БСП за Габриел: Политназначение! Не харесаха ресора

Неприемлив бил и начинът, по който е взето решението
Обновена: 10 май 2017 19:07 | 10 май 2017 14:37,
53
БСП за Габриел: Политназначение! Не харесаха ресора
Снимка: europe.bg

От БСП разкритикуваха начина, по който бе взето решението за българския еврокомисар и го нарекоха по-скоро политическо назначение. По-рано в Министерския съвет бе обявена кандидатурата на Мария Габриел, която трябва да замени Кристалина Георгиева, която напусна своя пост в края на миналата година.

"За нас е неприемлив начинът, по който беше взето решението. Смятаме, че трябваше да се направи най-малкото консултация с основните политически сили, както по отношение на кандидатурата, така и по отношение на възможния ресор", коментира Кристиан Вигенин от БСП.

Още по темата

Червените не харесаха и вероятния ресор - дигитализация, тъй като е далеч под значимостта на предишния на Кристалина Георгиева.

"Нито образованието на Мария Габриел, нито нейната досегашна работа в европарламента, имат връзка с ресора, който й се предлага. Струва ни се, че това е едно по-скоро политеческо назначение, доколкото тя е в ръководството на групата на ЕНП", заяви Вигенин.

Въпреки това от левицата пожелават успех на Мария Габриел и се надяват тя да направи повече за България, отколкото нейната предшественичка.

От ДПС също настояха, че е важно какъв ресор ще имаме въпреки коментарите.

"Министерският съвет има правомощията да избере еврокомисар. При взето решение от МС, ние няма какво да направим друго освен да подкрепим", коментира в кулоарите на парламента лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

"Въпросът обаче е малко по-различен - доколко и как Министерският съвет носи своята отговорност, защото от около 9 месеца ние нямаме еврокомисар. Това е отказ от власт в европейските институции", допълни Карадайъ.

Веселин Марешки пък коментира, че не познава Мария Габриел, но е право на Министерския съвет и на най-голямата партия да излъчи представител.

"Имаме и добри примери в тази посока, имаме и отрицателни с тази партия. Надяваме се този път кандидатурата да е добра и силна и добре приета в Европа и да допринесе за подобравяне на имиджа на България", заключи Марешки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Другари комунисти, ще назначават хора,които могат да вършат работа,а не комунисти,които не стават за държавна работа,защото са некадърни и крадливи.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Френската снаха, кого ще слуша?
37
1
 
4
 
! Отговори
Менте-Калинка преди 6 години
Толкова много глупости са и наисали в europarl.europa.eu че не може да бъде , всички тези Дейности къде и кога ги е вършила при положение че е на 38 години , хора с 40 години стаж в Политиката нямат толкова много различни Дейности
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биография - ние си я турихме от ГЕРБ а вас не ви интересува
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво ми слагаш мунис на коментара , виж в сайта на Европейския Парламент
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За кратуните от ГЕРБ ! При вас всичко е 100% ! Избора на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ - 100% , кражби от КТБ -100% , излагацията ЦЕЦКА - 100%, смяната на областни управители - 100% ............... Глупостта ви е 100% ! Наглостта - 100% !
33
2
 
3
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Липсва биография , поне така пише в сайта на europarl.europa.eu/meps/bg/96848/MARIYA_GABRIEL_cv.html
32
1
 
10
 
! Отговори
Без CV преди 6 години
В сайта на ЕК тази женица няма биография?! Борисов назначава човек без биография ли? Все пак могат да се открият следи от биографията й. Че е от Гоце Делчев, т.е. Плевналийска близка, че мъжът й Габриелът е французин, полит. съветник на Джоучав Дол, председател на ЕНП, че същият им е бил кум, че се оженили в Народния театър Иван Вазов, Че нищо не разбира от дигитализация и изобщо, ама изобщо не стъпва в България. Креатура на новата селск-бюрократурска "аристокрация" от Гоце Делчев.
31
11
 
4
 
! Отговори
Бай преди 6 години
До червените анонимни кратуни. А гроздето киселее ли ви, киселее ли?
30
11
 
5
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Ама естествено, че БСП са против всичко и всеки, който не е червен. Те и Исус Христос няма да харесат ако го предложим.
29
10
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До 31, 33 и разни други подобни червени мушмули. Да, работила ли е и се казва Мария, а не Калинка - 2 мандата евродепутат и зам. председател на ЕНП, която е най-голямата партия в европарламента. Ако това не е достатъчно за еврокомисар, не знам. А вие, които й държите сметка, кои сте и какво сте постигнали, бе да ва *** в раппоните?
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рипни. Калинке ! След БОК.лука Кристалка , излагацията на б.б. всеки го може .
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната Калинка на ГЕРБ ...
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази къде е участвала в конкурс какво стана с останалите кандидатки ?
25
9
 
3
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Само 222.000 попадения има в Гугъл за нея ;)
24
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А освен че е учила за учителка по френски тази Мария Габриел работила ли е нещо или е поредната калинка на ГЕРБ?
23
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бсп вас пък кой ви е питал? Кви сте вие? Вие сте никой.
22
17
 
10
 
! Отговори
K.Коцев преди 6 години
БСП ли,кои са тия ?! Къде да ги търсим и като как тъй,че имат даже и мнение ?! Е,нека тоя път да минем без техните мнения !А-а-а,ясно защо не я харесват - сигурно им се щеше Вигенин да се омъдри на онзи стол,за да блее от там какво мислят в БСП :))) Ха-ха-ха, ама,че смешници са тия от БСП - щом нещо не излиза от тях - веднага са против него:)))Хайде холан - може и без вас!!!
21
19
 
18
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Дали пък някой го интересува какво мислят от БСП
20
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червен плач.Плачете, парии презрени!Плачете, роби на соца!