БСП отказва консултациите на ГЕРБ за Конституцията

Дебат можело да има само след оставката на кабинета
60
БСП отказва консултациите на ГЕРБ за Конституцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП няма да влиза в дискусията за промени в Конституцията и парламентарната група на левицата ще е единодушна по този въпрос. Това обяви соцдепутатът Крум Зарков пред bTV.
 
„Разговори за промяна в основния закон може да има, дебат трябва да има, но в рамките на предизборна кампания – когато си подадат оставката и отидем на избори. Там всяка партия да представи своите виждания как ще се развива държавата и затова дали счита, че трябва да има промени в Конституцията, коментира той.

Според него ГЕРБ не предлага промени, а „един миш-маш“.

Още по темата

„Те самите са объркани, между изявлението на премиера и текста от а има разлики“, обясни Крум Зарков.
Той смята, че огромна част от нещата, които се предлагат, не изискват нова Конституция, а промяна чрез обикновено народно събрание.

„Предлагат стария текст, само че разбъркан, по необясним начини, а там където са пипнали, са си оставили ръцете“, заяви той.

Според него са направени и опасни неща, защото мотивите им са неизяснени.

Истинските мотиви не са рестарт на държавата, а печелене на време и объркване на обществото, смята още Крум Зарков.   
 
„Абсолютно опасно е да се заличи целият преамбюл със словосъчетания като социална държава и демократична държава, които осветяват цялата Конституция. Опасно е да се заличат думи като мир, свобода, солидарност, търпимост. Опасно е да се заличи и Великото народно събрание, защото означава, че пишете Конституция като на черна дъска и всяко следващо мнозинство може да я изтрива“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
43
1
 
4
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
Може ли, някой да ми отговори на въпроса: Партия която е забранена със закон за ПОЛИТИКО- КРИМИНАЛНОТО си управление, БКП-БСП, да има претенции за власт! Може ли да бъде полезна за развитието на държавата и обществото, с криминалната си биография?! Столетницата дойде с преврат 44г., и донесе хиляди злини на българския народ : " НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН, И НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО ! ". Болшевишката хунта, дори не се извини за невинно пролятата българска кръв! Кои са заблудените вярващи?
42
3
 
0
 
! Отговори
Напънала се мишката преди 3 години
и родила проект за нова конституция.
41
0
 
4
 
! Отговори
Фигурантски спам преди 3 години
Ами президента на БСП(не на българите) говоти за законови промени в съдебната системя. Това не става без пипане на конституцията. Или си говори глупости наедро!?
40
0
 
6
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До гост. Ти си като припряна булка, сега го искам, та сега! Чакай да стане, да изтече мандата на сегашното правителство, и да дойдат редовните избори! Тогава народа да си каже тежката дума: " Кой кум, кой сват, кой на булката е брат ! " . Вие, всички комунисти, ли сте толкова припряни ?! То, за това, всичката Ви работа е калпава, с което се захванете! С преврати, компромати и подлъгване на граждански групи, не се гради държава! Вън, та вън,Вие отдавна сте вън, още от 05.05.2000г.,ЗАБРАНЕНИ!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не иска оставки и съд. Искат ги само тия дето са на заплата при Божков.
38
1
 
11
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
БСП са политически трупове ! Никога повече няма да помиришат власт !
37
1
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Христо ХристовТоварищ Христов, залповете на "Аврора" в главата ти постоянно ли ги чуваш, или прекъсват от време на време?
36
9
 
1
 
! Отговори
гост преди 3 години
Ако я е писала ментето Менда, ще разбереш за прецакването след няколко години. Както стана с бизнеса на Божков. Оставки и вън. Нови избори и чак тогава може да се правят обсъждания допитвания или рифириндуми по важни въпроси.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ПРОСО, пък като се репчиш съобразявай се с фактите!Любимият ти Радев вчира каза, че вече ИМАЛ проект за конституция.Защо Радев да има право да предлага проект, а ГЕРБ да няма.ЩОМ чуха, че ГЕРБ имал проект и се разпищяха на умрело.И бсп има право да си пише проекти, ама те се запънаха, че не искали.
34
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на некадърните и неизвестни преписвачи на "Тайната мисирешка и калинкова конституция на ГЕРБ".Преписали и украсили с грешки, срам ги е да се кажат преписвачите от Мозъчния тръст на калинките.
33
11
 
1
 
! Отговори
маневра в бостана преди 3 години
почти никой от протеста не иска нова конституция. Но всички искат 2 оставки и съд!
32
1
 
13
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Анонимен 24 .Ти, "умен", провери ли си температурата, преди да седнеш да мислиш! Да не си болен от КОВИД-19 ?! Президента е ДЛЪЖЕН да бъде обединител на нацията, и да запази равновесието и обществения мир! Този " президент", не е вече президент, а шумкарин, слязъл от балкана с вдигнат юмрук " Рот Фронт"! Той, е този, който подклажда, зове за братоубийствена гражданска война ! Може ли БКП-БСП, която е забранена със закон на 05.05.2000,за 45г.ПОЛИТИКО-КРИМИНАЛНО управление,да дойде на власт?
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото вярно решение е, БСП в Сибир за да има мир. Нищо не помага. В тази партия са партизани убийци и техните деца и внуци. Нищо не ги интересува, най малко народа, просто огладняха и искат власт за да крадат .
30
5
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До diana21/18Дианче, ти да не си родена с махало между краката?
29
1
 
8
 
! Отговори
Дядо Шишарко преди 3 години
До коментар 24.Ей шмокльо,ми ти викай ура,че полицията не си върши работата,щот ако бяхме бяла държава,организаторите на протеста,които с думи и действия подтикват протестиращите към преврат,вече щяха да са на мястото,което им се полага.Тоест,при бай Ставри в ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ ЗАТВОР!Колкото до протестиращите,вижте какво се случи с протестиращите жълти жилетки в ДЕМОКРАТИЧНА Франция!
28
5
 
1
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Даже абсолютните запъртъци от БСП разбраха, че това предложение тотал щета.
27
11
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
до "ПроСоТо"-МЕНТЕ,което написа:..-"..Само Румен шведски.."..:-Пак ли изпълзя БЕГНИДО?!?!какъв "шведски" и какъв "решетнически" са забълникали в гаванката ти?Нито Радев,нито някой друг се натиска да съчинява "нова конституция"!Това правят САМО Тиквата и Държанките му!!!!Защо?..-Ами много просто:-За да могат докато все още имат тая възможност да установят:-Вся власт-ГЕРБому!..и-Вся власт-Тиквуному!..много сте пробити,ама много!Но,както чорбаджията ви декларира:-И той е ***,и вие
26
2
 
16
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 3 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
25
0
 
3
 
! Отговори
ЧИЧО ГЕНЧО преди 3 години
ДО АНОНИМЕН : ЧЕТЕЙКИ КОМЕНТАРА ТИ СТИГАМ ДО ЗАКЛЮЧЕНИЕТО,ЧЕ СИ ДРЕБЕН ПРЕДПРИЕМАЧ,ОПЕРИРАЩ В СИВИЯ СЕКТОР.ТОЧНО ТАКИВА КАТО ТЕБЕ,УКРИВАЩИ ДАНЪЦИ,НЕПЛАЩАЩИ ОСИГУРОВКИ,ГЛОБИ,АКЦИЗИ,НО ПОЛЗВАЩИ СЕ ОТ СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ,РАЗКАТАВАТ ДЪРЖАВАТА!