Митов: Дясното е ГЕРБ, всеки опит да бъде заобикалян ще бъде наказван от избирателя

Тепърва предстоят тежки разговори, смята кандидат-премиерът
Обновена: 21 апр 2021 09:09 | 21 апр 2021 09:08, Красимир Ангелов
222
Митов: Дясното е ГЕРБ, всеки опит да бъде заобикалян ще бъде наказван от избирателя
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки опит ГЕРБ да бъде заобикалян ще бъдат наказвани в последствие от избирателите, заяви кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Даниел Митов пред bTV.

По думите му съставът на предложения кабинет е синтез между опит и обновление.

Още по темата
"Смятаме, че това е най-правилното решение за България, пред нас стоят много предизвикателства. Най-малко справянето с пандемичната обстановка, а след това и евентуалното икономическо възстановяване на страната. България в тази ситуация се справя добре. Макроикономическата политика, водена до момента, даде възможност да се поддържа икономическа стабилност", посочи Митов.

Той посочи, че познава хората, посочени за министри и те имат качества.

"Многократно сме се чули вчера с Бойко Борисов. Знаем, че тепърва ни предстоят тежки разговори, ако те се случат изобщо. Той дава чисто оперативни съвети. Бойко Борисов е лидер на ГЕРБ, партията, която спечели най-много гласове на изборите, партията, на която се връчи първи мандат", каза още той.

"Дясното го има, дясното е ГЕРБ. Това е една от най-уважаваните партии в ЕНП и при всички положения ще работим за обединяване на десницата", заяви още кандидатът за премиер.

На въпрос доколко му се доверява Борисов и как ще коментира, че Христо Иванов го е нарекъл кукла на конци и фасада, Митов коментира: "Това е политическо говорене, няма как да се говори друго от Христо Иванов или други хора. Те подхождат като победители на тези избори, без да са такива“.

Митов призова своите опоненти да погледнат политическата реалност и резултатите от изборите.

"Да разберат, че не могат с лековато говорене да елиминират волята на 840 хил. български избиратели. Всеки един опит ГЕРБ да бъде заобикалян, най-голямата политическа партия, най-голямата парламентарна група, ще бъдат наказвани в последствие от избирателите", посочи той.

"Ние ще отправим официална покана към "Демократична България" и "Има такъв народ" и се надявам да се отзоват, за да започнем сериозни разговори. Какъв ще е резултатът, ако изобщо има такива разговори, не знам“, каза още бившият външен министър.

При липса на подкрепа от другите политически сили, Митов допълни, че ГЕРБ ще върне мандата, за да не бавят процедурата, но предупреди, че така се подменя вота на избирателите.

По думите на Митов, ако ГЕРБ не успее с правителството, втората по големина партия трябва да вземе мандата. "За нас най-важното е държавата да има правителство“, каза Даниел Митов.

Той очерта и проблемите пред страната ни – справяне с пандемията и икономическата криза след нея и геополитическата ситуация.

"България трябва да има ясна позиция, която да стои на страната на съюзите – ЕС и НАТО", категоричен е Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичове, пожалете герберските ***. Не могат да ви смогнат на коментарите против началниците им.
164
0
 
0
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Абе този нали го бяха осъдили за продажба на самолетни билети в тоалетните на централна гара когато беше министър? Или тиkвоча го отърва от пандиза?
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво дясно бе левичари
162
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ДА АМА НЕ
161
1
 
4
 
! Отговори
Това е истината преди 2 години
Мишок. Заради приютяването на такива охлюви, като този Борисов загуби властта. Времето ляво-дясно и антикомунизъм отмина. Само балъците се хващат на гола кука с евроатлантическа стръв. Нормалните хора очакват спиране на миграцията Изток-запад и изравняване на стандарта. Проблем е, че 25 г. След като сме с евроатлантическа ориентация сме все още бананова република и с по- нисък жизнен стандарт от нарицателното Албания. Явно ни е грешна рецептата.
160
1
 
3
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Тия са си повервАли! Избрателя НЕ ви иска, крадци! За толкова години трябваше да сме Швейцария!
159
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До УВЕРЕНОСТ! Ами вярвай на ЧервеноГербавите фантазии ,че сме най добре в Европа ,че всички вземат пример от нас , че мед и масло тече .
158
3
 
7
 
! Отговори
УВЕРЕНОСТ! преди 2 години
Прочетох всички писания в този форум. Прави впечатление, че противниците на ЕС и НАТО са прекалено уверени в надеждите си тяхното правителство да прекрати евро-атлантическия път на България и това може да стане чрез война, в която победител ще бъде Русия. Според тях Русия е най-могъщата военна и икономическа сила в света, която ще победи НАТО и Пентагона и Путин ще стане господар на света, а Нинова ще възстанови комунизма в България. Лично на мен не ми се вярва на чалга.рските фантазии...
157
5
 
4
 
! Отговори
ЕНП? преди 2 години
А какво всъщност е ЕНП? Кристиано-демократично-консервативна-популиска-център дясно маджа с грозде. Какво общо има ЕНП с интересите на България? Тези абривиации и съчетания са мастурбация без конкретни факти и програма.
156
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЗЛЕЗ "УМРЯЛ" НАРОД И НЕМИСЛЕЩ НА МИТИНГ!Хора,които не излизат да се борят ,не излизат на митинг срещу това което се случва в НС и държавата им! Си заслужават положението,защото ТО е следствие на тяхната безотговорност безхаберие и простотия!
155
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 2 години
тикакво искаш да ти намалят цените ли на изброените артули? Имаше такова време преди 30 год.
154
8
 
10
 
! Отговори
поздрави от Англия преди 2 години
Само променете закона и дайте гласуване по пощата и електронно гласуване и ще види този консомолец кого щял да накаже избирателя!!! А що се отнася до герб - това е престъпна група за лично обогатяване! Не знам как хората в България намират наслада в това да им крадат парите от джоба! Да плащате за лимузини на селски кметове, увеличения на тока, газта, водата, храната всеки месец! Изхвърлете ги тези и си вземете живота в ръце българи!!! Няма да има много шансове! България умира! Отвън се вижда!!
153
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва да се заобикалят тези!Трябва директно да се насочат всички към тях с по една здрава пръчка в ръка и бой докато им излезе цялата алчност и продажност!
152
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХхахаххахахахаххахахаххахахаххахахаНикой трезво мислещ човек не е склонен да се асоциира с политическия труп Бойко Тиквата!Този за да се изложи по този начин, трябва да е изключително алчен и още по елементарен!!!Единственото хубаво е , че след 5 дни вече никога няма да чуем за него!
151
4
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Самите ГЕРБ са наказани и изолирани. Който стане патерица на ГЕРБ, бива наказан. Вижте какво стана с реформаторите и патриотите. Разпаднаха се и вън от парламента.
150
7
 
12
 
! Отговори
Koга лъже Митов? преди 2 години
"ГЕРБ не е дясна партия. Целта на Бойко Борисов е тази, която навремето си постави Симеон Сакскобургготски през 2005 г., да подмени автентичната десница"Даниел Митов, 17.10.2007г.А сега де?!?
149
4
 
8
 
! Отговори
Stamen преди 2 години
"Дясното е ГЕРБ". Само, че не си е научил урока- какво точно означава "дясно в политиката" и какво означава "ляво". Ако си беше научил урока, щеше да знае, че дясна политика означава ненамеса на държавата в икономика, образование, здаравеопазване, култура, спорт и т.н. ТОВА СЪВПАДА ЛИ С ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ? Десни партии днес изобщо не съществуват. Това е истината. Съществуват само приказки за "дясно".
148
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митов, шефът ви е шофьор на последния български комунистически диктатор, а се пишете дясна партия.Срещу него имаше доклади за корупция от ЦРУ, записи с изнудвания и какво ли още не. Поне малко трябва да се засрамите. Ако това ви е "дясното" - сбъркали сте държавата, вие сте някъде за третия свят.
147
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митов, иска ти се, ама ще се разбере на гласуването. И за момента нещата вървят накъм "тати ще ми купи колело, друг път".И свиквайте да ви заобикалят, за друго не ставате.
146
8
 
9
 
! Отговори
Лалугеров преди 2 години
Със, присъди и затвор за всички гербери и тяхния вожд, които докараха страната ни до национална катастрофа !