БСП за Бетина Жотева: Няма място в СЕМ!

Потъпква свободата на словото, твърдят от Столетницата
23 юни 2017 13:15, Василия Пейчева
60
БСП за Бетина Жотева: Няма място в СЕМ!
Архив: Булфото

Левицата остро осъди заплахите на члена на СЕМ Бетина Жотева към журналистката Къдринка Къдринова. В декларация от БСП настояха, че тя няма място в Съвета за електронни медии, тъй като потъпква свободата на словото.

"Член на СЕМ е проявил недопустимо отношение към уважаван член на журналистическата гилдия. Парламентарната гурпа е длъжна да заяви отношение по този въпрос", настоя Иво Христов от левицата.

Още по темата

"Нарушени са законовите регламенти и етичните правила от член на СЕМ, който е и журналист. За 25 години сме извоювали поне свободата на словото. Член на СЕМ си позволява не само да не го защитава, а да го потъпква по арогантен начин. Подобно поведение е несъвместимо с мястото в тази институция", заяви още соцдепутатът.

Скандалът между Жотева и Къдринова започнал по време на дискусия за бъдещето на радио "България", БНР. В записа, разпространен от Къдринова, се чуват думите на Жотева към нея: "Ако си отворите устата още веднъж за мен, ще видиш какво става".

Членът на СЕМ продължава разговора: "Подозирам, че ме вкарвате в някаква интрига", а Къдринова отговаря: "В нищо не ви вкарвам. Съобщих информация, която имам от първо лице".

При което Жотева продължава: "Много внимателно, ама много внимателно. Значи, който се е опитал да ме вкара в интрига, не е прокопсал. Те поне знаят", казала тя като посочила служителите на СЕМ. Къдринова я попитала дали това е заплаха, а Жотева отвърнала: "Абсолютно. Пред всички!".

Пред Bulgaria ON AIR Жотева обясни, че реакцията ѝ е била наистина емоционална, но изцяло в отговор на неправилното обвинение и случаят е "гигантска неправда".

"Въпросът, който ѝ зададох, беше по информация от достоверен източник. Попитах информацията ми дали е вярна. След като приключих със задаването на въпроса си седнах на мястото и тъй като то беше зад нейното, тя се обърна към мен и ме заплаши", обясни от своя страна Къдринова.


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
Кьдринка изпьлнява политическа поръчка като прави опит да компрометира с изфабрикувана неистина представителя от квотата на президента Плевнелиев, използвайки клиширани приоми: "научих от достоверен източник"; "имам информация от пьрва рька" и т.н. Целта е Бетина да бьде заменена с някой, комунистически удобен. Номерьт няма да мине и Кьдринка ще си понесе отговорността.
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изключително цинично и неакдекватно поведение на куха лейка - мутреса! Тази ПРОСТА женица няма място в СЕМ!!!
41
7
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
СЕМ е медиен регулатор и такова грубо политическо вмешателство, каквото БСП налага чрез издевателства вьрху един от членовете на регулатора, е недопустимо.
40
2
 
14
 
! Отговори
Картър преди 3 години
Бетина не е добре с нервите и е препоръчително да се лекува в болнично заведение. Това, че е от богоизбраните не я оправдава, а напротив!
39
1
 
15
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Тая жена трудно четеше докато беше говорителка ! Явно се е научила...
38
3
 
26
 
! Отговори
ЧАМПОЕВ преди 3 години
ЯВНО ЕДНА ГОВОРИТЕЛКА СИ ОСТАВА ......ГОВОРИТЕЛКА, МОЖЕ ДОБРЕ САМО ДА ЧЕТЕ ОТ МОНИТОР, АКО СЕ НАЛОЖИ ДА МИСЛИ ................ТРУДНО СТАВА !!!!!!!!
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подпухнала Рептилия!
36
2
 
24
 
! Отговори
Бай Илия преди 3 години
До Анонимен
Тя на конкурс за тъпачки да се яви ,пак ще вземе второ място
35
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази тетка много фроста бе!! Ужас!! Как я търпя не знам. Колкото и голямо самочувствието толкова и простотията.
34
4
 
12
 
! Отговори
ЕТО ТАКИВА МИ ТИ преди 3 години
ГO4О, ИВО ХРИСТОВ ВИ РАЗМАЗВА ВАС, ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ ИЗМИСЛИЦИ И НЕЩАСТНИ НЕКАДЪРНИЦИ, ПО ВСИЧКИ ПАРАГРАФИ. ТОЙ НЕ Е КАТО ЕДНОКНИЖНИЯ ВИ ГЛАВАТАР, А ДЕЙСТВИТЕЛЕН ПРОФЕСОР, НЕ ИЗФАБРИКУВАН ОТ БКП "ДОЦЕНТ Д-Р И БАШ МУТРА БОЙКО Б." ЗАЩО ВЪВ ВИЗИТКАТА СИ БОКО ТИКВЕТО НЕ ПИШЕ, ЧЕ Е СИКАДЖИЙСКА МУТРА, А СЕ ТИТУЛУВА КАТО ИНЖ., Д-Р, ДОЦЕНТ, КМЕТ НА СОФИЯ И МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РБ. ТОВА Е ЕДИН ОБИКНОВЕН КОМПЛЕКСАР, БЕЗ НИТО ЕДИН ИЗКАРАН МАНДАТ, А РАЗНИ ГЪ ЗОМИЙНИЦИ ТВЪРДЯТ, ЧЕ Е ТРЕТИ МАНДАТ ПРЕМИЕР.
33
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малииии, Бетончето горкото си е внушило, че е нещо Вишу, недосегаемо, умно и неповторимо. А си е една смотана кокошка, не само смотана но и безнадеждно тъ::па. Съжалявам но е истина. Бутаха я тук и там, и накрая я свряха във Външно нещо като говорител или PR. Нещо и казали което не и харесало и олелееее мале, ще умирГа онази другата дето я питала. И е член на СЕМ??? Кой я завря там, кой умник? Някой кух гербераст. Срам за журналистиката е тази кукумявка!
32
3
 
29
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
Поредната Калинка , която се прави на принцеса.Кухата Бетинка е част от ятото на Тиквата.В него видни пернати са още Деса Дуловска , Цеца Рабфакаджийска и 5-6 министърки-празноглавки.Целия кокошарник ГЕРБ е пълен с калинки-бетинки...
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скорпи.
30
2
 
39
 
! Отговори
Трай, не думай! преди 3 години
Бетинчето, завършвайки гимназия, изкара на кандидатстудентските изпити слаб (2). Затова майчето й я заведе в Унгария и за утеха я омъжи за дипломат. Бетинка беше още тийнейджърка. Остана с дипломата докато той беше в Европа и в Иран, но когато го пратиха в Монголия, се разведе! Никой не разбра как точно се сдоби с диплома.
Не коментирам по-нататъшния й личен живот, но будят удивление скоковете й от телевизията до Жорж Ганчев, после - в Брюксел и след това - в СЕМ.
Брей, колко ценна двойкаджийка!
29
24
 
7
 
! Отговори
Го4о преди 3 години
Иво ХристоФ е едно червено изпражнение по-гнусно и от Симов от ПГ на БСП!
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая ще се оказже голяма конкуренция на Деси Дуловската уста.
В ГЕРБ трябва да им спретнат един конкурс.
27
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бетина Жотева се върна в България, ще вършее за нов мъж

***

Потърсете и прочетете, казва доста за живота и любовниците на тази дама.
И то само до 2010 година. А после ...
26
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай Бетинче,накъдри я със студено къдрене ,ако не можеш прати я до Младост там има специалист!
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 32: Господин Плювнелиев вие ли сте?
24
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука пък тръгнали да плюват в хор по Бетинчето, все едно са абсолютни интелекти с поведение от френския кралски двор.