Кутев: Уволненията бяха нужни, за да гарантираме честни избори

Прокуратурата трябва да си свърши работата, както трябва, посочи той
14 юни 2021 12:31, Анисия Иванова
74

"Има критики, не сме безгрешни. Но критиките, които съм чувал досега са доста целенасочени и са продиктувани не толкова от грешките, които допускаме, колкото от политическата ситуация. Очевидно е имало някакви доводи професор Кантарджиев да бъде пенсиониран. Министърът там си обяснява какви основания има и защо го е направил. Оставям професор Кантарджиев настрани, но другите уволнения и смени бяха абсолютно необходими", заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев в предаването "Опорни хора".

По думите му няма как да се направи промяната, която искаме, ако не се направят промени навсякъде.

Още по темата

"Няма как да се гарантират изборите при положение, че ние виждаме каква система беше направена. Ние виждаме опити да се подправят. За да можеш да подправиш резултати от избори, вероятно участват и хора от полицията, със сигурност участват или поне знаят, кметове. Много и различни са държавните структури, които участват в това да бъде допуснато купуването на гласове. Респективно, ако искаш да не го допуснеш, трябва да направиш доста промени", обясни Кутев пред Bulgaria ON AIR.

"Напълно възможно е следващите да ги сменят, това е част от играта, както и аз съм наясно, че като съм станал говорител на правителството, максимум за два месеца ще бъда говорител на правителството. Няма как да стане за половин година или за една. Тези, които сега са назначени, са наясно, че могат да ги сменят. Демокрацията е нещо, в което няма лошо хората на власт да се сменят", каза още той.

"Аз съм наясно, че всеки от нас трябва да бъде под постоянната заплаха, че може да бъде сменен. Ние правим смените с цел да гарантираме един определен процес, а това са честните избори. Трябва да сме сигурни, че определени групи хора в малките градове не могат да бъдат направлявани така, че да гласуват с купен вот. А за целта трябва да е сигурно, че полицията може да реагира. Тоест, трябва навързването на някои структури, които организират хората, да бъде разкъсано. Всички в България знаем, че това навързване го има. Естествено, че не можеш да смениш кмета, защото той е избран, но може да се въздейства върху полицията, може да се въздейства върху областния управител, за да гарантираш, че това няма да се случи", посочи Антон Кутев.

На мнение е, че сигналът към прокуратурата за „Автомагистрали“ няма смисъл. Това е жълтеникавата част от историята, аз не знам дали точно там трябва премиерът да се занимава, но пак се връщам, че „Автомагистрали“ вече са в прокуратурата, отбеляза Кутев.

"Прокуратурата се самосезира след първата ни пресконференция. Важното е прокуратурата да си свърши работата, както трябва. Имам някои опасения, че понякога прокуратурата търси, но понякога би могла и да го прикрива, не знам дали го прави. В края на краищата, какво ще се случи, ако прокуратурата влезе някъде, вземе едни документи и от там нататък нищо повече не се случи с тези документи... Тя може да влезе в „Автомагистрали“, където влезе вече, но тя би могла да разследва и след една седмица да даде резултат, може и след един месец да даде резултат, а може просто да прибере всички документи, да ги засекрети и нищо да не свърши", коментира още той.


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
ПОРЕДНИЯ ФЕЙК преди 2 седмици
ВЯРНОТО Е ОБРАТНОТО НА ТОВА КОЕТО КАЗВАШ,ДР.КУТЕВ.УВОЛНЕНИЯТА И МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ СА НУЖНИ ЗА ДА МАНИПУЛИРАТЕ ИЗБОРИТЕ.СМЕШНИЦИ СТЕ,ТОЛКВА СТЕ НИ ПРОЗРАЧНИ,ЧЕ НЕ РАЗБИРАТЕ ЧЕ СТАВАТЕ ЗА *** НА НАРОДА..НО СРИВА НА ДОСТОЙСТВОТО ВИ ОПРАВДАВА ЦЕЛТА ,НАЙ -ВЕЧЕ НА ***..
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
,,всеки може да бъде сменен,, , на не и вечният Антон Кутев20 години ни поучава.
56
1
 
8
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
Токсичен манипулатор!
55
0
 
13
 
! Отговори
Марко преди 1 месец
Ц ццццццц Ей мошеници са се родили мошеници ще си отидат от тоя свят.Просто не могат да живеят ако не лъжат
54
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли честен комунист?!
53
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кутев, тези ги разправяй на бабите в клуба на БКП, защото и децата не можеш да излъжеш с тези нелепи приказки. С какво смяната на шефове на Басейнова Дирекция или на Митниците, или на болници ще допринесе за честни избори. Пропагандата ти е толкова плоска, че дори гладен шаран няма да се хване, вече не си и смешен а просто жалък.
52
3
 
17
 
! Отговори
! преди 1 месец
Комунисти и честни избори? Абсурд.
51
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко са уволнените хора на мутрите и изборите едва ли ще са честни. Например уволнихте ли шефа на Информационно обслужване? Тази фирма докарва по още няколкостотин хиляди гласа за ГЕРБ.
50
8
 
3
 
! Отговори
До 49 преди 1 месец
Ами кат не разбираш...на село !
49
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбирам как уволненията ще гарантират честни избори? А същевременно няма да броят бюлетините от машинното гласуване и да ги засекат с машинния протокол.
48
3
 
19
 
! Отговори
КНСБ преди 1 месец
Абсолютно прав е гореговорящия - има и то какви опити да се подправят новите избори от хорица с празни главици и огромни амбициии.А за да изпълни пъкления си план т.н. президент е заложил всичко в името на дявола само и само да се докопа до всеобхват ната власт на съвременен ИМПЕРАТОР и ДИКТАТОР !!!Тези,които му пеят дитирамби да се напънат и да си ИЗМИСЛЯТ какво този зъл и объркан човечец направи за народа си и страната си освен да вдига юмруци,да прави коремно, да злобее и нищо да не прави?!
47
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последните честни избори бяха на 04.04.21г.
46
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уволненията им бяха нужни за да натаманят изборите както на тях им е изгодно. Машините вече са манипулирани. Какво става бе хора? Хунтата на фигуранта продължава да беснее. Докога ще ги търпим?
45
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре, уволнихте хората. Сега ако пак загубите, честни ли ще са изборите?
44
2
 
39
 
! Отговори
пенсионер преди 1 месец
когато комунисти почнат да ви говорят че са загрижени за вас , значи ше има криза и глад . за това затваряйте мандрите , крийте агнетата и си теглете спестяванията - обръщайте ги в долари или евро .
43
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунист и честни избори е като прасе и бял чаршаф :)
42
2
 
39
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Разбираме те Кутев и ти вярваме! Особено за уволнението на професор Кантарджиев. Атанас Атанасов - Гнома е имал информация, че той е притискал всички излекувани от Ковид и всички ваксинирани да гласуват за ГЕРБ! Това е недопустимо. Та нали девиза на служебният на Радев кабинет е "ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ПОЧТЕНОСТ, ПРОЗРАЧНОСТ"!И нищо ли няма да ни кажещ за "плика за подаръци" получен от сивият кардинал на кабинета Пламен Узунов?
41
19
 
5
 
! Отговори
защо не пишете преди 1 месец
че американците са заповядали веднага да подпишем договора с Македония!?
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой неиска да се сменя модела на управление. Сменят се само хората управляващи този модел, за да може парите да потекат в друга посока. Този модел съществува в България от 30 години и се пази ревностнно от всички политици, без значение кой е навласт.
39
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уволненията бяха нужни за да могат да се фалшифицират изборите. В световната история комунисти никога не са провели честни избори!