50 души напуснаха партийните редици на ГЕРБ – Видин

Какво е породило масовото напускане?
23 май 2020 20:51,
83
50 души напуснаха партийните редици на ГЕРБ – Видин
Снимка: БГНЕС/архив

Отлив от редиците на ГЕРБ – близо петдесет души от Видин и региона заявиха отказ от членството си в партията, съобщава bTV.

Още по темата

Сред тях са ключови фигури от общинското ѝ ръководство, заемали доскоро и централни постове на местно и държавно ниво. Членството си в ГЕРБ отказват бившият областен управител Албена Георгиева и бившият кмет на Видин Огнян Генков. Преди това и двамата се оттеглят първо от общинското ръководство.

„Няма как да се съглася с работата на местното ръководство, всъщност местното ръководство работеше против принципите на тази партия, няма как да остана член“, уточни Георгиева. А според Генков – всичко, което се е случило по време на местните избори миналата година, е било предателство, спрямо устава на политическа партия ГЕРБ.

Напрежението в редиците започнало от кампанията за местните избори. „Те са получили през това време доста сносна политическа реализация. В момента, в който тази реализация не е факт, те си тръгват. Явно ще я търсят на друго място“, отговори ръководителят на ГЕРБ-Видин Емилиян Енчев.

Партията напускат и двайсетина души от Капитановци, сред които и кметът на селото. Оттегля се и един от най-младите в редиците ѝ. „Бързо бях разочарован от политиката – в частност това, че се вменява на определени хора как да се гласува в Общински съвет“, посочи Калин Каменов.

Ръководството на ГЕРБ съзря в казуса външна амбиция. „Разбира се, тук прозират, може би, неудовлетворени политически амбиции. Не само на членове на ГЕРБ-Видин, но и извън нея. И много интересно е, че в молбите за напускане никъде няма мотиви“, каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя добави, че структурата пък се представила неубедително на последния вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Мнението на Цвета кърджалийска,въобще не е обект на внимание на умните и кадърни българи.Тя с малообразованието си,прави капитални грешки и не оправда назначението си от Борисов,на най високия пост в държавата.Тя още не знае къде се подвизава в йерархията на НС! Източването на герберите,е на принципа на пясъчния часовник.В навечерието на изборите за 45-тото НС през идващата пролет,Борисов ще се окаже с един файтон хора. Ромите ще се разбягат,той ще разчита на хората които са на държ. ясла.
65
0
 
5
 
! Отговори
111 преди 3 години
Започва неконтролируем разпад на партията на Буда.
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е чак сега ли са разбрали що за стока е комунистът второ поколение с баща милицнерски генерал Бойко Борисов или са ги изритали както Бойко си знае след като ги е изстискал.
63
9
 
32
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Най после разбрали че ГЕРБ е МАФИЯ
62
19
 
13
 
! Отговори
смях преди 3 години
Предателииииии
61
2
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
До Анонимен 58: за един приятел:Последният когото споменаваш,като име,точно той ли е "млад,неопорочен и образован" или може "млад,умен и красив",както е модерно да се казва сега?!?!?!
60
2
 
34
 
! Отговори
👿 преди 3 години
Нормално да си тръгнат хората, усетили са се за какви *** работят, гадни мафиотски структури.
59
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно съм съгласен с мнението, че напускат защото са очаквали да захлебят по-обилно и като не са се оправдали очакванията им -ще търсят друга хранилка.
58
2
 
25
 
! Отговори
фигаро преди 3 години
едно ферари с цвят червен , един мильон в цвят зелен .. човека взе парите , каза чакай малко .. лош матрял .. таз година ще направя аз 100 , 200 , 300 милиона ..
57
2
 
31
 
! Отговори
Дзъ преди 3 години
Ами след като напускащите послугуваха на върхушката няколко години и върхушката им спретна номера с кандидата на СДС - естествено, че ще напуснат.
56
0
 
24
 
! Отговори
Вд преди 3 години
Името на бившия кмет на Видин е Огнян Ценков, а не Генков. За съжаление, можеше да направи много, но поради знайни и незнайни причини не се получи. Остана с широко затворени очи. Градът е прекрасно място. Политика на управление, упражнявана от несретници и хора с лоша култура е пагубна и самоубийствена, какъвто е случаят с въпросния господин.
55
1
 
34
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Партиите на fast money-винаги се разцепват за пари накрая- и НДСВ беше така и БСП но най вече СДС- Лошото е че непоправимо е ограбена България за 31 г- Почти е разрушена Институционно-няма една институция в която да няма корупция и шуробаджанащина -Навсякъде в етажите на властта се мисли само за лично забогатяване -схеми и тарикатлъци- Общински съветници масово гласуват за продажби на общински имоти на символични цени за близки на тях фирми-Хората вече мразят Властта- ТЕ стягат куфарите завинаги
54
10
 
10
 
! Отговори
Боб преди 3 години
Не,не плъховете напускат кораба потъващ
53
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корабът ГЕРБ е непоправимо пробит.Всички мишки го напускат панически.Накрая ще останат само Странджата,Тонка,Зозо и останалите форумни говнювци.
52
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добро утро роби на комунизма - сещайте се защо? Винаги пиша, дайте път на не бивши комунисти! Има достатъчно млади не опорочени образовани хора, а Гергов в Централния .... (точките са от мен, не от цензурата), т.е.мислете каквото искате вместо точките! Никога повече ГЕРП. БСП ДПС ВМРО! Има достатъчно алтернативи, но трябва човек сам да се информира. Да живее ГЕРП!Напред с Бойко Борисов!
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувайте за ГЕРБ,ОП или БСП,ДПС,това са европейските партии!Няма да се учудя ако Цвък вземе част от хората и електората на ГЕРБ,защото го махнаха от ГЕРБ и пак ще се насадите на същите пачи яйца,ако гласувате за някой друг
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Десен бесенПо време на възстанието И след това започват нови жестоки репресии срещу участниците във възстанието,учете си истинската история,а не фалшивата която се опитват да ви пробутат,единия ми дядо имаше медал за участието си в това възстание.Научете и кой е истинския кървав професор и масов убиец на българите Ал. Цанков!
49
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ДПС може да потопи тия комунисти. Малко още остава-елеменарна аритметика е. След някоя друга близка година друга песен ще запеят.
48
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите от герб отдавна потъват. Не проумяха, че комунизмът няма почва у нас. Най-лошото е, че ни докараха до дъното. Няма такива като нас дори и в африканския свят.Само с измислената героична история нищо не става другари ***.
47
2
 
7
 
! Отговори
Тътен преди 3 години
Ще боядисваме яйцата и маскарите