Нинова вини Борисов в тежък грях: Обещава, а не изпълнява

Лидерката на БСП разкритикува премиера и че не уважава институциите
Обновена: 25 юни 2017 10:19 | 25 юни 2017 10:12,
140
Нинова вини Борисов в тежък грях: Обещава, а не изпълнява
Снимка: архив "Булфото"

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова влезе в нова задочна схватка с премиера Бойко Борисов. Тя го обвини в тежък политически грях – че обещава, но не изпълнява.

“Бойко Борисов обещава и след това не изпълнява – това е тежък грях в политиката", каза тя, обобщавайки най-сериозните според нея грешки на управляващите.

Сред управленските недостатъци на министър-председателя, Нинова нареди и този, че премиерът не уважава институциите и държавността. “Това е катастрофално за един премиер", каза лидерката на социалистите и допълни: Той не споделя пред парламента плановете си и ангажиментите, които поема. А България все пак е парламентарна република".

Още по темата

Корнелия Нинова коментира вчерашните критики на президента Румен Радев за липсата на борба с корупцията. В събота държавният глава призова да се създаде независим орган, който да се заеме с измамите по висшите етажи на властта.

"Политическата класа няма воля да се пребори с корупцията", категорична бе Нинова и обясни, че партията й застава зад искането на Радев.

"Трябва да намерим 15 души в държавата, които да бъдат абсолютно независими и добре платени. А самият закон лесно се пише", обяви още соцлидерката пред “Нова телевизия“.

Председателят на столетницата призна, че партиите, включително и БСП, не са "достатъчно активни по темата за съдебната реформа".

Нинова обяснин, че социалистите имат желание и воля всички, които са пристъпили закона да си получат наказанията. “Искаме това да стане с налагането на бързите и справедливи производства. Съдии трябва да се водят само от закона, а не да взимат решения по политически, икономически или други причини", каза лидерката.

Тя потвърди решението на БСП да внесе промени в избирателната система, с които да даде възможност в следващия парламент да влязат 120 депутати, избрани мажоритарно и 120 – пропорционално.

Социалистите подкрепяли и идеята за намаляване на партийните субсидии. Но не на 1 лев за всеки получен глас, както бе записано във въпросите на референдума, а на 5-6 лева от сегашните 11.

Нинова потвърди и друго решение на БСП -  да придобие от държавата правото за ползване на паметника на връх Бузлуджа за най-малко 10 години.

"Първоначално искаме да го консервираме и да спрем разрухата. След това ще съберем екип от архитекти, които да го реставрират. Ще открием и дарителска кампания за събиране на средства за реставрацията", каза още Нинова.

Тя потвърди, че до края на годината левицата ще има и собствена телевизия.

"Това е единственото обещание, което съм дала и все още не съм изпълнила", каза  лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
9
 
! Отговори
SomeOne преди 6 години
Абсолютни глупости, коомунистите и социалистите обещават просперитет от 44та насам..още нищо не са изпълнили.. #КРАДЕЦАВИКАДРЪЖТЕКРАДЕЦА
39
6
 
6
 
! Отговори
Уволнете БОрисов преди 6 години
Всеки инвеститор знае че ако няма проект з а един обект и открито финансиране няма как да купи за този обект и една пералня за мръсни милиончета .БОрисов принуди контролирания чрез политически рекет парламент на ЦАчева да гласува с цел да узакони кражбата на над 1 600 000 000 живи лева от НАродното НЕК щото вече бил ДАЛ от ограбени пари от народа на други нагли престъпници измамили БЪлгария с фалшиви документи за марица восток
38
6
 
3
 
! Отговори
Уволнете борисов преди 6 години
НАвремето МОйсей като умря искаха да го съдят защото наложил на преражданите временно като домашни хора цели седем правила за нормален живот..Сега милиони алинеи алинейки ,наредби,наредбички и сите нагло престъпни амантия крадат милиарди от народа а Борисов начело на крадците аман бре..Такива нагло престъпни кражби на десетки милиарди годишно насочвани само през партиино подставени фирмички и корупционни обектчета не е имало..КЪде завря БОрисов индииските рактори дека уж били за БЕЛЕНЕ
37
2
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
До Га "Рано или късно ще дойдат хора които ще извадят на Бял свят гадостите които извършиха управниците след 10.11.89."С настоящият "материал", има да се надаш вечно!
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не лъже на избори няма да ги печели. Ако не лъже в управлението няма да може да управлява.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Право на ползване, инвестиции в Бузлуджа и преобразуване в АД с дялове. Държавата запазва капитала си в дружеството.
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възпитана и обучена в Костовските нрави и поведение. Те това е най голямото зло за България. Сега и съчетано с 100 годишната партия пълен ужас за родината. Дано никога тази не идва на власт.
33
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тази в главата и е тотална каша, БГ е парламентарна държава. Вие сте виновна другарко Нинова за 3 мандата като опозиция никакви ви няма само имитирате дейност. Оставките и се махайте от парламента. Сал един Борисов какво да направи с такива депутати като вас дето само заплати си гласуват.
32
4
 
8
 
! Отговори
Пф преди 6 години
Ами това и е работата на Нинова,да обвинява,нали е опозиция.А на Бойко пък работата му е да обещава.Те си играят техния театър,"керванът си върви" и нищо не се променя.
31
2
 
9
 
! Отговори
Га преди 6 години
Рано или късно ще дойдат хора които ще извадят на Бял свят гадостите които извършиха управниците след 10.11.89. В основата е Луканов и сие, И.Костов, Ф.Димитров, Не купувайте братя, Царчето и сие, Гейчо и сие, и накрая Тъпчо от Банкя с цялата кохорта отпадъци от БКП. Милиарди ограбени инизнесени, унищожена икономика и сел.стопанство, здравеопазване и образование. Над 2 милиона избягали! Можехме да живеем много по-добре но не им пука! Продават и предават България и ни лишават от достойнство.
30
5
 
11
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
От себе си трябва да започне "с вкарването на крадливите в затвора" тази охранената!Да се хванат двамката с Гергов под ръчичка, и към софийския затвор!
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден плямпа едно и също и вече омръзна на всички. Нека първо тя върне откраднатото по време на костовата приватизация и тогава да дрънка...
28
4
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 6 години
Ако на вас ви гарантират 45 милиона + корупционни сделки дали няма да дадете на конкурентната партия някакви 5 милиона за да се правят на 2 стотинки като тази дама!?
27
6
 
12
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Другарке Корнелия, когато спечелите народният вот срещу Боко ще имате възможност. Засега сте само на мякане!
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова=СДС, протеже на Костов.Борисов=БКП.
25
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕХНОИМПЕКС, БУЛГАРТАБАК... Намерил се кой да дава акъл. Ако в България имаше правов ред и тя да е в затвора.
24
11
 
11
 
! Отговори
Истината за ГРОБ преди 6 години
За 7 години ГЕРБ успяха да направят България най-бедната страна в ЕС. Преди Тиквата поне румънците бяха по-бедни. Такива кражби и безобразия никой не си е позволявал. ГЕРБ са българското ДПС - Партия Фирма, в която порядките са близки до тези в Мафията.
23
3
 
5
 
! Отговори
гавра преди 6 години
Партиите играят гнусен театър на гърба хората,съмнявам се в истиността на изборите!
22
8
 
12
 
! Отговори
Права е! преди 6 години
Права е. Независимо, че не ми е симпатична е права. Бойко Борисов е един лъжец и нагъл манипулатор. Освен това е необразован, неморален и опасен за България. За миналото му на мутра и членството му в БКП от 18 годишен не ми се говори. Чак срам ме хваща, че народът ми гласува за този "човек".
21
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите са ***, които се кланят на сифилитичния *** Ленин. От 1944 насам без изключение и до ден днешен, България се управлява от комунисти. Резултатът всички го виждате.