Какво е по-различното при този вот на недоверие на БСП срещу ГЕРБ?

Протестите може и да променят изхода
15 юли 2020 22:49, Нели Христова
72

БСП входира петия си вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3". Темата на вота е същата, с която преди години БСП атакува правителството за първи път - корупция. Какво е по-различно сега?

"Доста по-различен е вотът на недоверие, гласовете на протестиращите са "Стоп на това управление!". Различното във вота ни е, че освен всички корупционни схеми, представяме модела как корупцията е вкоренена в държавното управление", каза пред Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Надя Клисурска.

По думите ѝ БСП ще използва вота на недоверие, тъй като е необходим, за да се говори за всички назрели проблеми.

"Протестът може до голяма степен да даде друго развитие на този вот. Важно е, с оглед на това обществено недоволство, да говорим какво иска да се случи. Ние ще покажем каква е нашата визия за утре. Трябва да кажем на гражданите какво ще направим за тях", подчерта Клисурска.

Според нея ДПС, "Воля", ОП и ГЕРБ трябва да са достатъчно разумни, за да чуят гласовете на улицата.

"Единственият добър сценарий, който улицата иска, е предсрочни избори и нов модел на управление. Всичко е в ръцете на хората. Нима хлябът, който е стока за всеки гражданин, не са онази необходима стъпка, която трябваше да се предприеме по отношение на диференцираните ДДС ставки", отбеляза депутатът от левицата в ефира.

Клисурска добави, че от БСП биха припознали всеки, който припознае тяхната програма. "Единственият сценарий за БСП са предсрочни парламентарни избори. БСП е единна, че моделът на управление трябва да бъде различен", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Е покажете я тази програма че да я видим. Може и да я харесаме. Или искате да ви подкрепим и после да се окаже че няма такава програма или просто не и харесва.
52
2
 
1
 
! Отговори
народ преди 3 години
поразлично е това че народа му писна народа иска минимална работна заплата 900 евро минимална пенсия 500 евро искаме стандарт като в европа а не като в африка и премахванете на всички 240 политици от парламента
51
1
 
4
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Нищо не предлагат БКП. Просто искат управляващите да се махнат, за да дойдат те. Това е, стани да седна аз.
50
1
 
3
 
! Отговори
ЧЕРЕПЪ преди 3 години
ГРИПЕН, КОЙТО ВЛАДЕЕ ТЪЛПАТА ВЛАДЕЕ ДЪРЖАВАТА ТЪЛПАТА СЛЕДВА НЕ ЛИДЕРИ, А ГОСПОДАРИ- ТЪЛПАТА СЛЕДВА МЕН И МНОГО СЕ КЕФЯ КАК Я РАЗИГРАВАМ. АЗ СЪМ НАЗНАЧЕНИЯТ ГОСПОДАР ОТ ЧЕРВЕНИТЕ МАФИОТИ КОИТО МИ ПОДАРИХА МИЛИАРДИ ОТ 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ И ОТ КТБ.....ЮМРУЧЕ ГОРЕ ГРИПЕН, ЩЕ ВКАРАМЕ ТЪЛПАТА В ЕВРАЗИЯ...
49
0
 
7
 
! Отговори
на изборите преди 3 години
БСП с 5%. Да не мислят, че ще излъжат някой за 3-ти път?
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко,отваряй дискотеките,че на тия на площада им е скучно
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде,пак се върнахме 10 години назад!Ами,няма оправия с мазохизма на българина
46
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Улицата искала нов модел на управление!А БСП/Радев предлагат ли такъв? Когато искаш оставка ти трябва да запознаеш улицата с конкретен план и фактология,платформа,идеи,преоритети,нагласи и т.н.И аз искам нов модел Мерцедес,но.....Коя е тази улица?Все си мисля,че работещите,грамотни и трудови хора стоят зад Борисов.Погледнете обявите за работа! Пълно е!Кога преди е било така?Ако улицата иска нов модел,който ще й дава даром,тая улица ще си го иска тоя модел,докато козата роди лъв!
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах,Корнелооо,Корнело!Как имаш очи да излезеш и да говориш за крадци?България върви към невиждан ужас.Прибирайте се от тия жълти павета по домовете.Сега ли точно се сетихте да сте недоволни?Слепи ли сте,бе хора?
44
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прас не станя шеф на данс, после се залюби с баце, поради която причина и двамата ще трябва да си ходят
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази от бсп е по-готина от кърджалийската п-а, а съм за да се сменят
42
0
 
7
 
! Отговори
до предния преди 3 години
Да, Бойко, без теб ще се "счупи" държавата...
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тежко и на България.Тепърва българите ще видят какво значи мтри и беднотия.
40
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Льобон искаш ли да седнеш на моя клонГерберски п л Ъ. ХВече сте минало
39
11
 
9
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
Бойко, оставяй чекмеджетата, хващай Каскета под мишница и изчезвайте...
38
3
 
12
 
! Отговори
русенец преди 3 години
в очакване сме на изключително тежка зима и криза, както икономическа, така и за вируса. В момента избори не са най-важното нещо. Нужно е експертно правителство. нужни са хора, които имат познанията за това което ни очаква. А БСП не бива никога повече във властта. Нека си спомним, че те искаха Пеевски за шеф на ДАНС. Нещо като Гешев сега. Иначе не трябва във Висшия съдебен съвет да има парламентарна квота. Нека само съдебната власт си избира ръководните органи. Мислете ако Корнелия е премиер.
37
2
 
14
 
! Отговори
ЛЬОБОН преди 3 години
ДУШАТА НА ТЪЛПАТА Е ВЕЧНО ОБЛАДАНА НЕ ОТ ЧУВСТВО ЗА СВОБОДА, А ОТ НУЖДАТА ДА СЕ ПОДЧИНЯВА И СЕ ПОДЧИНЯВАТ НА ВСЕКИ САМООБЯВИЛ СЕ ЗА ТЕХЕН ГОСПОДАР- КОЙ ПРЕВЪРНА ЕДНИ ЖАЛКИ ХОРА В ГОСПОДАРИ КАТО ИМ ПОДАРИ ПАРИТЕ НА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ ОТ 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ- ПОЗОР!
36
4
 
8
 
! Отговори
ПРЕПРОЧИТАМЕ ЛЬОБОН преди 3 години
ДЕЛОТО НА ТЪЛПАТА Е ВИНАГИ ПО НЕКАЧЕСТВЕНО ОТ ТОВА НА ОТДЕЛНИЯТ ЧОВЕК- КОЙ ОБЪРНА НАРОДА МИ В СТАДО, В ТЪЛПА!?
35
2
 
9
 
! Отговори
ЛЬОБОН преди 3 години
ИНСТИНКТИТЕ, КОИТО ВЛАДЕЯТ ТЪЛПАТА:В НАЧАЛОТО РАЗРАСТВАНЕ НА ТЪЛПАТА, СЛЕД ТОВА ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ, ЧУВСТВО ЗА МОГЪЩЕСТВО И БЕЗОТГОВОРНОСТ- КОЙ ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В ТЪЛПА И СЕ КЕФИ НА СТАДОТО- ГАДОВЕ БЕЗРОДНИ И НАЗНАЧЕНИ ФИГУРАНТИ.
34
3
 
11
 
! Отговори
ЛЬОБОН преди 3 години
ПСИХОЛОГИЯ НА ТЪЛПАТА- ХОРАТА В ТЪЛПАТА СЕ ОТДАВАТ НА НИСКИ, ГРОЗНИ ИНСТИНКТИ, КОИТО СА НЕПРИЕМЛИВИ В НОРМАЛНА СИТУАЦИЯ- ЧЕРВЕНИТЕ ПРЕВРЪЩАТ БЪЛГАРИЯ В ТЪЛПА ЗА ДА Я ЗАВРАТ В ЕВРАЗИЯ- В КАЛТА- *** ЖАЛКИ.