Депутатите отново се наработиха набързо, заседаваха 30 минути

Приеха промени в един закон и си тръгнаха
Обновена: 7 ное 2019 12:38 | 7 ное 2019 11:06, Камелия Цветанова
18
Депутатите отново се наработиха набързо, заседаваха 30 минути
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Едва 30 минути продължи работата на парламента.

Заседанието беше прекратено поради изчерпване на дневния ред.

Още по темата

Все пак законотворците решиха, че ще заседават извънредно на 12 ноември, вторник, за да приемат на първо четене бюджетите на НЗОК и на Държавното бществено осигуряване.

Иначе днес набързо приеха на първо четене промените в Закона за безопасно използване на ядрената енергия.

Според поправките техническият надзор на съоръженията с повишена опасност на територията на ядрена централа ще се осъществява от специализиран орган. Той ще бъде под методическото ръководство на Агенцията за ядрено регулиране.

Второто четене на промените в Закона за стоковите борси и тържища отпадна заради допълнително обсъждане в ресорната комисия, допълва БНР.

С промените се предвижда всяка борса да урежда системата за разплащане, т.нар. клиринг  в своя правилник. Измененията в закона касаят уреждането на клирингов механизъм само за търговия на стоковия пазар и не касае пазара на финансови инструменти. Условията за неговото действие ще се регламентират в борсовия правилник на съответната стокова борса. С това ще отпадне съществуващият лицензионен режим на клиринговата къща, която играе ролята на банка за борсовата търговия. Това, според вносителите от Министерски съвет, ще доведе до намаляване на административната тежест върху бизнеса по създаването и функционирането на клиринга. От друга страна, това ще има положителен ефект за икономически оператори, търгуващи на борсата, при гарантиране на задълженията на страните по сключените договори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
МИСЛЯ, ЧЕ Е ПРАВИЛНО преди 4 години
Така е правилно и мисля, че го заслужават. Все пак щом са станали депутати, значи са умни и образовани хора, които здраво са се трудили в този си живот, за да стигнат до високата и отговорна трибуна, на която се намират в момента. А вие завиждате за това, което сте постигнали, защото сте неможачи и не ви остава друго освен да плюете по честните и успели с кариера хора! Засрамете се! Заради такива като вас завистливи неможачи държавата потъва и умните и честни трудолюбиви хора страдат!
11
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 4 години
Наработиха се за тая държава ,стига толкова ,а сега за бизнеса си
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...с наработиха набързо" - оправете си заглавието, защото така нищо не се разбира...
9
1
 
10
 
! Отговори
пфффф преди 4 години
До кога ще ги търпим тия негодяи бре?!?!?!Ай някой да сметне колко пари ще се спестят на държавата ако се закрие тоя парламент.Крайно време е вече за президентска република.Никви парламенти и хрантутници!!!
8
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
сега ще ви кажа една истина,за която явно не искате да говорите:-какво става?..-ВСИЧКИ УЖ сме против корупцията,ДЕРИБЕЙСТВОТО,АВАНТИТЕ и ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА,но всеки един от нас В СЪРЦЕТО си НЕ иска тия ПРОКАЗИ да изчезнат,а ТОЙ-ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС,ДА БЪДЕ на мястото на сегашните,ТОЙ /всеки един от нас/ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА от тая ..ужасна ЩУРОБЛЪСКАНИЦА,завладяла държавата ни....Надявам се се изразих ясно..
7
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ох!...Дано да ни са са преуморили народните лубимци!..Защо са тормозат толкова?..-ЦЕЛИ 30 минути зор?!?!......Това е нечовешко!Сега им са полагат десет деня отпуск и поне сто хиляди километра воаяж по пътищата на Републиката и ЕС!!!..Да релаксират след тоя тежък труд ,де..ДА ЖИВЕЙ!
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието ме обърква
5
0
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Или да си пуснат отпуска или да се води самоотлъчка, а заедно с миналата дето работиха цели 45 мин. стават точно за дисциплинарно уволнение според Кодекса на Труда! Кога най накрая ще се намери поне един журналист да пита Курналина, Рабойко и компания защо НС отказва да прилага закони които, то самото е приело? Кога най накрая ще има дисциплинарно уволнене дупедат за това, че не ходят на работа? Цялата работа е в това, че 1989г. не направихме като румънците! От там идва целия проблем!!!
4
0
 
21
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 4 години
Както каза преди време майката на нацията Цецка Цачева, депутатите взимат големи заплати, защото много работят и взимат важни решения хахахаха.
3
0
 
8
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
До Анонимен 1Ми то който и да избереш, все такъв става. Явно властта ги разглезва. Или манталитетът ни е такъв... все по лесното.
2
0
 
17
 
! Отговори
.... .. преди 4 години
БРАВО! На такъв народ-такъв парламент!........ ..ДГД....
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми стига толкова.Като има бал ъци да ги избират.