Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция

Каквото е направено, това е платено, посочи лидерът на ГЕРБ
23 апр 2017 14:37, Красимир Ангелов
270
Борисов отговори на Радев: Не е договаряна двуредова ограда с Турция
Снимка: БТА

Не е вярно, че е била договорена двуредова ограда по границата с Турция, а е изградена едноредова. На места оградата наистина е с един ред, тъй като бежанският натиск беше много голям и тя трябваше максимално бързо да бъде издигната по цялата сухопътна граница, това е и платено, обяви в Ямбол лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На местата, където е необходимо, обаче, съоръжението е от два реда, уточни бъдещият премиер.

Още по темата
Така той отговори на президента Румен Радев, който преди 2 дни посочи, че "съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова“. Ще настоявам истината да бъде изяснена", категоричен беше Радев при посещението си в Хасково.

"Изградени са огромни пътища край границата, които ще бъдат "накичени" с термокамери за движение. Сега полициите ще могат бързо да стигнат до всяка точка по границата", допълни той.  По думите му целта е била максимално бързо да се подпре цялата сухопътна граница с Турция, за да може по-лесно органите на реда да я пазят.

"Просто ние трябваше да завършим съоръжението. Сега, ако искаме, можем да правим и двуредова и триредова, и бетонна. Така че да си играем непрекъснато със страховете на хората, не го считам за държавническа позиция. Явно някой така си е преценил", допълни още Борисов.

Той посочи, че оградата не може да спре бежански поток, но ще помага на жандармерията, армията и полицията, ако дойде голям поток. "Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда", подчерта още той.

Лидерът на ГЕРБ присъства на тържественото освещаване на новопостроения православен храм "Успение на Пресвета Богородица" в квартал "Аврен" в Ямбол. На въпрос от журналисти за какво ще се помоли в днешния ден, преди съставянето на правителството, Борисов отговори: "За спокойствието и стабилността на държавата."
 


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
На Бойко някой трябва да му тълкуват изказванията, както някога са тълкували Талмуда, за да стане ясно какво е искал да каже. А това, което казва е, че е договорена двуредова ограда, но е направена тук-таме и едноредова, защото дюлгерите много бързали.
Кога ще бъде направен и втория ред (а той сигурно вече е платен), това е неисвестно.
210
0
 
1
 
! Отговори
Petre преди 1 година
Като създадете ликвидационен съвет за махкане на оградата имайте в предвид и мен за малко бодлива тел, че ми трябва за пчелина.
209
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
да другаря бойко не е договарял двуредова ограда,но е платена за двуредова,така,че да кажат с питриотите ,балевски,хотел''козия рог''и всички, къде са паричките.
208
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе топул банкянски, от кога Турция има право да казва на България как да си пази границата, каква ограда да строи? От когато „началниците“ те назначиха теб ли бе мутро алчна и предателска?
207
0
 
3
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Какво значи "Не е договаряна...", това да не е махленска седянка. Няма ли документи, от които да се види какво е договаряно, на какви цени и да се съпостави с реално направеното. Извадете документацията и стига сте ни занимавали с глупости, започнете да си вършите работата кр-етени прости тиквени.
206
0
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
ако си мислите че оградата ви пази от Турция.значи сте много жалки.наистина ли сте такива или се правите не знам.жалко за демокрацията.
205
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всички поръчки е така.Строи се нещо, а се плаща двойно.Никой не проверява.Това е ГЕРБ.
204
1
 
10
 
! Отговори
Андрешко преди 1 година
Правилно е кръстил хотела си Козия рог,то и мутрата му селска и нахална. На репортерите в НС казва: Не ми се мотайте в краката...Нагъл *** наял се и излезнал като въшка на челото.
203
1
 
11
 
! Отговори
Андрешко преди 1 година
До #71. А колко ли са откраднали и от магистралите,пречиствателни станции и ремонт на училища и детски градини,САМО по документи...
202
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кръгла тиква плоски семки!
201
1
 
11
 
! Отговори
Андрешко преди 1 година
Защо ни е тази ограда,като Тиквата е издал ПМС 208 и сега Герб и боядисаните патриоти ще ги разселват доброволно из България?
200
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ искаме да можем да си крадем спокойно и стабилно без да ни се пречкат Радев и Корнелия......
199
1
 
14
 
! Отговори
Андрешко преди 1 година
До #214кеке. Буда дълго ще управлява докато в България има БУДАли,които да гласуват за него. Жалко за интелигентните,умни и скромни хора,които ще бъдат мачкани от простаци.
198
2
 
16
 
! Отговори
МХМ преди 1 година
БОЙКО БОРИСОВ: ВИЕ, ЛОШИЯ МАТР'ЯЛ СТЕ ПРОСТИ, ЗАТОВА МЕ ИЗБИРАТЕ.

АЗ СЪМ ТАРИКАТЪТ, КОЙТО ЩЕ ВИ НАЧУКВА, ВСЕ ПОВЕЧЕ, ДОКАТО МЕ ИЗБИРАТЕ И ЩЕ ВИ ЛЪЖА, ДОКАТО МИ ВЯРВАТЕ И ИМЕННО, ЗАЩОТО МИ ВЯРВАТЕ
ОСОБЕНО ДОКАТО МОИТЕ ФЕНКИ СА ПОДМОКРЕНИТЕ ЛЕЛКИ И ЖЕНКИ.
197
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен208 Обяснявам ти баааавно! ТОВА НЕ Е ОГРАДА ,ТОВО Е ВРЕМЕННО ВЪЗПРЕПЯТСТВАЩАО СЪОРЪЖЕНИЕ . Ограда е Турската на границата със Сирия .... Обяснявам бааааавно -800 км НА ЦЕНА 140 милиона долара .ОГРАДА ОТ БЕТОННИ ПАНЕЛИ С ВИСОЧИНА 3,5 МЕТРА И БОДЛИВА ТЕЛ ОТГОРЕ , СЛЕДВА ОТ 20 ДО 50 МЕТРА ПОЛОСА С АСФАЛТИРАН път и ВРЕМЕННО ВЪЗПРЕПЯСТВАЩО СЪОРЪЖЕНИЕ КАТО БЪЛГАРСКОТО . НА ВТОРА ЛИНИЯ НА РАЗТОЯНИЕ ВИШКИ С КАРТЕЧНИЦИ И ПО ПОЛОСАТА ДЖИПОВЕ ,КУЧЕТА И ОГЪН НА ПОРАЖЕНИЕ .ЧЕТИ БААААВНО !
196
0
 
2
 
! Отговори
ТеПерасо ТуПка преди 1 година
Истинки густо е че тоя ПаКут не е бил генерал секретар на БКПето некаде по времето на Андрей Луканов. Тогава щехме да видиме перезастойка.

предствете си го какво щеше да направи в ситуацията когато Петър Младенов искаше да ни таковат танковете
195
2
 
16
 
! Отговори
ВЪРВИ НА МАЙ.Н. А СИ преди 1 година
ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ СИ БОКО. ПЛАЩАЛ СИ ЗА ДВУРЕДОВА ОГРАДА, А СИ СТРОИЛ ЕДНОРЕДОВА. ТИЯ ОТ ГЕРБ И ДРУГИТЕ КРАДЛИВЦИ ОТ ОП ЩЕ НАПРАВЯТ КАБИНЕТА НА ЛАПАЧКАТА И ТЪКМО ЩЕ СЕ ЗАОБЛИЗВАТ В ОЧАКВАНЕ НА ПАЧКИТЕ И НАРОДЪТ ЩЕ ГИ ПОМЕТЕ. САМО ГЛЕДАЙТЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ПЪРВИТЕ СМЕТКИ ЗА ПАРНОТО, ТОКА, ХЛЯБА. ПОСЛЕ ДА ОБЯСНЯВА ЗА КОМУНИСТИТЕ, ОРЕШАРСКИ, НИНОВА И ПРЕЗИДЕНТА
194
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе важното е, че парите ги нема. Отишли са при наши хора, на отговорно пазене в турските банки.
193
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте коя фирма е изпълнител на поръчката и няма мисъл да се коментира.... всичко е от ясно по-ясно!
192
1
 
22
 
! Отговори
жиу жиц преди 1 година
Докато е тоя,така ще е.Безполезно е да се четат "Новини".