ИТН да сменят чипа, нови политически фолклористи не ни трябват

Филип Станев ще е добре да се извини
Обновена: 16 юли 2021 16:31 | 16 юли 2021 16:30, Александър Попов
460
ИТН да сменят чипа, нови политически фолклористи не ни трябват
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цели два часа представителите на "Има такъв народ" даваха пресконференция, на която трябваше да обяснят защо оттеглят номинацията за премиер на Николай Василев. Самият Николай Василев отговаряше на зададените му въпроси, другите двама бяха сценаристите хаджи Тошко Йорданов и Филип Станев. Които би трябвало да са част от политическото ръководство на ИТН, поне така стана ясно от думите им.

На фона на политическите въпроси обаче лъсна и неприемливото им поведение към част от журналистите и политически език, който меко казано е неприемлив. Двамата не пропуснаха да припомнят за управлението на "оня от Банкя" и "оня с джипката". Филип Станев си позволи да обсъжда какво е дала природата на една от журналистките. Няма значение дали я харесват или не (ясно е, че е второто), ама декларираните цели да скъсаме с последните 11 години на управление явно не се отнася до езика на говорене.

Същата хашлащина, същият принизен език. Явно политиците не разбират, че това не е "езика на народа" и се принизяват самите те. Политиката не е сатирично телевизионно шоу, където може да се шегуваш на гърба на другите. Поведението ти е признак на собствена култура.

Ще бъдем добронамерени към медиите, обеща Филип Станев
.

Никой не иска да бъдете добронамерени, а да се възвърнат нормалните отношения между власт и медии - едните да могат да питат, другите да отговарят. Затова и на няколко пъти бе зададен въпроса как ще бъде обявен новия проектокабинет. За да могат да се зададат въпроси. Отговорът бе един и същ - когато и както ние решим.

След телевизионен запис на Слави Трифонов, както бе преди няколко дни, въпроси нямаше. С пост във фейсбук също е невъзможно. При цитираната неколкократно джипка - пак не ставаше. Има ли разлика? Ами, няма. А уж трябва да станем свидетели на нов вид политика.

ИТН спешно трябва да сменят чипа, нямаме нужда от нови фолклористи.

Може да сте добри сценаристи, но не искаме да слушаме природата къде е дала и къде не. Ако тръгнем по тази плоскост - всеки има недъзи, включително и вие. Не искаме политическите спорове от кръчмите да се пренасят в парламента и въобще в политиката. Това по никакъв начин не ви прави по-готини. Напротив, започват да изникват въпроси за възпитание, първите седем години, образование, среда и т.н.

Високомерното поведение, да обясняваш коя медия как си е свършила или не работата, също не е ваш проблем. Вие можете единствено да коментирате как са си свършили работата във вашата телевизия. Всеки си носи отговорността да задава или не и какви въпроси, дали са пускани фалшиви новини и т.н. Това не трябва да е партиен въпрос, а за последното си има съд.

И не бъдете добри, няма нужда. Просто бъдете част от един равноправен диалог. Защото четвъртата власт често сваля първата. Може да бъде и само заради езика и поведението. А г-н Станев ще направи най-добре, ако се извини.
 
Политиците и медиите са като скачени съдове. И когато говориш просташки, не очаквай анализи "като от Харвард" - университет, който също бе принизен у нас през последния месец.


460
Още от Общество
Политолог: Имаме двама шоумени, борещи се за една и съща публика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Като срещнете журналисти неим правете предложения да ви хвърлят ябълки и дини че някои наистина ще вземе да хвърли нещо по вас. Клоуни. Докъде ще стигнете незнам но моля неизлизаите в чужбина да ни представлявате баш вие двамата.
420
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Когато тръваш към парламента да оправяш народа първо се къпеш, после се сресваш и фризираш, бръснеш се, режеш си ноктите, миеш си зъбите,махаш си тарикатските пръстени и синджирчета от ергенските години, слагаш си костюм, риза без пагони, потник или фанелка под ризата,вратовръзка, чорапи над глезените ,не за маратонки, послдните4 ги комбинираш в цвят . Обувки не маратонки класически черни. Слагаш си часовник със стрелки не дигитален. Каишката на часовника колана и обувките да са ти в един цвят.
419
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До ПроСоТо - Тези няма да ги чакате и 12 месеца .
418
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Румен Радев обедини народа срещу мафията. Браво!
417
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 дни
все едно да наречете Елена Поптодорова .."ПОПАДИЙКАТА Елена Тодорова"...Айде холан!
416
3
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 дни
Първо:..-Тошко НЕ е "хаджи Тошко"!..Той е Тошко Йорданов ХАДЖИТодоров!...НЯКОЙ ОТ ДЕДИТЕ му е "хаджия" /идва от празника "Хадж",ако някой не знае../..така че Тошко НЕ Е ХАДЖИЯ!..Това първо..Второ:-Не им гледах въпросното шоу,но напълно подкрепям написаното в статията,КОЙТО И ДА Е АВТОРА й!...Цели 12 години един ПОЛУЕДНОКНИЖНИК налагаше ПРОСТАШКИЯСИЕЗИК и поведение в държавата,така че СТИГА !...Ако не можете да бъдете възпитани и търпеливи,ами..ставайте пазванти бе!
415
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
важното е гробарите да свършат в зандана !!!!
414
4
 
6
 
! Отговори
До 411 преди 4 дни
Съдейки по "интелигентността" на поста ти действително са изтекли мозъците.
413
1
 
22
 
! Отговори
Хаха преди 4 дни
Е, като не ви трябват що ги избрахте. Още преди месеци беше ясно какви са
412
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Обичате ли ги тея двамцата?
411
0
 
19
 
! Отговори
ВМГ преди 4 дни
хайде сега всички чалгари от чужбина да си се пребират, та заедно да им сърбаме попарата. "Изтичане на мозъци" - дрън, дрън..
410
2
 
22
 
! Отговори
121212 преди 4 дни
пълни смешници. Не мога да повярвам че разумен човек може да гласува за тия маймуни
409
3
 
29
 
! Отговори
Лалугеров преди 5 дни
Има Такъв Народ са гламави за голямата политика ! Скоро никой няма да си спомня за тях !
408
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тъжният факт е, че над 600 000 българи отидоха до урните и подкрепиха тези жалки смешници! Имали програма, но тя трябвало да бъде обяснявана 16 часа?, а Н. Василев ни каза, че имали 500 приоритета???
407
0
 
9
 
! Отговори
G преди 6 дни
Турски ***!
406
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Сигурно имат нещо на седалките, като гледам как гледат.
405
0
 
52
 
! Отговори
ПАРОДИЯ преди 6 дни
Тази пресконференция беше пълна пародия и показа не само ниско интелектуално ниво на комуникация, но и плашеща арогантност, която съчетана с малко власт, ще доведе до пагубна ситуация за целия български народ.ТЕЗИ ХОРА, НЕ ЗНАЯТ С КАКВО СЕ ЗАХВАЩАТ и последното място, където трябва да бъдат е ПАРЛАМЕНТА.
404
0
 
24
 
! Отговори
багерист преди 6 дни
Не се връзвайте на ИТН, конците им дърпат библиотекарите-милиционери. Вицето на Муфтигруп измисленият проф. Ст. Денчев с Ива Митева и то в църква, да я изповядо сигурно. Казват към 40 млн са приготвени към сметки на Дългия за услугата.
403
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Къде е славуца да си станат тримата глу паци
402
0
 
36
 
! Отговори
На тоя, преди 6 дни
на снимката вляво,ако му сложиш един каскет и дадеш една мотика в ръцете,ще заприлича на полевъден бригадир от едно време,от ТКЗС-то,на когото целият съзнателен живот е преминал на полето!А другият до него,и да му слагаш,и да не му слагаш,все тая,прилича на "оператор на маркуч" от камион на "Чистотата"!