ВМРО поиска референдум и казарма, "Воля" - изцяло мажоритарен вот

Продължават дебатите какви да са промените в Конституцията
19 авг 2020 18:50, Красимир Ангелов
62

ВМРО тепърва ще обсъжда промените в Конституцията, предложени от ГЕРБ. С позиция дали и как ще подкрепят проект за нов основен закон, коалиционният партньор ще излезе през септември.

Лидерът на ВМРО вече обяви, че срещу подкрепата си "войводите" настояват за няколко основни промени в Конституцията, сред които образователен ценз при избори, задължително гласуване, връщане на донаборната служба и гарантиране на семейството като съюз между мъж и жена.

Още по темата
Коалиционният партньор на управляващите ще предложи освен свикване на Велико народно събрание, да се проведе и референдум и по други въпроси, които изискват промяна в Конституцията.

Лидерът на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки пък се обяви за мажоритарни избори и за въвеждането на забрана хора, които досега са участвали по някакъв начин в управлението, да се кандидатират за депутати.

Проектът на ГЕРБ за нов основен закон беше внесен в понеделник, а следващите седмица ще изпратят покани на парламентарно представените партии за консултации за новата Конституция.

Вижте повече в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
5
 
! Отговори
Kilimanjaro преди 3 години
ВМРО ме умори със ежегодното обещание за модернизирана версия на кръвния данък.
54
0
 
1
 
! Отговори
А стига бе преди 3 години
Джамбазки да го запишат пръв за казармата.Не е ходил горкият, учил е право 10 години.
53
6
 
4
 
! Отговори
до 53 нфсб преди 3 години
Точно така! Както казваш, казармата възпитава достойни хора! Като Румен Радев, нали! Тогава, защо вие Патриотите не го подкрепяте, а слугувате на една порочна тиква, която и казарма не е карала?! Симеоново не е казарма! Сам Бойко каза, че е стрелял само 3 патрона! Това отговори - защо не подкрепяте достойния войник летец!? Иначе на лозунги я докарвате донякъде!
52
1
 
1
 
! Отговори
баце преди 3 години
До АнонименМани тоя да не земе го направи. Това лесно - 2 седмици на кисело зеле и вода в затворено помещение, после преди да излезне от помещението му дай да си запали една цигара ... а ти залегни.
51
2
 
4
 
! Отговори
баце преди 3 години
Да бе, за да ги трошите на по 18 години, а които не можете да строшите да го бутнете във военен затвор. *** ви в парцалите. Валерката и Каракачанката да идат да служат как трябва за 2 години, пък тогава да дават акъл. Сидеров може и да откачи служба че е лабилен и ще ги изпотрепе с оръжието.
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм на всичко, което предлагат от ВМРО само при едно условие:-Каракачанов да отслабне и да тежи 70кг или по-малко.Така ще докаже, че мисли за народа и за своето здраве.Дотогава не ме занимавайте с паспортаджиите от т.н. ВМРО.
49
3
 
5
 
! Отговори
Ода на Радостта преди 3 години
Ще се включа като някой, който да обезмисли лежането в кални окопи, мъкненето на дървени сандъци със снаряди и подстригването на трева с ножичка, за каквото бленувате всички изкуфели фелдфебели, И недейте обижда стотиците милиони хора в ЕС, които са достойни в живота и са възпитани с достатъчно качества без да си губят младостта в сталиснкия ви тип казарма.
48
8
 
7
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Изкривявате реалността, всеки може да критикува казармата, ( дори и тези от вас които не са служили), но тя определено възпитава в качества, за да бъдеш в живота достоен човек! За това става дума в крайна сметка, колкото до " Ода"- та, в евентуалната евро армия ще служат готови войници- професионалисти, ти като си анти Тръмп, анти Путин, анти ислямист, като какъв ще се включиш бре ***?
47
5
 
4
 
! Отговори
Ода на Радостта преди 3 години
До минусчийте. Колко мислите, че ще издържи наборната ни БНА срещу Ердогановата при масирана атака в Тракия, или срещу Червената армия при десант във Варна, или срещу китайците, или срещу седми АФ? Хайде помислете малко преди да цъкате минуси. Светът е кофти място. За добро или лошо сме част от Обединена Европа, която има много душмани. Ако сте копейковци - ясно заработавате си рублите, не ви съдя, кваса и борша са с пари.
46
0
 
2
 
! Отговори
Да бе преди 3 години
До Ода на РадосттаТогава нашите тарикати ще се изселят на остров Тамбукту!
45
7
 
9
 
! Отговори
Ода на Радостта преди 3 години
Ква Родина бе. Нашата Родина е Европа, Ако има общоевропейска армия, която да защитава начина ни на живот от арабески, китайчуги, тръмпанари, путинисти - ДА! Тогава Да! Но тука да се усвояват едни милиарди и да си играем на БНА - аре нема нужда!
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коминтерна винаги е управлявал ВМРО.Така е от 30 те години на миналия век.
43
3
 
6
 
! Отговори
Ха преди 3 години
До НФСБКой да служи на Родината? Новите "***" патриоти ли? Те гледат да им се служи на интересите! А пък и нали ако върнат казармата, трябва да ги вземат с майките и бабите, иначе там кй ще ги обслужва?!
42
0
 
8
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
Добре де. Боко, Фигуранта, Патериците, кърджалийските... да не ги е избирал филанкишията? 30-40 процента от народа си бърка в носа, да не кажа другаде по време на избори и после ооох нямаме управници, нямаме закони оооох кой ще дойде да ни опрай? 90 процента от народа не е чел и един закон или Конституцията, нооооо ние сме суверен искаме референдуми... земята е плоска, ваксините вредни, Путин е върха... но искаме пряка демокрация! Чакай ти Конституция... Бошлаф
41
1
 
8
 
! Отговори
Един Pk преди 3 години
Е то ако беше читаво населението нямаше тези азиатски физиономии и прости фуфки да ни управляват.И не дамо е просто ами и е зло и отмъстително.Народ който си мрази висшистите и нарича лекаря докторчето,учиеля даскалчето и инженера инжинерчето нищо добро не го чака.Вече му продадоха и територията накрая глупаците ще слугуват на други по - организирани и по- умни народи.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Fake news.
39
1
 
8
 
! Отговори
пак до фазана преди 3 години
Аз пък съм служил цял живот и мога да ти кажа, че не маршируването на плаца и караулите правят от момчето мъж! Прави го мъж качествата заложени в него, семейното възпитание и борбата за реализация в реалния живот! Училище, казарми, това са второстепенни неща, а от 30 години насам и развращават. Дословен цитат от писмо на войник от демократичната казарма, до родителите му - 1997 г. - ,,Вие ме плашехте, че в казармата ще ме вкарат в пътя, но аз съм си същия и още по корназ"!.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауЧудесно казано, сега дежурните стършинки и лакеи на ГЕРП ще те заринат с минуси!
37
0
 
15
 
! Отговори
Прогностик преди 3 години
За тия следващия Парламент ще е през КРИВ МAKАРОН!
36
1
 
12
 
! Отговори
до НФСБ преди 3 години
ако си гласувате казармата ще трябва да си промените и името във ВМРО Р-то трябва да е за роми. Други млади няма да останат, за да търпят безсмисления гърч на зелените чорапи.