Борисов: Пак няма да има съставено правителство, няма отговорни партии

Според лидера на ГЕРБ, сега умират повече хора от миналата криза с коронавируса
Обновена: 16 окт 2021 13:39 | 16 окт 2021 13:30, Петя Славова
471
Борисов: Пак няма да има съставено правителство, няма отговорни партии
Снимка: БГНЕС

Вчера стартира официално предизборната кампания, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе на обичайната си обиколка из страната. Този път посети Старозагорска област - храм-паметник "Рождество Христово" край град Шипка, където се срещна с духовниците, които му подариха икона.

"Искам да кажа на тези патриоти, които така се наричат и много обичат да ходят на Шипка, да знаят, че и паметникът там го ремонтирах.", похвали се Борисов на срещата с духовниците и заяви: "Малко говорим, но много правим".

"Когато говорят, че съм раздавал пари от джипката, нека да обиколят и да видят направеното в църквите, манастирите, училищата. Колкото е направено по нашето управление за вярата, само по времето на цар Борис е направено. В новото ни управление наш приоритет остава образованието, в това число и духовното, но прибавяме и здравеопазването", продължи Борисов.

Бившият премиер категорично заяви, че отново няма да има съставено правителство, защото няма отговорни партии и сериозни хора в тях.

Борисов коментира и казуса с листите в Стара Загора. "Искам да предам на колегите от "Демократична България" (ДБ), които винаги се имат за най-големите юристи и пазители на закона, но само когато касае други. Ние не сме им виновни, че не спазват закона. Все пак държа да се отбележа, че съставът на Централната избирателна комисия (ЦИК) е избран и назначен от Румен Радев, а само четири човек са от ГЕРБ.

Та като казват от ДБ, че ГЕРБ са им виновни за всичко, то да знаят, че 11 човек от състава на ЦИК са от партиите на протеста", каза още Борисов.

Борисов каза, че Христо Иванов и Атанас Атанасов ще имат 4 гласа от ГЕРБ, за да могат да се явят на изборите. "Иначе ще се оплакват, че някой им пречи, а те трябва да си изконсумират провала на това, което правиха последните месеци в парламента", каза още лидерът на ГЕРБ.

По време на посещението си той коментира и противоепидемичната обстановка: "Само за 5 дни умряха 500 българи - 10 пъти повече от миналата година по времето на най-голямата криза, когато в света нямаше лекарства и ваксини. Това безобразие на Радев и Кацаров доведе страната в състояние, в което цяла Европа се радва на мачовете, а нашите стадиони са затворен. Гинем от некадърността им. Четете не само Винету, а и законите".

В речта му влезе и Плана за възстановяване, като обяви, че има добра и лоша новина. Добрата била, че "предложенията на Кирил и Асен не са приети, а 85% е от нашия план. Защо им трябваха шест месеца, за да се мотаят?" Сред лошите новини, по думите е, и спряното саниране, което вече ще се прави със съфинансиране.

"В Плана е включено предложение за парогазова централа в Маришкия басейн. Сиреч на ТЕЦ-овете им остават 2-3 години живот, а всички се изредиха тук да обещават светло бъдеще. В същото време имаме два платени реактора. Можем веднага да започнем да ги правим. Ние заварихме провален проект и арбитраж в Париж, но успяхме да защитим интересите на България", каза Борисов.

Той определи управлението им като "Чудовищен хаос, чудовищна инфлация" и допълни, че въпреки "терора на Бойко Рашков", партията му е по-силна и мобилизирана от всякога.

Той се нарече оптимист и, че е убеден, че българските граждани няма да позволят да продължи да се случва сегашното политическо положение. "Просто сме по-добри от тях", заключи Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
0
 
1
 
! Отговори
Магистър преди 2 години
Пак изпълзя от дупката си.100млд.профукани за 12год.Стотици млд.дадени за несъществуващи магистрали.12 год.прави Интер конектора с Гърция и нищо.Профука 3млд.за турски поток.на Путин.За нас никаква тръба.Нищо не реши за Мариците.И още.....край няма.Съд и затвор за Боко и шайката му!!!!
354
1
 
3
 
! Отговори
ТОШО преди 2 години
РУСКАТА ГАЗ МИНАВА ПРЕЗ ТУРЦИЯ ЗАЩОТО АМЕРИКАНСКИЯ СЕНАТОР ГНОМ ПРОКЛЕТ ДИК ЧЕЙНИ ДОЙДЕ ЛИЧНО ДА ЧУЕ ОТ ОРЕШАРСКИ ЧЕ СЕ СПИРА ЮЖЕН ПОТОК И НА ДРУГИЯ ДЕН ПУТИН ОБЯВИ ЧЕ ЩЕ СТРОЯТ ТУРСКИ ПОТОК А ГНОМА ОТ САЩ ВЗЕ ТА ПУКНА ОТ ЯД ЧЕ НЯМА ДА ИМА ДАЛАВЕРА С ХАХОЛИТЕ
353
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още са в устата му тези реактори, в началото на управлението му ходи да се снима и тръбеше че е заварил гьол. Какво направи а 12 години?
352
2
 
5
 
! Отговори
преход насилствен! преди 2 години
Промяна чрез подмяна и пребоядисване на БКП-ДС...
351
4
 
4
 
! Отговори
30% в чужбина преди 2 години
А той мисли да съставя правителство!
350
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Някои казват , че ГЕРБ се разпада - много интересно явление е когато една партия се разпада да увеличава процентите се с по 3% за всеки 15 дена . Дай боже от сегашната бе-зум-на политика да продължи разпадането на ГЕРБ с увеличаване на процентите си. Нон-сенс , но не идва от мен.
349
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко ново Народно събрание си измисля свои нови закони за да прикрие своите лъжи,кражби и убийства пренебрегвайки вечните божи закони и 10-те му заповеди.
348
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се да има отговорни прокурори скоро и теб да те сложат където ти е мястото псuxoпатcka мyтpo!!!
347
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Суджук направи и ти 50 лицеви опори
346
6
 
5
 
! Отговори
Стефан Христов преди 2 години
Е, някои са силни с главата, други - с мускулите...
345
2
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Ми гласувайте масово за тези, които никога няма да влязат в коалиция с ГЕРБ и ДПС, дайте им мнозинство и фесовете и гербавите ще останат само лош спомен!Дай Боже!
344
5
 
12
 
! Отговори
DP преди 2 години
Мисля, че докато има ГЕРБ правителство няма да има. За тях гласуват тези на които раздаде големи заплати в края на 2020 г. /на държавната софра/и докато ГЕРБ не се предаде сам като партия няма да има правителство. Никой не иска да работи с тях ,а те не искат да дадат кокала. Това е положението.
343
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не знаете, и паметника на Шипка Той го е строил, собственоръчно.
342
5
 
14
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Нали тая тиква нарече АЕЦ Белене - "гьол" и спря строежа й под диктовката на баба Меркел, дето му беше началник. Нали тая тиква отклони газта през турски поток, та да зависим от Турция, пък сега реве, че токът и газта били скъпи.Предател, мафиот, скрий се при Ердоган, че с камъни ще те изгоним!
341
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само той ли има отговорна партия, че нещо не разбирам?Или той, Батман е велик?
340
10
 
17
 
! Отговори
СЪДЪТ преди 2 години
Престъпник!
339
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само той май има мъжка енергия...верно всички са зле
338
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 403То и баце е гледал Харвард......на картинка, акълът и поведението му са като за пр..ост чистач, най- много охранител в Харвард
337
9
 
15
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 2 години
Тиквата е наясно,че ако има истински родолюбци, патриоти ,честни и почтени хора,с него и с Шайката му е свършено.Ще проведат съдебната реформа,ще изметат ВСС и съдебната система от престъпниците и *** ,а затворът на Тумупа в кърпа ще му е вързан.Да,но няма такива хора.Всички са маскари!
336
5
 
11
 
! Отговори
32 преди 2 години
Тиква миква тиква миква ? Докога бе *** ще му дишате прахта на Баце хо хо хо явно и шкафчета не ви помагат ! Мислещите хора не щат да ви ядат доматите с колците