Министерството на туризма няма договори с компании от "Магнитски"

Ведомството има участие единствено в акционерното дружество "Слънчев бряг"
8 юни 2021 20:38, Петя Славова
44

Министерството на туризма няма сключени договори с компании от черния списък "Магнитски". Това обяви на брифинг в Бургас служебният министър на туризма Стела Балтова. Ведомството има участие единствено в акционерното дружество "Слънчев бряг".

Нямало как обаче да се извърши проверка на фирмите концесионери на плажове, защото договорите им всъщност се подписвали от правителството.

Още по темата

"Министерството на туризма има само едно дружество, в което то има 75% държавно  участие. Това е "Слънчев бряг” АД. Веднага беше направена такава проверка. Няма нито една фирма от посочения списък", каза министърът на туризма Стела Балтова.

Тя провери днес и готовността на Южното Черноморие за сезона и се срещна с туроператори и хотелиери.

"Основните искания са за някои от основните пазари като Украйна, Унгария отпадане на тестовете. Сухопътната граница с Беларус да бъде открита, за момента е затворена не трябва да губим и този пазар", посочи туроперотор Иван Кирязов.

"Българите да преоткрият отново Южното Черноморие, а защо не и "Слънчев бряг". Tой няма вече този образ, че ние развиваме някакъв алкохолен туризъм", подчерта хотелиерът в Слънчев бряг Мария Инджова.

480 полицаи ще бъдат командировани по Южното Черноморие.

Министър Балтова коментира как ще бъде организиран изборният процес за туристите.

"Самите хотелиери нямат притеснения стига хората да са здрави и ваксинирани. Според мен притесненията идват, че когато ти си на море и си посочиш адреса тук, това означава, че можеш да гласуваш за съответния избирателен район", допълни Балтова.

Министерството на туризма е подписало до момента 30 споразумения с концесионерите на плажове за намаляване на цената на чадърите и шезлонгите, на 7 от тях чадъри и шезлонги ще бъдат безплатни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
Много е скъпо по нашето черноморие особено ако се съпостави със качеството и наличието на атракциони. А и е гъсто застроено.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То ще покаже бъдещето ,то тия предимно от държавата пари са дърпали ,гадове
3
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 2 години
Абе , Кошлучето и то хамкало доларчета по Лапнитски/Магнитски/! Големио демократ!!!Айде , къш от тв-то!Мамата си е,ало-всичко е лапало!Те затова прогониха младите хора - да могат да крадат свободно!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не ни уважава и не се съобразява, ще го ударим. Дон Пиле и Дон Шише са уважавани от обществото.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
договори имат само радев и мая от Божков и доган от пеевски