Корман Исмаилов: ГЕРБ няма интерес от силен РБ!

"Обща кандидатура за президент е ключът към обединение на РБ"
21 мар 2016 11:52, Анисия Иванова
11
Корман Исмаилов: ГЕРБ няма интерес от силен РБ!
Архив: Булфото

ГЕРБ няма интерес да има единен и силен Реформаторски блок (РБ), смята лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) Корман Исмаилов. "Защото начинът, по който ние мислим и действаме, не е удобен за колегите от ГЕРБ", обясни той в Сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR.

Исмаилов подчерта, че има добра комуникация на работно ниво, но от гледна точка на парламентарната дейност на НПСД резултатите в дейността на изпълнителната власт са бавни и изоставят. "Особено в борбата с корупцията и ефективната съдебна реформа", поясни той.

Още по темата

На въпрос дали ДСБ трябва да са аут от властта, лидерът на НПСД заяви, че всеки трябва да е във властта с оглед на договорената програма за управление и резултатите.

"За мен е разбираемо в парламентарната група да има едно по-опозиционно крило, други малко по-правителствено да действат. За нас това донякъде е естествено", каза той.

На въпрос дали е нормално хем да си в опозиция, хем в управлението и да имаш толкова хора на държавни постове, Исмаилов заяви, че е нормално всяка тема да се поставя на дебат, на критика, публично, открито, така че избирателите и заинтересованите страни да взимат информирани решения.

"ДСБ нямат позиции в политическите екипи и ръководства", каза той. "Това, че има техни представители в институциите, значи ли, че не трябва да има представители от отминали правителства - експерти, хора, които реализират политиките, поставени от политическите ръководства?"

По думите му атаката към ДСБ е малко пресилена и цели разделение в блока.

По отношение на обвиненията, че Реформаторският блок "преяжда с власт", Корман Исмаилов определи тезата като "не много адекватна". Лидерът на партия НПСД смята, че е важна ефективността на работата на министрите, а не това дали има по-малко или повече министри.

"При положение, че има много и различни партии, при положение, че има напрежение, конфликтност и повече е жълтото в отношенията между партиите, това не води до добър резултат както за работата, така и за отделните партии. Сложна е конфигурацията, но по резултатите ще се самооценяваме и ще бъдем оценявани", каза той.

На въпрос свързан с изказването на Исмаилов за разпад на Реформаторския блок, той обясни, че партията има съюзно споразумение, което тази година ще изтече и "трябва да седнем да се договорим за това дали можем да продължим по начина, по който тръгнахме, дали можем да разширим, да надградим или пък обратното."

Във връзка с по изборите за кандидати за президент и вицепрезидент, Исмаилов смята, че ако успеят партиите да се договорят за единна двойка, това ще е "ключът", но ще е трудно.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
художника преди 5 години
Корморанееееее,па вие не мое да се разберете вътре в РБ, а търсите "врага" от вънка.Кой ми ср@ в гащите? Така май излиза при вас.
7
0
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 5 години
До не син НЕ САМО РБ И ГЕРБ СА ЗА ЗАТВОРА А И ВСИТЕ КОИТО СА В НС
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, само мен ли този човек ме потриса като го видя. Не го знам какъв е, що е и от къде е. Не знам колко има ценз, опит, принос или потенциал да участва в политиката. Знам, че винаги е бил "там". И в момента, в който ми го покажат по телевизията ми се смразява кръвта, толкова ми е антипатичен. А пък като си отвори устата изпод този клюн и точно като някой пуяк кряка, без да казва нищо съществено. Почти колкото музикалните напъни на Вълдобрев, чието видео са качили вместо интервюто.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РБ кат са бандюги Герб кви са???Поредния заем е изтеглен за сметка на бъдещите поколения
4
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
общия кандидат,ще е бетонджията от Варна дал касим
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е от новите комсомолци. Дай му да говори, ама да свърши нещо смислено - никакъв го няма.Само гледа къде са камерите за да се обърне към тях. Шушлек!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да продължи гепенето, трябва да има герб, но за да има герп не трябва да има други партии!
1
1
 
4
 
! Отговори
бай иван преди 5 години
кой беше тоя Корморан бе ?