Дончева: Не е възможно Герджиков да е съставител на едно правителство

Професорът поиска тя да се извини
Обновена: 2 окт 2021 18:28 | 2 окт 2021 15:30, Петя Славова
148
Дончева: Не е възможно Герджиков да е съставител на едно правителство
Снимка: БГНЕС

Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент коментира Татяна Дончева пред БНТ. Според нея, ректорът на Софийския университет ще бъде невъзможен съставител на едно правителство. Причината била, че той нямал никакъв опит в тези отношения".

По думите ѝ на 14 ноември нито свършва, нито започва нова политическа криза и ще е много трудно да се състави правителство на базата на един много фрагментарен парламент и хора, които работят зад кулисите.

Дончева цитира част от реч на проф. Анастас Герджиков, произнесена по време на връчване на титлата "доктор хонорис кауза" на СУ на Бойко Борисов.

"За шест месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за повече, имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна всеотдайност и честност, които дават плод не само за българите, но и за нашите съседи, които искат да бъдат приятели"

По думите ѝ той е "ортодоксален гербаджия", който им отваря път към гражданска подкрепа.

На пряка телефонна линия в предаването се включи и самият проф. Герджиков:

"Мои колеги се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил словословия за него. Очаквам г-жа Дончева да се извини", отговори той.

Той обяви, че ще започне да дава интервюта от понеделник. Когато кажете партии на протеста, трябва да имате предвид, че не всички, които са заявили подкрепа за Радев, ще да го подкрепят ефективно, заяви Татяна Дончева и даде пример с кандидатурата на Петър Стоянов преди години, когато всички го подкрпеили само на думи.

Проектът Петков-Василев изповядва радикални проблеми в съдебната система, без те да са доминанта и без да има голямо разбиране там, коментира още Дончева.

По-късно тя се извини заради цитиране на невярна информация, разпространявана в социалните мрежи.

"Поднасям своите най-искрени извинения на професор Анастас Герджиков за твърдението ми в предаването "Денят започва" по БНТ, че под негово ръководство СУ "Свети Климент Охридски" е направил Бойко Борисов доктор Хонорис кауза и му желая успех в президентската кампания", написа тя в социалната мрежа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво извинение не трябва да иска, да я съди до дупка тая селяндурска (не селска) па*ча. Представяте ли си, че по този начин определя съдбите на хората и в съда като адвокат - била го прочела в нета! Това е страхотно достоверен и проверен източник на информация за нея! Как може това неграмотно и просто създание да е в парламента, че и да се появява по медии! Още има ли учудени що сме зле? Заради такива недоразумения.
102
0
 
19
 
! Отговори
3-те Каки преди 2 години
Г-жа Лъжа, сестра Галева и г-жа 500К са 3-те главни пиарки на Фигуранта . Те така ще го оправят с простотиите си , че той никога няма да види 2-ри мандат.
101
4
 
23
 
! Отговори
Браво на Танчето преди 2 години
Такава добра реклама направи с лъжата за проф. Герджиков , че дори Фигурантът с неговото безкрайно плюене по Боко не може да направи. Вече си мисля ,че Танчето е таен агент на Герб- специално наета да ръси елементарни лъжи по самия Герб. Никой не вярва нито на г-жа 500К, нито на дъртите крадливи комуноиди. С последната си абсолютна лъжа Танчето вдигна рейтинга на проф. Герджиков с 10%.
100
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дончева,богата жена си.*** при някой специалист да ти избира дрехите.че се излагаш
99
1
 
15
 
! Отговори
Киара преди 2 години
Добре е, че се изцепвате доста преди изборите, улеснявате работата по това кой да зачертая от списъка си.
98
1
 
19
 
! Отговори
123 преди 2 години
Тази кисела лелка да спре да се изявява.
97
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дончева след изборите отива в космоса и остава в учебниците като злото от червеното минало
96
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ццб до 115Дончева не си измисляше, а просто прочете цитат от интернет, к не е далеч от действителността. Почти цялата академична общност беше надупена на бб през последните години, и си затваряше очите и ушите пред безобразията на ГЕРБ. Не разбирам защо подскочиха като ужилени, когато истината беше изказана в прав текст.
95
0
 
24
 
! Отговори
Ццб до 115 преди 2 години
Какъв опитен политик е Татяна Дончева КАТО СУТРИНТА ТОЛКОВА ЯКО СЕ ИЗДЪНИ ПО БНТ1, ЧЕ ОЩЕ СЕ СМЕЯ!!! УМНИЦАТА ОБЯВИ, ЧЕ ББ Е ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА НА СУ И ГЕРДЖИКОВ МУ БИЛ ЧЕЛ ПОХВАЛНО СЛОВО!!! АМИ ТОВА ВСЕКИ МОЖЕ ДА ГО ПРОВЕРИ В САЙТА НА СУ, ЧЕ НЕ Е ИСТИНА!!!! ТАТЯНА ОТ КЛОАКАТА НА АГЕНТ МАЙСТОРА ЯКО СГАФИ, СРАМ И ПОЗОР ЗА ЛЪЖИТЕ Й!!! ГНУС И СМРАД!!! МИСЛЕТЕ.
94
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дончева е много опитен и силен политик, к не бива да се подценява. Герджиков сега прохожда в политиката и е добре да се вслуша внимателно във всяка нейна дума.
93
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да! Искам политиците ни да изглеждат добре, интелигентни и с достойнство. Не като рокери, с бръснати глави, обици и татуировки. Или облечени в скъсани дрешки, като недорасли сирачета, облечени от милозливи роднини. Или като фермери, с костюм който обличат само за погребения!
92
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СтуденткатаНе разбирам с какво е обидена академичната общност. Това к цитира т дончева е самата истина. 12 години тази академична общност се подмазваше на Бойко Борисов и не протестираше срещу недъзите и нечуваната досега корупция във високите етажи на властта. Масовото опростачване на нацията е резултат именно от тази пасивност. Ако герджиков и обкръжението му реагираха светкавично както днес в ефир, нямаше да се допуснат тези фрапиращи аномалии.
91
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хареса ми, че се обади в ефир и я насмете кукувицата. Дончева се сви като спаружена. Свикнали са да леят помия безнаказано. Да си научат що е то доказателства ,,, а или те знаят ама така са свикнали.
90
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питахте ли Герджиков как е с коремните? Че без коремни сме за никъде!
89
2
 
8
 
! Отговори
Реклама преди 2 години
Няма по добра реклама от едно хубаво аргументирано обругаване от г-ца Дончева. Г-ца Дончева може да продължи и да направи така, че хората да гласуват за професора. Макар че не е ясно от Университета дали някой ще гласува за него.
88
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Права е г-цата, няма 500к!
87
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя взе думата. Досега го виждахме в новините само за откриване на учебната година .
86
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дончева, дори не схващам за какво говориш, но ще ти кажа! С Герджиков поне се появи една интелигентна физиономия на политическата сцена. Писна ми от нискочели реднековци, хора татуирани и неможещи да говорят, и какви ли не още камикадзета, дошли да изпълняват нечии планове, но са далеч от политиката.
85
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааа той фигуранта имаше много опит
84
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Татяната, язък, че е адвокат, не знае, че президентът не съставя правителство! Ама тя явно беше част от такъв проект и се е объркала!