ДПС: Без подкрепа за кабинета... заради Патриотите

Националист за вице по демографски въпроси било цинизъм
4 май 2017 13:23, Василия Пейчева
29
ДПС: Без подкрепа за кабинета... заради Патриотите
Снимка: архив, Булфото

ДПС няма да подкрепи новия кабинет "Борисов" 3 заради участието на "Обединени патриоти" във властта и липсата на управленска програма. От парламентраната трибуна Мустафа Карадайъ предрече и труден мандат както за ГЕРБ, така и за гражданите.

По думите му хората очакват справяне с важни въпроси, бедността и демографската криза, а това не е възможно. Една от причините е участието на Патриотите във властта.

"ГЕРБ за втори пореден път избра коалиция, а както се видя - това не носи стабилност и реформи, от които България се нуждае. В 43-то НС беше сестринска коалиция, а сега националистически формации, незнайно защо самонарекли се патриоти. Но между патриотизма и национализма има ценностна стена", заяви Карадайъ.

По думите му да се направи националист вицепремиер по демографските въпроси е "ярък пример за цинизъм".

Карадайъ заяви, че не е вярно, че европейските ангажименти изискват съставянето на такъв кабинет, тъй като европейската практика не е такава.

"В Австрия, Холандия, Франция, Словакия и в цяла Европа не се допускат националисти във властта. В България ГЕРБ го прави втори път, без това да е абсолютно необходимо", припомни той.

От ДПС смятат, че ГЕРБ са се коалирали с Патриотите, за да се размие отговорността във властта. Най-голямата парламентарна група в момента обаче ще плати високата цена за своята безотговорнст днес, предупреди Карадайъ.

"Рано или късно, въпреки подмяната и лъжите, гражданите мъдро ще отсъдят. Най-голямата политическа сила сега ще плати най-висока цена за своята безотговорност днес. Това ще е труден мандат на ГЕРБ и за всички граждани, и демокрацията", заяви Карадайъ.

Той заяви и че управленска програма реално няма, имало само общи фрази и пожелания.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога ще ВАК АНЦУВАМЕ?