Асен Агов: Ще бъде съставено правителство с кратък живот

Отсъствието на Борисов е подигравка, според политика
15 апр 2021 22:40, Нели Христова
69

Тържествено заседание откри новото 45-ото Народно събрание, а в речта си пред новите депутати президентът Радев призова да бъде възстановен парламентаризмът в управлението. Но все още не е ясно дали ще успеят различните коалиции да изгладят различията си и да излъчат правителство.

"Най-вероятно ще бъде съставено правителство с кратък живот, за да има време да се свършат най-важните неща. На първо място трябва да се извърши промяната в Избирателния закон, така че да се разреши гласуването по пощата, което да позволи на 2 млн. българи в чужбина да гласуват", заяви журналистът и политик Асен Агов в студиото на "Денят ON AIR".

Той е от малцината, които защитават местенето на парламента в сградата на бившия Партиен дом. Според него няма по-голям символ на промяната от това да се премести "храма на демокрацията" в "храма на потисничеството".

"За мен няма по-сериозно зачеркване на комунистическата история от преместването на Народното събрание, а отгоре на всичко там е по-удобно да се работи. Старата сграда изглежда като старото кино "Влайкова", изтъкна журналистът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Агов смята, че парламентаризмът ще бъде възстановен и е на мнение, че отсъствието на Борисов, който от повече от година не е влизал в заседателна зала на НС, е подигравка.

"Борисов излиза в отпуск, защото не иска да се яви пред парламента. Пренебрежението към парламента потвърждава тезата, че това беше едно квазиавторитарно управление - еднолично управление на човек, който не съм сигурен, че има всички качества да управлява, освен да кара джип", посочи събеседникът на Ганиела Ангелова.

В България има две политически течения - консерватори и реформатори, стана още ясно от думите му.

"Консерваторите искат да затворят статуквото в буркани, да го консервират и да си го сложат в мазето за собствена употреба, а реформаторите сега са на ход", подчерта журналистът.

По думите му, днешният ден е "свеж въздух" за българския парламентаризъм.

"Нахлу свеж въздух в старата сграда на парламента. Този свеж въздух трябва да нахлуе изобщо в политическия живот", категоричен е Агов.


69
Още от Политика
Явор Нотев: Никой не знае какъв е хоризонтът на този парламент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Ассенчо,..... преди 3 седмици
къде се вреш и ти на коня в краката ?
56
2
 
2
 
! Отговори
Taню преди 3 седмици
Агов винаги порядъчен и свеж откъм коментар!
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз харесвам ГЕРБ и считам, че на Борисов не му е мястото при червено-*** фекали, които се намърдаха в Н.С. след 2 години плюене, лъжи и тормоз. Нека майката на юродивите-галева, уж синия бойкикев, дългия чалгар, импексовата, капонджийката, адвокатката на мутрите, и другия некадърник, журналиста на лъжите се правят на велики, създават комисии и ще съдят. Радват се и се чувстват велики.... Няма да продължи дълго. А, на агов ще кажа, че излъга много седесари, и трябва да се засрами и да млъкне
54
1
 
8
 
! Отговори
Майора преди 3 седмици
Абе Агов откъде изпълзя? Явно ти се иска връщане на старото и спиране помощите от ЕК.С чалга, джендъри и защитници на мутри и олигарси ще е управлението?Браво на теб!
53
1
 
7
 
! Отговори
Амонимен преди 3 седмици
Боят настана! Реформаторите идват! Гръмка чалгаджийска музика звучи, мало и голямо (предимно мало) се радва, че най-накрая се е докопало до властта и гледа самодоволно и нагло. Мутрите наистина са вън (но от затвора, за да отидат в Парламента). А народът, ах народът... зомбита с амнезия...
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ох, поредния политически труп. Откъде ги изкопавате тези бе?
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така е при демокрацията, не трябва да се заседяват прекалено много правителствата, защото преяждат с власт и започват да се мислят за феодали, точно като миналото герберско правителство.
50
1
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
Оф, тая русата шаврaнтия само като я видя и веднага спирам видеото.
49
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Борисов излъга избирателите си. Те гласуваха пак Слънчо да им огрява пътя, о той ги остави клети сираци и сега ще плачкат.
48
1
 
12
 
! Отговори
? преди 3 седмици
За какво им е Борисов в парламента, че вдигат толкова врява за него? Нали си депозира оставката и не е депутат! Очевидно са имали режисирано някакво шоу което той осуети. "избранниците" на народа имат на ум съвсем странични схеми, а не намерение отговорно да управляват.
47
1
 
10
 
! Отговори
Народните преди 3 седмици
Избранници яко се трудят да направят ДПС първа сила . И за какво умираха Ботев, Левски и други знайни и незнайни българи - за да ни набутат шепа продажници отново в ръцете на Турция.
46
7
 
17
 
! Отговори
ако съм на Бойко преди 3 седмици
аз да съм на Борисов изчаквам 100 дни и вдигам целия народ който е с мен на стчки, бунтове, протести, неподчинения
да видим какво ще направят загубилит изборите
немогат да подменят вота така
45
3
 
14
 
! Отговори
интересно преди 3 седмици
какво свежо има като в момоента като лешояди загубилите изборите със стари лица зависими от разни кръгове се опитват да реанимират някакъс вид социализъм супер изроден
аз не виждам нови идеи, политики и хора които да са на водещите партийни позиции
слави - мутрочалгар, мая - комунндее, ицата - комунист боядисан в ***, дпс - про руска партия, кое е новот точно че нещо не схващам
нали не мислите че народа е ***, сляп и *** а?
44
1
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 седмици
Я,вампира от жк''Свобода''каза нещо.За това е учил:Доносничил и нищо хубаво не сътворил!
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Агов е кръгла нула като коментатор и политик.

Въобще, човек почне ли да гледа отвисоко на ближните си и да го раздава "елит", той вече е прокиснал за политика.

Най-голямата глупост е, че Народното събрание било комунистическо, а Партийния дом на БКП не е.
Това е индикация, че в мозъка му стават къси съединения.
42
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
'' Отсъствието на Борисов е подигравка, според политика ''
....................
Отсъствието на Борисов е подигравка, а отсъствието на Слави не е подигравка ...

Борисов поне идваше чат-пат, усещам, че Слави ще управлява всичко по Zoom.
41
1
 
2
 
! Отговори
12664 преди 3 седмици
Шок! Каква е тази говорителка!!!! От какви части са я сглобили?
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дъртака Агов е агент на ДС като Илиян Василев. Вместо тия да бъдат в затвора, обикалят медиите да се подмазват на новите си господари дваж по усърдно.
39
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
Анатема ...за всички леви и десни...за всички фили и фоби...за всички чуждопоклонници...продаващи бъдещето на децата ни за ...хартийки без стойност...просперитета на България е нашата кауза...каузата на Народа ни,Справедливи Закони за Всички,почтенни съюзници...справедливи и солидарни...лицемерието не е ценност,алчността е грях...предателството за сребърници...не води до никъде...Чиста и Свята Република!!!
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този Агов се отказа от политиката, но не престана да бръщолеви глупости..