Крясъци, агресия и реваншизъм в политиката - какво носи това?

Новаков: Шокиран съм от начина, по който се взимат решения
29 апр 2021 22:09, Екип на Bulgaria On Air
140
Крясъци, агресия и реваншизъм в политиката - какво носи това?
Снимка: Аndreynovakov.eu

ГЕРБ поиска Европарламентът да провери законопроекта за закриване на КПКОМПИ. От партията на Бойко Борисов са изпратили писмо до председателя на Комисията по бюджет и контрол.

"Като не може в НС да се даде разяснение, какво налага такава реформа. Поне за мен е много съмнително, как се прави тази реформа, без дебат, без оценка. Предизвиква съмнение, когато засяга институция, предявила искания за над 3 млрд лева. Не виждам причина, ако ще реформираш, и си имал възможност да направиш правителство, добре - да закриеш съдилища, КПКОМПИ. Но те се отказаха да правят правителство и сега да направят такива кардинални промени, без обяснени, без минута дебат". Това заяви в Денят ON AIR евродепутатът Андрей Новаков,

В София имаше протест пред Съдебната палата. Според недоволните магистрати, чрез лобистки законодателни промени, които се прокарват спешно, се прави опит да се унищожат работещи структури.

"Това, което чух е че те казаха -  нашата работа е гарантирана, и да го закрият този съд, ние ще бъдем преразпределени, но въпросът е принципен. И аз признавам, че има необходимост от реформи, но така ли, като закриваме цели институции. Това не е посоката", категоричен е Новаков,

Относно заседанията в Народното събрание, евродепутатът изрази своето неодобрение.

"Шокиран съм от начина, по който се взимат решения. Сутринта - трябваше да има ограничения на секциите - ама

"3 месеца преди президентските избори, президентът има право да си назначи ЦИК, как ви изглежда? Какъв и е проблема на сегашната система. така ли се решават проблемите?, попита Новаков.

"Трябва да кажат как ще се случи. Аз колебания за повече прозрачност нямам. Ако обаче в Конституцията пише, че никой няма право да те снима, откъде ще намерим такива? Подобни крясъци, агресия и реваншизъм - нищо не носи това на държавата. Разправяме се по махленски", допълни още той.

"Аз искам да се даде повече шанс на хората да гласуват както искат. Кой обаче ще гарантира, че след проблема във Велико Търново няма да се наложи цялостно касиране избори", заяви още в ефира на Bulgaria ON AIR Андрей Новаков.

"Урокът, който трябва да научат нашите опоненти е, че хората ни пращат в парламента, за да си говорим, да намираме решения, а ти отказваш да им говориш. За нас това е полезно - да сме в опозиция, На мен това ми е стабилизиращо, създаде имунен отговор на партията. Едва ли има политик, само за да застане на власт. В НС има място за всеки и в опозиция" обясни Новаков.

"30 април е индикативен срок. Няма шанс България да загуби нещо. Само една страна е подала досега. НС може да изпрати Плана ако искат, той е там. Това е план, който ще функционира в следващите 10 години, той не е само за едно правителство. Предварителната оценка, която имаме е положителна", допълни още евродепутатът.

И поясни, че всеки цент е насочен към конкретна реформа, имайки огромен спектър от възможности.


140
Още по темата: парламентНоваков
Още от Политика
Към края на април бюджетът ще е в баланс, даже леко на плюс
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
0
 
! Отговори
Фазомер преди 1 седмица
Герберизъмът е като комунизмът.
Ама в раннатА му фаза.
107
5
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 1 седмица
Нека има крясъци, реваншизъм.... Само Даритковщина, Дуловщина, Мендовщина, Бойковщина, ГЕРБ-ерщина да няма... Омръзнаха ни за 12 години...
106
4
 
4
 
! Отговори
кряскащите преди 1 седмица
Кряскащите младежи с феса са нищо повече от неосъзнати комсомолци от "ВМРО-Иван" (ДС агент Иван - Каракачанов).
105
3
 
7
 
! Отговори
гражданин България преди 1 седмица
Аз не съм мутра!

Ние, над 830000 граждани не сме мутри!

Ние имаме мнение, защитаваме го и не "квичим",

както разни тролчета *** по форумите! Да, те

нямат аргументи и само знаят да обиждат, имам

съмнение, че повечето от тях нямат и 18 години и

изкарват някой лев по-този начин, но не съзнават,

че тази дейност, ще увреди психиката им и ще ги

направи това, което хората наричат "бял ***"!
104
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
kaквото и да мислят отвратите от ИТН, ДБ И МУТРИТЕ ГЕРБ ще бъде пръв. И понеже няма да има промяна е редно тези три мутренски партии да платят разхода. долнопробни ***
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен ЖивяЛ си, и си работиЛ в България, но сега не живееш тук. Не трябва някой отново да ни"освобождава" и "оправя" от вън. Ние, които живеем в България, трябва сами да определим бъдещето на децата ни. Не очаквам да е бързо и лесно, ще е трудно, бавно и след много грешки, но ще се научим. Помня след 89 г., че българите не знаеха какво да правят, защото бяха живели в затвор и нямаха елементарни познания за Закони и икономика, но се научиха. Ако имаме време ще се научим, и ще променим Бълга
102
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фейс на типичен комсомолец-натегач.
101
5
 
11
 
! Отговори
Ха! преди 1 седмица
До Анонимен 118

Не става въпрос за "гербавите"! Кой ще е на власт не зная. Става въпрос за простотиите и лобистките закони, които се гласуват набързо! Или не ви пука, че едни "мутри" ще бъдат заменени с други?
100
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мачкай гробарите!
99
2
 
5
 
! Отговори
Да преди 1 седмица
До IQ 2.28
Като каза за съседите? Турция, то тя не е само европейска част, а азиатската/ като изключим курортите/? Както България не е само София ! Северна Македония с дисниленда? Сърбия? Румъния? Гърция/при положение, чесе наливат много пари/? И това за защитата го написах чисто хипотитично!
98
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Айде стига с тия пари на невъвръщенците! Милиарди изляха....
Пращат ги на майките си да си чистят съвеста, че са ги оставили сами по селата. Не ги вкарват в данъци и здравна система. Държавата от тия техни пари не вижда нищо, защото данъците и таксите ги плащат на чужди държави! Ако някой печели от техните пари това са банките и банкерчетата! И някое и друго сигъни, което сбутотьосва майките им за пари. Но пък ние тъпите и грозноте трябва да се грижим за майките им да не бъдат тормози за 20лв,а?
97
8
 
16
 
! Отговори
Рошко преди 1 седмица
Шепа протестиращи, говорещи от името на цял един народ, направиха ПРЕВРАТ. Сигнал за предварително подготвения ПРЕВРАТ даде РАДЕВ. Един човек , работещ срещу интересите на държавата, в полза на друга държава.Кога ще поискаме ИМПИЙЧМЪНТ?
96
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Без гербавите комунизмът щял да се върне! Ужас, не ми се мисли каква каша им е в главите на гербавите и как хаотично прелитат някакви шокиращи, откъслечни мисли.
95
2
 
2
 
! Отговори
ам бубаджан преди 1 седмица
свиквай!
94
0
 
5
 
! Отговори
Да преди 1 седмица
До ама не.
Това, че "пращат пари" на роднините си е личен избор, нали?
93
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия от герб вече почнаха да от..качат. Вождът им залезе и адска мъка се задава.
92
16
 
5
 
! Отговори
ама не. преди 1 седмица
До Да
ако невъзвращенците, както по едно време ги наричахме спрат да "пращат пари", бвп ще клекне наполовина.
91
5
 
5
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 1 седмица
До Да
и, кой точно ще дойде да отнема родината на хората дето им е писнало? погледнете съседните ни държави, направили са ни "ластик" като градоустройство и инфраструктура ако не с 50, то с 30 години минимум. европейската част на турция е светлинни години от нас ... седи гочоолу и се тръшка, че барак обама мисли да му ограде сейванта.
90
3
 
13
 
! Отговори
Да преди 1 седмица
До До 100

Наистина проблема е в начина на мислене! Например:" Защо, след като има проблем да го решавам, като мога да избягам от него?". Като жалите родината си, утре ако /не давай Боже/ се наложи да я защитавате, ще се върнете ли, или ще я жалите от 8000км.?
89
5
 
15
 
! Отговори
Ха! преди 1 седмица
До Анонимен 103

Какво значи "съградим" тази държава, като теб те няма? Или други да я съградят, а ти да се върнеш в съградена държава? Нещо ми звучи, като че ли някой отстрани ми казва как да извадя горещите картофи от жаравата, за да ядем заедно!