За Местан от родното Островец: Среща се, ръкува се, допитва се

На входа на селото на Местан има огромен надпис: "ДОСТ"
27 мар 2017 22:11, Василия Пейчева
35

5662 гледания   |  Още видео

В Островец някога е имало над 1000 човека, днес са останали около 300.  Единствният поминък в селото е тютюнът, а бедността е епидемия, срещу която нито едно управление не е намерило лек последните 26 години.

Местните няма с какво да се похвалят, освен с факта, че в Островец е роден лидерът на ДОСТ Лютви Местан.

"Благодарение на него улиците са асфалтирани. Идва, среща се, ръкува се, допитва се до хората", коментира един от жителите.

Днес за Местан напомня къщата, в която е израснал, и огромният надпис: "ДОСТ" на входа на селото. В Островец малцина се осмеляват да говорят открито за своя именит съселянин. Но признават, че битката между ДПС и ДОСТ е оспорвана.


35
Още от
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
ДОСТ преди 10 месеца
СЛАВА НА ДОСТ...КРАЙ ЗА БСП И ДПС МАФИЯТА.....КРАЙ НА ПРЕХОДА ТАКА НАРЕЧЕН.Т.Е ГРАБЕЖА.....
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До така ли - Преди ДПС взимаше 6%,а сега ДПС + ДОСТ-12%

За това може да ръкопляскаш на по-умните от мен "патриоти"! Колкото повече крякат, толкова повече % за "турските" партийни секти! Сякаш нарочно го правят, но понеже им се вижда интелекта, не вярвам да е така!
20
0
 
5
 
! Отговори
така ли преди 10 месеца
До Анонимен 30

Голям отлив,голямо нещо!Преди ДПС взимаше 6%,а сега ДПС + ДОСТ-12%!На това ли викаш отлив бе,умнико!?
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
от страх или от глупост българите не искат да видят, че Местан всъщност им прави ценна услуга. ДОСТ нараниха смъртно дпс. Има отлив на българи с турско самосъзнание от дпс. Нали голяма част от нас искаме намаляване и елиминиране влиянието на етническото дпс върху вътрешния политически живот в България. Възможно е да се появят наши политици, които да приобщяват тези хора, вместо да ги плашат за да търсят закрила от комшията. Смятайта, тези дни Доган се описа като Левски, а преди какво говореше!
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ауууу, колко добър и възпитан бил дъртият козльо! Колко мъка юо този свят има! Няма да видим повече гнъсната му мутра, екзактният му изказ, мъдрият му взор. Плача, плача и ми е мъчно. Ще пия значи една ракия за разтуха. И една пържолка като десерт.
17
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Турската пропаганда от тоя сайт дори вече не се опитват да я прикриват.
16
2
 
21
 
! Отговори
Бам Бам преди 10 месеца
Среща се, ръкува се, допитва се ... Вежлив и пленителен - държи се като нормален агент.
15
3
 
10
 
! Отговори
TOP SECRET преди 10 месеца
В Уикипедия само на български и руски език Информацията за Балканските Турци и предимно в България е променена , на др. езици като немски , турски и др. е една и съща
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак повтарям, Лютфи е от с. Чорбаджийско!!! Този с минуса ако може да чете, да отвори Уикипедия!
13
2
 
16
 
! Отговори
Хасан бей преди 10 месеца
Лютви Местан е роден на 24 декември 1960 година в село Чорбаджийско, Кърджалийско! Имате голяма грешка, Днес.бг ... или е нарочно незам? Проверете си източниците, в Уикипедия е посочено точно!
12
0
 
4
 
! Отговори
Шибил преди 10 месеца
Учудващо някои хора как бавно загряват Реално ДПС натрупа критичен електорат с наглите и алчните партийни функционери от три члеките насам. Присвояването им сьбуди в здравия разум рефлексите на сьпротива. След 2003 година говорим за Кьрджалийските кметски избори една реалност видяха наглия партиен крадец щедро се издигаше в йерахията. Та тоя критичен материал пробва СДС пробва НДСВ пробва независим или алтернативна партия. Ясладжиите винаги властови и материално бяха много напред ,
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ЛОШО

напротив ИМА.Наскоро ми се наложи да пътувам да едно село от плевенско.Центъра -нищо особенно, но улиции, къщи, селско стопански двор - удивително стегнати.Направо не вярвах на очите си.Сравних Перущица от Пловдив и Плевен .....мизерия с изключение на лъскавият център.От чисто любопиство потърсих кои са кметовете герб и два броя реформаторски блок.Всичко опира до управление на финансови потоци и приоритети.
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След референдума онези борци срещу баби да се готвят. Идват внуците им.
9
37
 
21
 
! Отговори
EVET преди 10 месеца
Сега Ердоган трябва да пусне 50000 бежанци, да видим ония с байраците как ще ги спрат
8
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Доган се появи на изборите. Подпухнал е много. Прекалено много течности има в организма. Бъбреци и черен дроб не фумкционират добре от прекомерна употреба на Огнена Вода.
Оня който стреляше с водния пистолет не успя но Джи Би не прощава.
7
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Благодарение на него улиците са асфалтирани.............на бойко казвахте,че асфалт не се яде,а на местан какво ще кажете? той гладен няма да остане,ако трябва,в посолството ще отиде,добре ще го нахранят.
6
3
 
38
 
! Отговори
до 8 преди 10 месеца
Това са прости хора. Знаят как се прави тютюна и това произвеждат. Докато ДПС и Пеевски дебелеят като им го изкупуват за жълти стотинки. Пък и там освен тютюн друго не вирее.
5
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Интересно ми е защо откакто няколко европейски държави се скараха с Турция, Местан спря да дрънка глупостите си за "евро - атлантическите ценности"! Сега е момента да му смажем партийката и да я пратим в небитието, където скоро се надявам да отиде и той самия
4
16
 
8
 
! Отговори
ЛОШО преди 10 месеца
В нито едно българско село няма асфалтирани пътища . Бай Тошо ги правеше с помощта на безработните като в Беларус .
3
22
 
28
 
! Отговори
Али Кемал преди 10 месеца
Казах го снощи и сега пак щесе повторя.Местан и Ердоган да ходят дасе ШИБАТ,сокола е номер 1 за България