Италия ще ни помага да борим корупцията и престъпността

Румен Радев се срещна с италианския си колега Серджо Матарела
13 юли 2017 19:00, Красимир Ангелов
23
Италия ще ни помага да борим корупцията и престъпността
Снимка: БТА

Италия е готова да ни окаже помощ в борбата с организираната престъпност и корупцията, обяви президентът Румен Радев пред журналисти в Рим, след срещата си с италианския си колега Серджо Матарела.

Италия е разработила задълбочен модел в тази област и силен софтуер, който обхваща всички финансови операции в държавата. Той се използва за противодействие на финансовите престъпления, корупцията и организираната престъпност, съобщава БТА.

От италианска страна са готови да предоставят на България безвъзмездно този софтуер и да помогнат на наши експерти, обясни Румен Радев. Той уточни, че вече няколко държави са взели този софтуер и там започват да се усещат чувствителни резултати.

Ще предложим на министъра на правосъдието, на правителството и на съдебната власт възможно най-скоро да бъде определена експертна група, която да дойде на място и да й бъде подробно разяснена цялостната система в Италия за борба с организираната престъпност, а после да се прецени доколко можем ние да приемем този модел, коментира Радев. Надявам се това да бъде един успешен проект, посочи още президентът.

Сред основните въпроси, обсъдени от двамата президенти по време на срещата им, е била мигрантската криза. България и Италия са на позиция, че Дъблинското споразумение е дълбоко несправедливо към държавите от първа линия и че трябва да се търси нова система, която да отчита спецификата и проблемите на тези страни.

Председателството ни на Съвета на ЕС също е било сред темите на срещата. Можем да разчитаме на пълната подкрепа на Италия по много основни теми, посочи Румен Радев. Той отбеляза също, че имаме и безусловната подкрепа за членството в Шенген.

На въпрос българският президент коментира, че заплаха за председателството могат да бъдат единствено действията и бездействията на българските власти. Той изрази надежда, че в оставащото време ще бъдат загърбени скандалите.
 


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Андрешко преди 3 години
Италия не се е преборила със собствената си мафия,а ще помага на България. Може би двете мафии сицилианската и българската ще обменят опит и ще координират действията си.
17
0
 
4
 
! Отговори
Коцето преди 3 години
Б. и компания всячески се опитват да внедрят в България италианските далавераджийски схеми за кражби и обогатяване. Италианският опит е много ценен за мафиотите от и покрай гроб. Цяла София гъмжи от лъскави возила, закупени с парите от далаверите.
16
1
 
6
 
! Отговори
р6рфтг преди 3 години
Италия е НАЙ КОРУМПИРАНАТА И ПРЕСТЪПНА ДЪРЖАВА В ЕС на кого ще помагат тези африканци на себе си ли ?????
15
2
 
2
 
! Отговори
от Италия преди 3 години
Абе господин президент как точно би ни помогнала Италия с корупцията като точно ние и румъния сме по корумпирани пред Италия иазаха го по новините тук че иъалия е на трето място в европейският съюз по корупция така,че това са празни приказки господин президент
14
1
 
3
 
! Отговори
Монолог преди 3 години
Дрън, дрън та пляс. Италия е предложила помощ, но за жалост нашите евробандити няма да я приемат или ако я приемат, така ще я побългарят, че италианците срам ще ги хване. Вервайте ми!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън дрън масали баце на моя ортак де пипа под носа ми му минала котка път ами то гледало де *** вятъра ми ко задуха пак тоя път ще стана митничар и ще го пратя запас да го оттуча че не трябва да пипа приятели голем гъзар стана бре
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали по конституция Радев не можел да направи нищо за народа. Тогава защо обикаля света като невидял? Сигурно за да изхарчи малкото останали пари на тоя изстрадал народ.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намери се кой да ни помага хахахахха хахаххахахаха :))
Затъналата в кланове и норкотоциии Италия . Много смешно найстина хахах
10
5
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
Голям екскурзиант се оказа ***. Сигурно е решил да обиколи целия свят за сметка на бедните българи.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Италия,не можеш да минеш и 50 км. преди мафията да те е обрала "законно" с такса за пътя.Преди време италианците се опитаха да построят държавен път и го построиха,построиха и красив, огромен здрав мост и... всичко беше взривено и разрушено от мафията,хаха!
Защото там мафията освен,че събират такси,умишлено правят пътищата некачествени,за да се ремонтират често и се взимат едни пари.Това го показаха нагледно по немската телевизия преди време.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле-малееее,докъде стигнахме!Най-корумпираната и мафиотизирана държава,да ни "помагала" с борбата с престъпността!Да плаче ли човек или да се смее,не знам!
7
2
 
8
 
! Отговори
Тото преди 3 години
Те искат да ни помагат, ама дали ние искаме. Като имам впредвид как наште покриха Брендо след като италианците го осъдиха...
Нещо ми се струва афиф работа.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма нищо по естествено мафиотите да се подкрепят
5
1
 
1
 
! Отговори
БГ МАФИЯ преди 3 години
у БГ има *** ! ТОЕСТ НЯМА ......
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дондуковското паВе Радев, неговите празни приказки и клишета са пълна смешка. Колко е изпаднал *** че да иска помощ от мафиотска държава за корупция и сигурност !!!
3
0
 
4
 
! Отговори
bg mafia преди 3 години
AAA ne e taka ! нашата мафия е свързнаа диркетнос властта ! тяхната не е така ..... може да по-голяма но пък не е свързана с властта като у нас .....
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това някаква шега ли е? Италия? На Италия трябва да й се помага защото май бият и нас по корупция, мафия и престъпност. Особено Южна Италия. Ама и в парламента не отстъпват на нашите депутати.
1
5
 
16
 
! Отговори
Селянин без Фейсбук преди 3 години
Италия е готова да ни окаже помощ в борбата с организираната престъпност и корупцията, обяви президентът Румен Радев
================
Хахахаха, ***! Дрънка та да си оправдае екскурзийката.