От птичи поглед – Борисов и Вучич инспектираха строежа на магистрала "Европа"

Двамата прелетяха с хеликоптер на строителната площадка
Обновена: 1 юни 2020 11:28 | 1 юни 2020 11:28, Красимир Ангелов
139

Снимка: МС

12

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха с хеликоптер напредъка по изграждането на магистрала "Европа" в района на 17-километровата отсечка между Драгоман и Сливница, съобщиха от правителствената информационна служба.

В тази част от бъдещата автомагистрала строителните работи започнаха през май миналата година и на обекта се работи с пълна мобилизация. Завършването на отсечката по договор е 2021 г., но при ускорените темпове, с които се работи и в случай че не възникнат допълнителни и непредвидени затруднения, е възможно строителството да приключи по-рано от предвиденото - в края на настоящата година.

Стойността на инвестицията е 117 млн. лв. и се финансира изцяло от републиканския бюджет. В участъка ще има два пътни възела с осветление – "Сливница 1" и "Сливница 2", както и 11 големи съоръжения – 5 надлеза, 5 подлеза и мост над река Сливнишка.

На обекта стриктно се изпълняват и предвидените еко мерки, отчитат от правителството.

Работи се усилено и по изграждането на другия 14,5-километров участък между ГКПП "Калотина" и Драгоман. Строителните дейности на обекта стартираха в средата на февруари 2020 г. Инвестицията е за близо 165 млн. лв. и се финансира от Механизма за свързване на Европа на ЕС и от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 2022 г.

Към момента се извършват дейности по разчистване на строителна площ, премахване на хумус, разрушаване на сгради и асфалтови пластове. По трасето ще бъдат изградени четири пътни възела – „Калотина“, „Турмашка махала“ при 8-ми км, "Драгоман-Запад" при 13-ти км при пресичане с път III-813 Годеч - Габер и „Драгоман-Изток“ при 14-ти км. За третия 16-километров участък от бъдещата автомагистрала „Европа“ от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента е изработен технически проект с ПУП-Парцеларен план, като предстоят действията по неговото прoцедиране, съгласно Закона за устройство на територията.

Трасето между ГКПП "Калотина" и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разделено на три части. Строителството на първите два участъка, по които се работи в момента, включва модернизация на съществуващия първокласен път I-8 между Калотина и Сливница.

Третият участък от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента е с дължина 16 км и ще преминава по ново трасе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забелязах инфантилното държание на нашия премиер--ниво предучилищна възраст дори е по-високо -обаче след като си ги държим на власт означава че си ги заслужаваме
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали руснаците не изпратиха Вучичч у нас,да разузнава от птичи поглед?
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам кой превежда , но английският на жената е супер зле , на слънчака сервитьорките го говорят по добре. На 6 изречения превежда половин
112
3
 
2
 
! Отговори
минувач преди 3 години
От 'птичи поглед' не друса по бабуните наречени 'магистрали'...
111
4
 
2
 
! Отговори
вижда се преди 3 години
вижда се от птичи поглед колко пари е усвоил любовникът на Борисв - Пеевски.Взел пари да опаше Екватора с магистрали - построил 10км
110
3
 
3
 
! Отговори
Бай Шиле преди 3 години
Ало Ваньо
109
3
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Винету и Вълкът в хвърчащия вигвам...
108
3
 
9
 
! Отговори
за трети път преди 3 години
За трети път този месец Борисов се хвали как я строи тая Магистрала.Скоро също два пъти беше на Хемус (една журналистка там го нарече шиб***няк , веднъж по тръбата за Перник (дето само се пука), два пъти на продължението на турски потокХемус и европа ги върти от години.Ама сега е закъсал покрай СМСите и комиксите на Божков и се чуди как да 'блесне' в новинитеБорисов е станал по-противен от изповръщано л***йн0
107
3
 
8
 
! Отговори
kory преди 3 години
Борисов,много инспекции , малко резултати!Всичко окраде и всичко разпиля!С това ще те запомним,а на-вече на ремонта...ремонт!Сърбите ти викат,фала,а не хвала,не се пъчи толкова!Одиму!
106
1
 
7
 
! Отговори
:)) преди 3 години
Вучич е отегчен! Темата Цв.Василев е табу ли?
105
2
 
12
 
! Отговори
:)) преди 3 години
Олеле, каква зрялост, смелост, необвързаност струи от медиите / Нова, БТВ, ../ български! Те / медиите / само информират, брей! Комиксите на Божков къде са или това/приказката е твърде сериозно и опасно за ГЕРБ?
104
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и години да си премиер,Колкото и силно да те покровителстват чужди служби и пратеници,С колкото и огромна хунта да се обграждаш,Ти оставаш с тъмното си минало.Ще те запомним ***, ценичен и превърнал българската политика в посмешище!
103
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаТи можеш ли да четеш ? Хора счели само Винету какво розбират от комикси ?
102
6
 
17
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Този още ли не е арестуван ?
101
11
 
8
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Господин Борисов лично управлява хеликоптера, а вие го плюете и омаскарявате. Но ТОЙ е като бисер върху който плюнките не се задържат!
100
7
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Къде ги има на Черепа комиксите от днес да ги вида и да се посмея малко?:):):):)
99
12
 
5
 
! Отговори
Пут.ин преди 3 години
Барисав, какво става с ПОДАЙГЪ3провода Балкан? Защо не го строите и лишавате нашия верен сателит Сърбия от руска зависимост?
98
9
 
14
 
! Отговори
СС преди 3 години
Нещо за комикса на В. Божков да кажете, г-н Премиер? :) :)
97
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадеца който за 10 години открадна 16 милиарда защо още не е в затвора ?Има ли Прокуратура в България или тя е да брои кокошките в Ихтиманско ?
96
6
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
Вучич,дали си е пожелал "СЕЗАМ ОТВОРИ СЕ" или при него в Сърбия,няма АЛИ БАБА.