Йотова: Бъчварова да си подаде оставката!

Случилото се в Слънчев бряг е шамар за България, каза тя
11 юни 2016 13:16, Петя Славова
51
Йотова: Бъчварова да си подаде оставката!
Снимка: БСП

„Смятам, че с днешна дата  министър Бъчварова трябва да си подаде оставката. Преди една седмица тя призна, че не може да се справи с битовата престъпност и това е страшно от устата на един вътрешен министър.

От два дни към несправянето с битовата престъпност се добави и невъзможността да се справи с организираната престъпност. Каквито и легенди да слушаме за това, което се случи в Слънчев бряг, в началото на туристическия сезон това е невероятен шамар за България.

Подобни факти усложнява и нашата работа като евродепутати, защото ние положихме всевъзможни усилия да спрем мониторинга на България”, коментира Йотова.

Илияна Йотова: Изключително скандално е решението на Кристалина Георгиева да блокира възможността на един български политик да застане начело на ООН
 
  Изключително скандално е решението на Кристалина Георгиева да блокира възможността на един български политик да застане начело на ООН. Това каза на пресконференция в  Пазарджик евродепутатът Илияна Йотова.

“Днес научихме, че се водят разговори извън България, както и днешният разговор с председателя на ЕК г-н Юнкер, за търсене на подкрепа за издигане на нейната кандидатура  с ясното съзнание, че не може да спечели”, посочи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП.

“За кого се грижи г-жа Георгиева и чий път иска да отвори, на кой от останалите кандидати и конкуренти на г-жа Бокова, само можем да гадаем”, допълни Йотова.

“Ако  г-жа Кристалина Георгиева реши да се кандидатира, това означава бламиране на българския президент, българския министър-председател и българското правителство и общество, защото те издигнаха единодушно кандидатурата на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН”, категорична бе Илияна Йотова.

Евродепутатът заяви, че България е изправена пред доста сериозни вътрешни и международни проблеми. “Борисов е принуден да търси за всяко свое решение комбинация от политически партии и така държава не може да се гради”, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жените с делата си сами подсказват , че е най - добре да си стоят у дома и да охраняват яденето да не загори на котлона .
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 39Не е "обикновена социоложка" - баща и е последният главен редактор на комунистическия вестник "Отечествен фронт". А главните редактори и още десетки други подобни длъжности се назначаваха от ЦК на БКП, бяха т.нар. "номенклатура". Много е лошо, че се забравят, както добрите, така и лошите неща в миналото. И съвсем тенденциозно и необективно се изважда това, което трябва за да се манипулират хората. Не даваме сами да мислят. И това ако не е тероризъм - ментален, най-страшният.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Боко е филиз от същото дърво.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя тази Бъчварова на какво е министърка? То министерство няма, тя министърка.Една обикновена социоиложка трета ръка, ама се прави че всико разбира. На нея и колайдера да и дадеш и на него ще стане министърка, ама каква ще е файдата.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този "ЛЮБОПИТЕН" от пет месеца задава един и същи въпрос. Толкова ли е ***, че не може да измисли друг ?
28
0
 
2
 
! Отговори
Jalto patence преди 7 години
Bg slugi i bg slugini na suverena bg narod ot den na den stavat vse po-debeli i arogantni...:-):-):-):-) s kakvi smeski gi ugoiavate?!:-):-):-) za meso i slanina li gi otglejdate?!:-):-):-):-)
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова отдавна тлябваше да бъде уволнена поради несправяне с работата, а не да я чакаме тя да си подаде оставката. А Кристалина не може да върши друго осен противобългарски безобразия. Капчица доббест да имаше, не би допуснала да я противопоставят на Бокова. Освен това официалното предложение на българското правителство вече е направено - Ирина Бокова. каква \Кристалина/Сталинка, какъв Юнкер! Юнкер да си издигне свой кавдидат - има достатъчно личности в Люксембург.
26
5
 
13
 
! Отговори
КПСС - БКП преди 7 години
КРАВАТА ЙОТОВА , КАКВО ТЕЛЕНЦЕ БЕШЕ , КОГАТО ЗАМИНА ЗА БРЮКСЕЛ И КАКВА *** Е СЕГА ...МНОГО СЕ УЯДЕ ТАЯ , ДАЖЕ И КАКА СИ УРЕДИ ЗА МАЛКО В ДАЛАВЕРАТА ...ДОБРЕ , ЧЕ БЕШЕ ЗА МАЛКО , ИНАЧЕ ЩЯХА ДА ФАЛИРАТ ЗДРАВНАТА КАСА ....
25
2
 
6
 
! Отговори
Loyko преди 7 години
Da idva BSP na vlast i da zakrivame darzavata.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само това ли?! А съд за антидържавната политика
23
3
 
3
 
! Отговори
някой преди 7 години
Направих си труда да прочета коментарите и ми стана пределно ясно, че никога, ама никога няма да се оправимКойто оживее при този наш ад, ще бъде голям късметлия.Или пък ще има много още да се мъчи.Вземете отношение по проблема, господа, защото той е сериозен, а не се връщайте 100 години назад. Това няма да помогне в сегашната ситуация.Но пък при нисък умствен капацитет какво компетентно и логично мнение може да се напише?
22
1
 
3
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
И да не види онуй що расте бързо 1 година барем!
21
0
 
18
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 7 години
С битовата престъпност не може да се справи защото намали полицаите по селата и ако преди е имало 1полицай на село то сега има 10 села на 1полицай . А организираната престъпност си е на управляващите как да се справят .....
20
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
наредена до Янаки Стоилов,Бате Мишо,Велко Вълканов са много колоритна група.Тумбести и подпухнали борци за справедливост от селата.В тъмното очите им светят от лакомия.Даже и близките на госпожата май вече не я приемат сериозно.От комсомолка стана червена бабичка.Пък и нейните хора,по възрастните създадоха организираната престъпност.Да си припомним "отрядите за защита на социлизъма".Борци и каратисти,башибозуци...и партизани.
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
GOLYAMO NEDORASUMENIE E SAMATA Be Se Pe, Sled prelmenovaneto si ne se PROMENI. I NE SE ISCHISTI OT STARITE DRUGARE.
18
12
 
18
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
Таз пък дебела комунистическа и проста крава откъде пак долази от някоя дупка?
17
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради това, че един престъпник си е намерил майстора искат оставката на министър? Не за това, че ежедневно пребиват възрастни хора, не заради корупцията на нейните служители, а за това, че една престъпна група е търсила каквото е намерила....Йотова да не е на хранилка при Очите, че й е такъв проблем?
16
15
 
16
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Върл привърженик съм на ГЕРБ и то не защото правят чудеса , а зощота Бойко мачка БСП като вита баница.В случая обаче Йотова е напълно права.Мисля си с какъв акъл Бъчварова се съгласи да бъде министър на вътрешните работи ,при положение че знае каква гола вода е в тази област?Това е най-голямата издънка на Борисов.Незабавна оставка на кифлата , и изобщо да не се занимава с политика.Баси мамата.....
15
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В случая Йотова е права.Какви са тези басни за паркоместа и тем подобни.Че и Борисов и гл.секретар потвърждават една Лъжа....някой да вярва в таласъми.....В спора са замесени милиони....Може да са мутри,но да се изпозастрелят за паркомясто,това и малко дете няма да го повярва.Ама нали ние сме си стадо овце.....
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
комунист : рече и отсече, който не е съгласен на гилотината