% съкращение на щата. Броят на полицаите да се приведе към средното за ЕС спрямо населението, а икономисаните пари да се вложат в оборудване и повишаване на квалификацията, регулярни изпити за физическа пригодност, а не за 20 заплати при пенсиониране!
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо, ако обикновените граждани протестират спонтанно, но незаконно отнасят палки. Кой ще ни пази от МВР, ако и те не спазват закона. Искат да са като всички граждани - тогава няма привилегии. Аз да не взимам 2% клас, 20 заплати, първа категория. И нали им е много тежка работата, защо се оказва, че има около 7000 пенсионери. Да отидат да си почиват. Много са нагли, а искат подкрепа. Но когато става въпрос за нас - избиват комплекси и отвратително държане.
3
3
 
25
 
! Отговори
Уво... преди 5 години
Уво...Уво... нали знаете как завършва това драги полицаи...това трябва да се случи, за голямо съжаление няма. Всеки, който вчера е бил с униформа и е блокирал пътища трябва незабавно и без никакви преговори да бъде уволнен! Като искате да бъдете като обикновенни хора, защо искате да взимате необикновенни социални придобивки?
2
8
 
6
 
! Отговори
Бойко на кръстопът преди 5 години
Побъркаха Бойко .Бойче ,отърви се докато е време от лицата Божидар Димитров,властаджия ,тарикат ,*** .М.Константинов, математик ,но иначе злобен екземпляр даващ лоши съвети .Всички жени ГЕРБ - не стават.Дай на една жена власт и тя ще унищожи всичко . Направи на чисто нови избори с млади хора ,налагай мъже в партията ,стига с глупостите.Ако не го направиш като се разпадне ЕС ???Кво правиш .
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ И ПОЛИЦИЯ СА ДОЛНА МАФИЯ