Помощ от 540 лв. на семействата на загиналите горски

На пострадалите от пожарите ще се отпуснат по 375 лева
Обновена: 5 авг 2021 17:45 | 5 авг 2021 13:47, Камелия Цветанова
102
Помощ от 540 лв. на семействата на загиналите горски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Близките на двамата загинали вчера горски служители могат да получат еднократна помощ от 540 лева, каза в Народното събрание вицепремиерът и министър на труда и социална политика Гълъб Донев, цитиран от БТА.

Още по темата


Вече са разпоредени действия на Агенцията за социално подпомагане да се направи оглед на засегнатите от пожарите имоти. На хората, пострадали от пожарите, може да се отпуснат по 375 лева помощ за жизненоважни потребности, каза Донев.

Министерският съвет има готовност и работи за насочване на допълнителни пари от бюджета към общините, в които има пострадали къщи и стопански постройки. На това подпомагане могат да разчитат хората с пострадали основни жилища, с разрешения за строеж, уточни той.

Народният представител Мая Манолова призова за национална кампания за събиране на средства и за подкрепа на пострадалите от пожарите.
 


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
2
 
! Отговори
Коко Горилата преди 1 месец
Слави, къде си сега да кажеш "няма таква държава" нали ти си на власт сега.
93
0
 
2
 
! Отговори
Коко Горилата преди 1 месец
Не е истина, просто ...
92
1
 
3
 
! Отговори
помооощ преди 1 месец
Нали това не са от заплатите на Радев и Рашков с 19 имота?
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мен ме е срам да го прочета а тях не ги е срам да го напишат. Та само с гробарската мавия не могат да се разплатят погребението е 1000лв. Толкова ли струва един живот?
90
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Май няма разлика от предишните,нещяха да си намалят заплатите и продължават да се гаврят и надсмиват на нещастието на народа.
89
0
 
18
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 месец
АКО НЯКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ГАВРА.ЕТО ТОВА Е ГАВРА
88
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 85 преди 1 месец
Ми бегай да живееш в Русия да получаваш помощи *** русофилска въшко.
87
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подигравка, не, ами....даже и при комунизма плащаха повече обезщетения! Да видим дали РадеФ ще дари заплатата си, щот чалгите нема?!
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подигравка. Трябва месечна вдовишка пенсия поне в този размер за семействата на загиналите по време на изпълнение на служебния си дълг за България и българите.
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези "помощи" се дават въз основа на нормативно разписани документи и наредби. Разписани и приети по времето на Герб.
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази помощ е жалка работа! В Русия в подобни случаи помощите започват от един милион рубли.
83
0
 
9
 
! Отговори
Всеки служител на преди 1 месец
държавата трябва да е застрахован срещу нещастен случай при изпълнение на служебните си задължения.Освен ако това правило не важи само за особено ценните висши държавни чиновници,които са дар божи за страната и гибелта им би довела до скръб сред народа,сравнима с тази в Сев.Корея при кончината на Ким Ир Сен и другите Кимове.А и застрахователите играят,нали за гражд.отг. на шофьор без нарушения,щеше да има бонус?Да,ама не.2020 платих 275 лв за ГО,а тази ще са 320,а нямам никакви нарушения.
82
4
 
7
 
! Отговори
Тея са пълни преди 1 месец
изрродници! Как пък го измислиха! После разни жалкари взели да ми разправят Колко прекрасно било служебното правителство - тия са убийци бе! Колко да са прекрасни! Заради техните щуротии във всички държавни институции, организации и фирми цари пълен хаос, безвластие и произвол, което в крайна сметка рефлектира до това - смърт. А иде зима, иде ковид...Само с 500 лв и едно извинете ли ще минат!
81
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Под статията за златния медал в карате има комунист на герб който твърди, че медала е резултат от кадърния министър. Чакам и тук да видя комунист от герб който да признае, че тази трагедия е резултат от нормативи, закони и управление заложени по време на герб! Поне един път си признайте бе!
80
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Лека им пръст на жертвите а кабинета на Радев за пореден път показа какво означава професионализъм, почтеност и прозрачност. Все хора с морал са се събрали. Най-вече оня в средата.
79
2
 
4
 
! Отговори
Навъсеният милионер преди 1 месец
с многото имоти и вид на партиен секретар от соца,по средата на снимката,можеше да направи нещо повече за семействата на загиналите.Но това не е като да си много спестовен и да пазиш сто и кусур килограмовото си тяло от закуски,за да инвестираш в няколко имота.Боже,защо ни наказваш,защо докара пак тези зловещи фигури от миналото в настоящето ни?Явно сме били много грешни,но защо ни налагаш наказания точно с този?Не е ли грешно да поправяш една злина,като докарваш с пъти по-черна?
78
2
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/69"Дават на мигрантите по 1000 лена всеки месец плюс безплатна квартира!!" - така е в ес демокрациите... що се оплакваш?
77
0
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Потърпевшите да са се застраховали, но е срамно да даваш по 540лв на загиналите горски...
76
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КАКЪВ ЦИНИЗЪМ. ТОЛКОВА ЛИ СТРУВА ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ Г-ДА МИНИСТРИ. РАШКОВ ОТГОВОРЕН ЗА ДВАМА МЛАДИ ЗАГИНАЛИ МЪЖЕ. КАКЪВ ПОЗОР!
75
0
 
3
 
! Отговори
dakotabg преди 1 месец
Аплодисменти!