Цачева ще продължава реформата в съдебната система

Получих предложението да стана министър от Борисов, призна тя
87
Цачева ще продължава реформата в съдебната система
Снимка: БТА

"Получих предложението да стана министър на правосъдието от премиера Борисов, имаше време за размисъл, но приех. Това е поредната отговорност, с която се нагърбвам", обяви новият правосъден министър и бивш председател на НС Цецка Цачева в предаването "120 минути" по bTV.

Още по темата
Тя посочи, нейната най-силна експертиза е именно в сферата на правото и като адвокат винаги е търсила баланс и диалог. По думите й тя ще бъде министър, който ще изпълнява правомощията си в рамките на Конституцията.

"Ще търся продължаване на реформата в съдебната система. Приключихме конституционната част от реформата, направихме промени в закона за съдебната власт, но и предстои още много. Ще има приемственост с кабинетите преди мен. Работили сме и с Христо Иванов като министър. Познаваме се, може би аз съм повече прагматик от него", посочи Цачева.

По думите й съдебната реформа се прави само в интерес на българските граждани.

Цачева обяви, че в първия си работен ден като правосъден министър се е срещнала със Сотир Цацаров и Лозан Панов в кабинета си. По думите й срещата е била неформална и им е казала, че трябва да "продължим и да намерим най-вярното решение и да загърбим личностни или принципни противоречия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До интересно защо?Трябва да се търси в с.Драгана, Ловешко.
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
S TAQ PACHA REFORMA NQMA DA IMA TQ E SLOJENA DA NQMA REFORMA POMNETE
64
0
 
3
 
! Отговори
РККА преди 6 години
демократичния вариант на Цола Драгойчева ке умре на поста...
63
0
 
11
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
От ГЕРБ Реформи като от умрял писмо!
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въх, мари, майчицееее ... такава реформа ще направиш ... очаквам да запишеш в закона, че ако има партийна книжка от ГЕРБ, то всеки абсолютен престъпник е невинен. Особено за корупция, злоупотреба с власт и нагласени обществени поръчки е два пъти по-невинен
61
0
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ЦАЧЕВА Е С ЕДНИ "ГЪРДИ" НАПРЕД В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ! ОСТАВА САМО ДА СИ ПРОБУТА/ ПРЕЗ СЪДЕБНИЯ ТЕСЕН "ЛАБИРИНТ"/ И ЗАД.... !!!
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо подаде оставка и предизвика предсрочни избори харчейки от нашите пари?Дали заради фактът,че не можа да преживее срамът от това,че Цецка загуби,дали искаше да се отърве от РБ,които се бяха впили във властта като кърлежи.Не не е от срам.Той няма срам.просто разбърка тестето за сметка на народа.Да назначиш Цачева за министър на правосъдието,след като тя бе тотално дискредитирана,Шкембе войводата за военен министър,а Захариева за външен,това е безсрамно,скандално,нагло.
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати гьонсураткага!
58
0
 
10
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
...това някакъв виц ли е ???
57
0
 
7
 
! Отговори
интересно защо? преди 6 години
От справка в архивите, включително и тези на гробището в Плевен, се оказва, че в списъците липсва името на Иван Цачев, дядото на Цецка, с изпълнена смъртна присъда от 1952 година. Интересно защо, другарке Цачева?
56
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ ГОСПОЖА ХОРАТА НЕ ИЗБРАХА ЗА ПРЕЗИДЕНТ КОГАТО СЕ КАНДИТАТИРА ПОСЛЕ НЕМОЖА ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА АКО ИМАШЕ ДОСТОЙНСТВО ЗА КОЕТО СЕ СЪМНЯВАМ ЩЕШЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ПОЛИТИКАТА НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА ГЬОН СУРАТ
55
0
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Колкото дърпащия баби ще оправи демографията толкова и мамата на нацията ще подреди правосъдието.
54
0
 
12
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Черва !!! Свински черва !!! Ама оплетени !!!
53
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом и това мекотело ще прави реформа, ясна ми е работата .....
52
0
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Винету откъде намери тая грозотия?
51
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К'о да прави БиБитко като няма читави хора? Той самия е видимо неграмотен и необразован, с беден речник и изказ защото богатство на езика се постига а с четене на книги. Той е бил зает с бандитски дела, въртял е бухалката по длъжници и време за четене не му е останало. Започнал е една книга, "Винету" но поради заетост я оставил до половината. Ето защо си подбира като него такива, необразовани, недоучили, но верни и послушни. А лелката отговаря на тези изисквания.
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РуменАми *** какво друго искаш да сбере? Се такива кат' себе си, та да нема конкуренция...
49
0
 
23
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Как може да няма една интелигентна личност в цялото правителство?! От конкурса "Ииди.отите на България" ли са ги събрали?
48
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да повярвам. Тази ще прави реформа ? Хора седнете някой ден и я послушайте когато говори тая...такава номенклатура, клишета, клишета и нищо конкретно и ясно. Просто ще тупа топката.Бля,бля да минава времето.Бойко най-много харесва такива...ама как ще сложи човек дето ще застраши ортака му цацата .....
47
0
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Значи реформата ще се прави на струг!