Димитър Делчев: Липсата на сертификат за НС е двоен стандарт

Депутатът е гражданин, независимо дали е в мола или в НС
7 дек 2021 22:30, Нели Христова
58

Един въпрос раздели депутатите в новото Народно събрание - трябва ли "зеленият сертификат" да важи за влизане в НС? Според адвокатът Димитър Делчев от "Изправи се БГ! Ние идваме!" ако за народните представители не бъде въведен достъп със сертификат, това би означавало, че има двойни стандарти.

"Депутатът е човек, той е гражданин, независимо дали се намира в мола, Народното събрание, училище. Изведнъж парламентът се описва като някаква обетована земя, в която не трябва да има "зелен сертификат". Това е двоен стандарт и би било грешка Народното събрание да даде и тази привилегия на народните представители. А към този момент решението е да няма решение", каза Делчев.

Според него в момента ситуацията е "висяща".

"Зелен сертификат" не се издава само срещу ваксина, той се издава срещу антитела, преболедуване на Ковид-19. Толкова се разшириха възможностите за издаване на "зелен сертификат", че хората си ходят нормално на работа и никой не се оплаква. Народните представители не трябва да имат себе си за богоизбрани. Привилегиите трябва една по една да се махнат", допълни Делчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че на 99% правителство ще има.

"То ще е малко като един влак, който трябва да мине през изпочупени релси, а на някои места липсват такива. Другият проблем е, че вагоните могат да се разкачат в някакъв момент, тъй като коалиционните партньори са много различни. Тях ги делят не само идеологически различия, но и чисто личностни. Има два много големи проблема, които ще действат върху следващото правителство. Но това, което Кирил Петков и Асен Василев правят, а именно да се състави правителство - е правилно. Те трябва да бъдат поздравени за това, тъй като колкото по-бързо се състави правителство, толкова по-малък е шансът да се бият пукнатините на коалиционните партньори", смята адвокатът.

Делчев припомни, че проблемите на хората се трупат и се превръщат в планина, която скоро ще ни зарине.

"Всеки ще трябва да направи компромис, част от хората ще трябва да направят компромис с политиките, които са си задали. Друга част с начина, по който виждат следващото правителство. Има логика в искането на ДБ в министерствата да има разнообразни представители. Новият кабинет няма да има смелост да влезе в корупционни схеми, защото времето няма да им позволява", каза още той.

По думите му "Продължаваме промяната" и БСП поемат отговорност на най-високо ниво, тъй като те влизат с лидерите си.

"Г-н Борисов се е погрижил да сложи доста мини в тези министерства и те тепърва ще започнат да гърмят. И в такъв момент дали някой няма да избере по-лесното - да се оттегли. Трябва да се сключи коалиционно споразумение, което е добре премислено и дава ясни гаранции, че никой няма да разруши правителството в следващите 6 месеци", заяви Делчев.
 


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
JediMaster преди 1 месец
Трябва да има референдум за съществуването на партии като Дпъсъту и Пейтриъти като Възраждане .Скачени съдове ,хранещи се от изпражненията на другите .Трябват ни само три партии,лева,дясна и център.120 хрантутника стигат ,електронно правителство немедлено да бъде стартирано,коефициент за ефективност на депутати и министри.Да се даде възможност на народа ,да контролира работата на служителите си.!Референдум по телефона за жизнено важните решения ....
52
0
 
0
 
! Отговори
Darth shadow преди 1 месец
прах в очите, да кажеш нещо и в същото време да не кажеш нищо..
51
0
 
8
 
! Отговори
Двоен стандарт преди 1 месец
Ако за тези нищоправещи няма сертификат, като техен работодател: НАРЕЖДАМ, да отпадне веднага за децата в училище!
50
0
 
6
 
! Отговори
Коментатор преди 1 месец
Банват ме като казвам истини
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленият сертификат е 4иста форма на фашизъм - хора борете се с ковид фашистите!!
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ги тестват с плюнка, като учениците и без това според Академика Денков този тест осигурява над 168 часа безопасна среда за обучение. Сутрин се нареждат на банките, почват да плюят дружно, а председателите ще събират и обработват резултатите и декларациите за съгласие.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ни думай!
46
0
 
1
 
! Отговори
Кой беше тоя преди 1 месец
"....Това прасеенце пък кой го иска.. "
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Написаното от теб е пълна глупост. "Двоен аршин" е ваксинираните да влизат навсякъде само въз основа на измисления си сертификат и без тестване, защото те също може да са заразени и да разнасят вируса. Тогава всички други влезли в дадената сграда с отрицателен тест са застрашени от т.нар. ваксинирани. Следователно зеленият сертификат е една ненужна дискриминационна и репресивна адмнистративна тежест, чиято единствена цел е да принуди хората да се ваксинират, въпреки нежеланието си.
44
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не на сертификатите!Не на фашизма!Свобода за Народа!
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какъв точно е казуса с Труд? Че при Банкянския крадец и далавераджия не са си плащали наема, в замяна на това да го хвалят. Това не се ли нарича Търговия с влияние?
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен 22 преди 1 месец
Стига сте злобяли. Помислете малко. Това може да е прецедент върху, който да се стъпи и да се махнат сертификатите навсякъде. И в Европейският парламент си гласуваха да не им изискват. Може да се заведат дела и това да е основата за отпадането на тъпите мерки. Като ги накараме да влизат със сертификат, това ще се обърне срещу нас.
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сертификатите трябва да се махнат. Това фашистки подход!
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Далеч не само липсата на сертификат за НС е двоен стандарт. Целият Колективен Запад е изтъкан от лицемерие, двуличие и просто лавина от двойни стандарти.
39
1
 
25
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Леле, тези политици всички са с IQ под 50. Какви глупости говорят само, не е истина. Новият кабинет нямал да има смелост да влезе в корупционни схеми. Ами то кабинети не влизат, влизат депутатите, като се видят с власт в корупционни схеми. Като Доганя, де се писа по времето на Тройната коалиция хидроинженер и взе хонорар 1,5 милиона лв. И Боко бил поставил мини. Ами нали пр0cт бил бе, чел бил само Винету, а вие сте все умници от Харвард с по 3 езика. Лесно ще ги разминирате като сте такива акъли
38
0
 
15
 
! Отговори
ля ля преди 1 месец
как не го разбрахте - тези там са над нещата в парламента! за това и такъв е наплива!
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, премахване на сертификатите! Адвокатът ако иска да си залепи такъв на челото!
36
4
 
18
 
! Отговори
Ваксините заразяват преди 1 месец
Фашисткия сертификат трябва да се махне. Ще се почне от парламента, после в цяла България
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До SS - Еш па тоа...
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема вирос!