Нищо няма да се промени без реформа в здравеопазването, смята д-р Кацаров

Не трябваше да се дават пари на калпак, заяви той
21

Колкото и пари да се наливат в здравеопазването, когато са разпределени неправилно, няма да има никакви резултати, заяви д-р Стойчо Кацаров в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

"Не трябваше да се дават пари на "калпак"- абсолютно погрешно е. Защо бяха увеличени на всички заплатите с 30%?", попита експертът.

"Както и онези 1000 лева за "първа линия"- те разделят съсловието. Нима личните лекари не са на първа линия? Но те не взимат пари. Нечестно е", добави още той.

"А иначе проф. Ангелов е страхотен специалист и добър избор, но без нужната реформа в здравеопазването, нищо няма да се промени", коментира още д-р Кацаров.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да има добро здравеопазване,трябва да има добра цоциална политика.А за да имаме добра соц. политика,трябва да има стабилна икономика която да е във възход.На лице няма нито един от посочените фактори.Има единствено държавни служители на заплати които поддържат определените им за тях структури.Но тези структори и отрасли са кухи и на практика не съществуват.В 21ви Век,здравеопазването трябва да е абсолютно безплатно,и всеки гражданин да има достъп до него,както си е по Конституцията на РБ.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И на него ли да му дадат пари.
Много ясно, че трябва да се стимулират финансово хората на първа линия.
Той да не мисли,че всички искат да работят на първа линия. То не се и налага.
18
1
 
0
 
! Отговори
До 9 преди 1 месец
Не разбра ли,че тия като Кацаров са се докопали до начина да вземат пари от ЕС за реформи.
Като Пенелопа на Одисей, която денем тъчала платно, а нощем го разплитала са.
Първо вземат пари да правят нещо, после - за да го развалят.
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя лъжлив некадърник цял живот си изкара с лафове за някаква реформа.
Все я прави и все недоправена.
16
0
 
6
 
! Отговори
Уууу преди 1 месец
Аз съм около 50те и за първи път чух думата реформа в началните класове. Брат ми пострада от първите реформи за първолаци(Сендовчетата). Реформите вървяха в училищата и в държавата и в света 80те и ..хоп деееммоокрация!! Започнаха нови и различни реформи. Смехиха се всички видове партии и крадци и всеки правеше реформи...и ето в 2020та пак трябвали реформи. Има нещо уникално сбъркано в тази държава! Всички са недоволни и докторите и учителите и таксиджиите и пенсионерите, само най-малките са ОК
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РЕФОРМАТА ЗАПОЧВА ОТ САМИТЕ ВАС КАТО СПРЕТЕ ДА МРЪНКАТЕ ЗА ПАРИ И ПОЧНЕТЕ ДА СЕ УСЪВЪРШЕНСТВАТЕ В ТОВА КОЕТО ПРАВИТЕ ТОГАВА ЩЕ НАСТЪПИ РЕФОРМАТА И ЩЕ ПОТЕКАТ ПАРИТЕ КЪМ ВАС А ДА МРЪНКАТЕ ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ ВИ ВДИГАЛА ЗАПЛАТИТЕ СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ ОТИВАЙТЕ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парите са виртуалност, без стока нямат стойност.
Каквото и да работите-правете го добре,
Преди всичко не вредете,
Пътят е от значение, но целта е смисълът на пътуването,
Нека животът ви има смисъл.
Парите не могат да са самоцел.
Човек е част от всичкото и ТО е важното.
Най-красивата, най-красивия, най-богатия, най-можещия имат смисъл в цялото, отделната личност е преходна.
След Новото нормално на Карбовски имах нужда да напиша това.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смятам, че съвременните хора все повече губят чувство за реалност.
Животът е колективен труд.
Никой не оцелява сам, дори онзи, който паразитира на чужд гръб.
Въпросният трябва да знае, че не бива да убива гостоприемника си.
На второ място животът е труд и е толкова по-хубав, колкото по-разумно е усилието.
Виртуалността не е реалност.
Като видиш, че някой ти подава банан от екрана, не можеш да го изядеш.
Verte!
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
след като тук здравеопазването тук не ви харесва, защо се прибирате за здравен туризъм пак тук, бре критикари? Лекувайте се в Германия, англия, Испания, Италия, Гърция - какво сте легнали пак на наш гръб? Да, ама там здравните осигуровки били скъпи, затова се мъкнете като просяци на евтиното, и на всичко отгоре плюете и гласувате за Пинокиовци и Мунчовци. Стойте си там и си плюйте на воля, само не ни се пречкайте, догуша сте ни дошли с нахалството и претенциите си.
11
2
 
4
 
! Отговори
и хора не останаха преди 1 месец
congratulations, Борисов, без заеми, ама затри нацията - западняците що като видеха сега зорче с вироса веднага заеми взимат, защото си управляват добре човешкия ресурс дето им пълни хазната, а не прилагат пладнешки грабеж и геноцид над данъкоплатеца
10
1
 
6
 
! Отговори
дърт преди 1 месец
От тези "реформи" продължаващи 30 години не останаха нито здравеопазване, нито държава!
9
1
 
13
 
! Отговори
до 7 от славянин преди 1 месец
''в англия дали си реформират здравеопазването всяка година ? Защо в България са подлудели от реформи , а полза никаква ? Какво още ще реформирате , не ви ли стигат 30+ години реформи ?''

В България се правят антиреформи, не реформи, затова и ги правят от 30 години без никаква полза за обществото! Всъщност от 30 години насам всичко работещо се разгражда с цел лични и определеногрупови интереси, а не обществени такива, маскирано под лозунга РЕФОРМИ!
8
2
 
12
 
! Отговори
реформа + преди 1 месец
отнемане на лекарски права + съд за недобросъвестния медицински персонал
7
1
 
9
 
! Отговори
Йоланда преди 1 месец
в англия дали си реформират здравеопазването всяка година ? Защо в България са подлудели от реформи , а полза никаква ? Какво още ще реформирате , не ви ли стигат 30+ години реформи ?
6
5
 
6
 
! Отговори
до 1 от славянин преди 1 месец
''Каква реформа искаш бе, имаш си договор назначили са те на работа и твоя подпис седи там, като не ти харесват условията напускай никой не те държи насила''

Ето това е лично сметкаджийското мислене - реформа се прави за подобряване на работата на СИСТЕМАТА, която обслужва всички, а не за подобряване на личния ти интерес, тази проста истина такива като теб или не могат да проумеят или нямат интерес да признаят!
5
5
 
8
 
! Отговори
Велес преди 1 месец
Ехаа...Още един реформатор! Пусти сап!
4
2
 
7
 
! Отговори
Дост преди 1 месец
Този си е уредил бъдещето. За да работи една медицинска лаборатория неговата фирма два пъти в годината взема по 1000 лв. за да издаде сертификати за уж упражнен контрол на качеството на резултатите от изследванията!
3
5
 
9
 
! Отговори
охххх преди 1 месец
Докторе,ходи се прегледай ,че и ти не си добре !
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само лекари ли са потърпевши от тоя вирус? Дайте по 1000 лв. на всички хора и няма да се разделя съсловието. Щото някои останаха без работа. Друг е въпросът, че личните лекуват по телефона.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква реформа искаш бе, имаш си договор назначили са те на работа и твоя подпис седи там, като не ти харесват условията напускай никой не те държи насила.