Властта – без баланс, иде време на преформатиране!

Властта не стига до хората, смята анализатор
6 ное 2017 10:20, Мария Захариева
20

3101 гледания   |  Още видео
ДПС излезе със заявка за "демонтиране" на националистите от управлението, а премиерът Борисов предупреди коалиционните си партньори да внимават с тона към тях. Според политолога проф. Мария Пиргова властта предстои да се преформатира, тъй като сме крайно дисбалансирани.

"Независимо какво прави властта, управлението не стига до хората. ДПС е нормално да тръгне отново към властта, но големият фактор за тях е случващото се в Турция и опита на Ердоган да направи ДОСТ. Също така и действията на Русия в региона. Причината е в управлението на Борисов – този път това ще е краят на неговия капацитет", отбеляза политическият анализатор в студиото на "България сутрин".

Истинският проблем на днешната политика, по думите на писателя Димитър Недков, е в комуникацията – както между партиите, така и между тях и обществото.

"Забелязвали ли сте поведението на т.нар. "националистически" партии? Те са коренно различни преди избори и след като се овластят. Не може да си премиер на толкова взривоопасна смес каквато е Балканите и да имаш националисти във властта. ГЕРБ остави зам.-председателят си да се държи като прохождащ неолиберал – той отблъсква и малкото останали мислещи хора. Партията има много сериозен PR проблем", обясни Недков пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че Ахмед Доган се подготвя да се произнесе към тази взривоопасна ситуация. В момента Балканите и националистическите движения ще се окажат много удобен резервен вариант за отвличане на общественото внимание от проблемите, които Брюксел сам си е създал, категоричен бе писателят.

По отношение на външната ни политика проф. Пиргова подчерта, че Бойко Борисов не може да бъде фактор, тъй като няма държава зад гърба си.

"Във външната ни политика Борисов може да бъде единствено зависим от външни фактори и да се подчинява на външни сили. Държи се като пощальон, който обикаля европейските страни – нито постига резултати, нито отива с конкретни предложения. Той осъзнава, че няма политически ресурс зад гърба си", заяви тя.

А Димитър Недков добави, че не може да си фактор, ако държавата ти е загубила националния си суверенитет и използваш изрази като "големите началници".

Проф. Пиргова уточни, че голямата болка на обществото са бедността и здравеопазването, а не толкова корупцията.

"Корупцията изглежда неизлечима на фона на тази съдебна система. Темата на вътрешната ни политика не е корупцията, тъй като никой няма силата да я обсъжда, защото се налага промяна на съдебната система", обясни политологът.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОРИСОВ КАЗА: ГЛАВНАТА ТЕМА НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ЩЕ БЪДЕ ИНТЕГРАЦИЯТА НА БАЛКАНИТЕ.
ОТ БРЮКСЕЛ КАЗАХА: ГЛАВНАТА ТЕМА НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА СОФИЯ ЩЕ БЪДЕ ВЪПРОСЪТ С МИГРАНТИТЕ.
ХА СЕГА ПОЗНАЙТЕ КОЯ ТОЧНО ЩЕ Е ГЛАВНАТА ТЕМА?
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сговорът между бйе-сйе-пйе и пйе-пке-сйе се сдоби с усърдни, но посредствени клакьори, които сполучливо са охарактеризирани от повечето коментатори по-долу.

Действат като хитър Петър (бсп&дпс) и брат му (тези, двамцата) - първият минавал тук-там и лъжел, а вторият минавал след него и замазвал лъжите.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Lие шегувате ли се? В студиото са двама отявлени комунисти и русофили, и очаквате те да поткрепят друга власт отсвен червената БСП ???
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професор,писател?!Откъде ги изкопаха тия динозаври.Просто невероятно глупави и посредствени приказки.Джурасик парк.......
14
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По отношение на външната ни политика проф. Пиргова подчерта, че Бойко Борисов не може да бъде фактор, тъй като няма държава зад гърба си.Точно казано . Държава няма , но" соджуци" има в изобилие.
13
5
 
12
 
! Отговори
Пиргова-посредствена преди 1 година
Щом и посредствената Пиргова са я направили професор, то тежко на България...
12
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
проф. Пиргова подчерта, че Бойко Борисов не може да бъде фактор, тъй като няма държава зад гърба си.
---
в кой свят живееш ма другарко? Тва камунизите сте голем смех :)
11
8
 
11
 
! Отговори
Калоян преди 1 година
БСП си вкарва чудовищен автогол като използва Пиргова да им бае преди избори. Пиргова носи лош късмет освен това е лисица в кокошарника на червените. Нека ви напомня - нейната дъщеря с френското име беше дори скандален кандидат за евродепутат от БСП и сега мама трябва да натрие носа на социалистите дето не искаха да изберат момичето и да го пратят на курорт в Брюксел.
10
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цветанов към Борисов :

Имам една добра и една лоша новина.
Добрата е, че пак печелим изборите с 23%.
Лошата е че никой не е гласувал за нас.
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо "Докторските Дисертации" на Б. Борисов и Ц. Цветанов не са достъпни в итернет?
Какви научни теории са ползвани в тези документи, каква е научната стойност на дисертациите, двамата плагиатствали ли са при написването им?
Кога Борисов и Цветанов ще се явят на елементарен тест за интелигентност организиран от международната организация MENSA?
8
19
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 1 година
До 2 червен анонимник. А ти как реши, че си умен? Щото вече 10 години мнозинството избира ГЕРБ и нещо доста си се надценил като смяташ, че тези стотици хиляди са чак толкова прости и заблудени. Явно не си си направил труда да провериш статистиката кои преобладаващо гласуват за ГЕРБ - младите българи, образованите предприемчиви такива на средна възраст и българите в чужбина. Това говори ли ти нещо?
7
15
 
10
 
! Отговори
Винету преди 1 година
Ха-ха, според политолога Мария Пиргова от БКП.
6
2
 
22
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
От това "бля-бля", не разбрах кой има полза? Това дрънкане по медии е дошло до гуша на всички. И какво, като са го констатирали, нещо да е тръгнало да се оправя. Всеки средно интелигентен човек е България може да направи подобни анализи, и какво от това? Мафията си върви, и върви, без някой да я безпокои.
5
6
 
9
 
! Отговори
Пуч трол преди 1 година
Ще преформатираме държавното устройство от единна република в независими градове-държави, за да не плащаме никакви данъци на никакви правителства и евросъюзи.
4
14
 
12
 
! Отговори
Шопа преди 1 година
Кви са тия таласъми.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На следващите избори ще се види кой е "фактор" и кой не.
2
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умните хора на България никога не са били зад ПРОСТОТИЯТА на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ .
1
29
 
13
 
! Отговори
рррррррррр преди 1 година
Разсъждения на пещерни комунисти.