Втори опит за кабинет на ИТН: Кой кой е в него?

Кандидат-премиерът се сравни с най-големите политически умове в политическия свят
207

Нови и вече предлагани имена влизат във втория проектокабинет на "Има такъв народ", а съставът му е бил избран от кандидат-премиера Пламен Николов в 12 без 5. Как се е спрял на конкретните личности Николов не коментира. Отказа да съобщи и екипа си преди срещите с партиите в парламента. Но го направи точно след тях.

"Ще го направим по начина, по който трябва да бъде – по най-добрия начин. Ще възпроизведем новина", обеща кандидат-премиерът.

Още по темата
А част от проектоминистрите отказаха да коментират номинациите си на етап, в който те все още не бяха официални.

"Не мога да коментирам. В момента съм зает с друго нещо професионално", каза номинираният за министър на здравеопазването д-р Силви Кирилов.

"Не коментирам към момента. Още известно време и ще стане ясно всичко. Разбирам интереса, но не коментирам", отсече номинираният за министър на правосъдието Момчил Иванов.

"Предполагам вече текат по всякакви канали информации. Не желая да коментирам предварително. Текат още срещи", настоя номинираният за министър на младежта и спорта Радостин Василев.

Номинацията на Василев за министър на спорта обаче не е изненада за самия него. Още при експертните преговори с партиите, той обяви, че очаква първоначалната покана за предишния проектокабинет да остане в сила.

"На мен ми е предложено още предишния път. Сега не са ме уведомили, че е снето доверието", призна бившият юрист на ЦСКА.

Доверие за втори път партията гласува на още петима. Един от тях - Петър Илиев, беше номиниран за правосъден министър. След това името му се завъртя като най-вероятния кандидат за премиер. Сега на Илиев е възложено силовото ведомство. По професия е юрист, консул на Барбадос у нас и председател на канадско-българската търговска камара.

С 20-годишен опит в управлението на международни компании е и Пламен Данаилов, избран да ръководи финансовото ведомство.

"Ако сме преодолели здравния проблем, моята прогноза е, че българската икономика през тази година ще нарасне с близо 5%. Инфлацията не е творение на Господ. Инфлацията е политика", посочи Данаилов.

Очаква се 58-годишният дипломат от кариерата Ради Найденов да оглави Министерството на външните работи. Той е завършил международни отношения в УНСС, специализирал в Германия, Франция и САЩ. Бил е дългогодишен посланик в Австрия и Германия, както и извънреден и пълномощен посланик в Швейцария и Лихтенщайн. Ако бъде избран, Найденов ще влезе за втори път в същото ведомство, след като през 2017 г. беше служебен министър на външните работи. Говори 4 езика.

Смел ход в Министерството на отбраната, където влиза Теодора Генчовска, възпитаник на Военната академия. Тя е преминала и през редица допълнителни квалификации в Германия, Великобритания, Италия и САЩ. Участвала е в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия.

Адвокатът Момчил Иванов е издигнат за министър на правосъдието. Той е дългогодишен преподавател по търговско и гражданско право във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". От 2009 до 2012 г. е хоноруван преподавател в Стопанската академия в Свищов. Освен юридическо, той има и историческо висше образование.

В Министерството на икономиката се очаква да влезе Десислава Димитрова, а ресор "Енергетика" да поеме Александър Николов.

Урологът д-р Силви Кирилов застава начело на здравеопазването на прага на четвъртата Ковид вълна. Той има опит като директор на големи болници, както и в Агенцията по трансплантации.

Сектор "Образование" ще бъде поверен на Велислава Петрова. В първия проектокабинет на ИТН тя бе спрягана за здравен министър. На 31 години, Петрова е завършила университета в Бристол, Кеймбридж. Притежава докторска степен по биологични науки, вирусология и имунология.

В социалното министерство се очаква да влезе Теодора Пенева, светкавично приветствана във Facebook от "Системата ни убива".

За министър на околната среда и водите е номинирана Силвия Бакърджиева, а за земеделското министерство - Пламен Абровски.

В разгара на летния сезон начело на Министерството на туризма ще застане Ивайло Кожухаров - магистър по икономика и маркетинг. В продължение на 13 години той е изпълнителен директор и генерален мениджър на хотелски комплекси у нас.

Инж. Георги Георгиев ще оглави Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той е привърженик на бързото довършване на пътя Видин-Ботевград. Има собствена консултантска фирма за проекти в областта на строителството. И още една донякъде изненадваща номинация.

Очаква се в Министерството на транспорта да влезе Гроздан Караджов - активен участник в студентските протести през 90-те години и бивш депутат от "Реформаторския блок". Той е специализирал бизнес мениджмънт и телекомуникации в Япония. Професионалната му кариера започва във фондация "Отворено общество", а в периода 1996 – 2011 г. е главен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения.

За Министерството на спорта е издигнат 36-годишният юрист Радостин Василев, по-известен като юридически съветник на футболния ЦСКА, когато президент на клуба беше Александър Томов.

За първи път оперен певец в Министерството на културата - Георги Султанов. Той е участвал в концертни програми с оркестрите на Националното радио и Софийска Филхармония.

Новият състав на Министерския съвет ще е факт, ако получи одобрение в пленарната зала.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и телевизия Bulgaria ON AIR


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
1
 
! Отговори
Мор преди 1 месец
И новите предложения не струват! Особено тези на МЗ и МОН. В случая ситуацията е "От трън та на глог, че е по-висок"!...
174
0
 
0
 
! Отговори
БЕДНОТО ЕВРЕЙЧЕ преди 1 месец
НЕ СИ ДАВАМ КРАТУНКАТА ДА МИ Я БРЪСНЕ ВЕЛИКИЯТ БРЪСНАР ПЛАМЕН НИКОЛОВ!!!
173
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На плагиата Илиев(Пепи Барбадоса) Дневник са му изкопали с много усилия книгата. 40 до 80 страници буквално копирани или с по 1-2 сменени думи. В статията са снимали страници от двете книги и са открили и копиране 1:1 от статия в списание. Тошко какво каза преди 2-3 дни за тая дисертация? Илиев по закон е за 2г затвор и отнемане на академичните звания. Иди оти Тъ пи Нас рани
172
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблемът с ромските съвсем спокойно досега се е решавал от управленията на Министерството на вътрешните работи по места. Незаконно е да се привилегироват въпросите на една етническа "група" пред други. Защото арменците няма да могат да питат Арменския поп, пардон, министър.
171
1
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
До 179 === Винаги съм съжалявал хората, които разчитат държавата и политиците да им оправят живота. Това са онзи огромен легион от работническата класа, които не предприемат никаква инициатива, а винаги се оставят друг да ги ръководи и взема решения, вместо тях, а те само да изпълняват. Имах навремето 2 познати пенсионерки. И те така разсъждаваха: Ами каквото даде държавата, все ще сме доволни. Та и ти така. Ако не си конструктор на своя живот и Господ няма да ти помогне.
170
0
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
"Ще го направим по начина, по който трябва да бъде по най-добрия начин. Ще възпроизведем новина" === Ахахахахахахахахаха....НОВИЯТ БАРЕКОВ :)))
169
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 180 ... Ами, какво да се намесвам ... При 10% избирателна активност ... Значи българите си харесват koчuнaтa ...
168
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 179 ... Tи смяташ, че Паци Шнорхела, Илиев - Галфона - Масона (не го помня как се казваше), Гроздан Караджов и компания ще подобрят положението за теб и за мен ... ??? Ще караш ски в Алпите, ще джиткаш из Виена, ще ядеш Гулаш в Буда, ще пляскаш бири и сервитьорки на Старое Место в Прага, ще мушкаш Джолан и салата във Франкфурт и ще ходиш на Карибите на море ... ??? Пожелавам ти го, понеже аз вече съм го изпитал .. :)
167
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименЩом ти харесва koчинaта, няма да се намесвам ... Яж си пoмuята ... -------- Ами ако трябва да се намесиш, се намеси, чета навсякъде по сайтовете, че никак не са въодушевени от Слави, даже партиите не са въодушевени, а по-скоро предпазливи и негативно настроени, не знам защо.
166
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименТе още не са започнали да управляват, как да знаем какво ще правят и дали са по мия?
165
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 176 ... Сигурно всяка година ходиш на Малдивите през лятото и в Берн през зимата, щот си европеец .. ???Лапай гирос за 3 евро парчето в тая koчuнa Гърция и се радвай, ако жена ти ти пуска ... Щото това ще запомниш от жалкия си живот .. Европеецо ...
164
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименЯ си гледай работата , ние сме от 1500 години европейска държава, ти ли ще ми кажеш как "да ставаме европейска" , след като сме вероятно най-старата европейска държава?
163
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кабинета ни харесва , хайде давайте и започвайте да управлявате, по делата ще се разбере ,а не по приказките по сайтовете!
162
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сбогом Малдиви ... Сбогом Доминикана ... Никога няма да настигнем европейците с тая кинкалерия ... Протестът бе npeeбан u нaдyпeн зарди егото на Славуца и компания чалгарu ...
161
0
 
1
 
! Отговори
Печеля: преди 1 месец
"И видях мястото на беззаконието и му се зарадвах!"Той няма претенции към Белгия и Германия, но аз имам!
160
1
 
0
 
! Отговори
Последно: преди 1 месец
Отговор В - Мери Белгийска.
159
1
 
1
 
! Отговори
Според някой: преди 1 месец
Мери Белгийска била бременна и през 1936 година след първата си дъщеря, но пометнала, но после родила още три, което е почти невъзможно при жена дето е имала спонтанен аборт ...Залагам на Мери Белгийска.Сигурен ли си? Може да загубиш половин милион.
158
1
 
0
 
! Отговори
Ама сигурен ли си? преди 1 месец
Разгледай внимателно.... Ми според мълчанието на Страсбург относно негово нищожество Симеон 2, формата на черепа на Мери Белгийска, светлите очи на Мери Белгийска, нейното родословие свързано с Бавария, Белгия, титлата и на кралица на Италия и физиономията и излъчването бих казал 75 процента вероятност да е Мери Белгийска!
157
1
 
0
 
! Отговори
А сега въпроса за: преди 1 месец
Един милион долара:1. Коя е майката на Симеон 2:A) Джована Италианска Б) Елена Черногорска В) Мeри Белгийска Г) *** Браун Д) Някоя друга, но не ДжованаНе бързайте ... Аз се отказвам на половин милион!
156
2
 
3
 
! Отговори
Шнорхел Ф.остата преди 1 месец
Май тук един позна че ще бъде кабинет на мутренските адвокати . Айде, да са ни честити .