—танишев: »ма много подводни камъни в една четирипартийна коалици€

”частието на Ќинова било политическа грешка, см€та бивши€т премиер
14 дек 2021 19:50, Ќели ’ристова
50
—танишев: »ма много подводни камъни в една четирипартийна коалици€
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

"¬ Ѕългари€ започва пром€на след близо 12-годишно почти посто€нно управление на √≈–Ѕ и това е позитивно, защото това състо€ние запушваше страната дълго време. „етворната коалици€ тр€бва да осъзнае, че търпението на хората е на изчерпване. »ма толкова много кризи, които тр€бва да се решават".

“ова коментира пред ЅЌ– евродепутатът и лидер на ѕ≈— —ергей —танишев, премиер на Ѕългари€ в периода 2005 - 2009 година.

ќще по темата
ѕо думите му има много подводни камъни в една такава четирипартийна коалици€.

"ѕритеснително е, че н€ма механизъм за функциониране на коалици€та. ”частието на председател€ на Ѕ—ѕ в правителството е политическа грешка за Ѕ—ѕ. ћного червени линии на Ѕ—ѕ б€ха замъглени и се съмн€вам, че ще се реализират. ¬ъпросът е не с какво Ѕ—ѕ влиза, а с какво излиза от това управление", каза още —танишев.

"ѕочти всички ресурсни сектори са концентрирани само в една парти€ - това е "ѕродължаваме пром€ната", което не е добре за баланса в коалици€та. «а една коалици€ има важни неща - начин на изглаждане на противоречи€та, диалог вътре, отношени€та между лидерите на политическите сили и рол€та на премиера. “ой тр€бва да показва на всички, че е нещо като баща на едно гол€мо семейство, пон€кога то ще бъде свадливо", анализира бивши€т премиер.

“ой подчерта, че сме много закъснели с Ќационални€ план за възстанов€ване и устойчивост и че "правителството тр€бва незабавно да влезе в диалог с ≈вропейската комиси€".

—поред него темата за –епублика —еверна ћакедони€ тр€бва да е на ниво политици. «а да бъде Ѕългари€ в икономическото, а и в политическото €дро на ≈вропейски€ съюз, новите управл€ващи не тр€бва да се отказват от стремежа към влизане в еврозоната, препоръча още президентът на ѕ≈—.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


50
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
36
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
то€ да не се готви да ни спас€ва от четворната коалици€??? от ко€ дупка изпълз€???
35
0
 
1
 
! ќтговори
ЅЅ преди 2 години
ƒо јнонименмали дианче...дърпаш д€вола...пеевски ще б€га ако има акъл...и оставаш без заплата,османската не можа ни изколи...пеевски и доган с боко ни плашат и купуват...е и убиват...и заплашват...ще ви осъдим...и ще започнем с ен.чар€ гешев...народа ни тук от скоро...1400 г...виждали сме ви...ние сме Ќарода на Ѕългари€...не ни е страх...не се продаваме,н€ма да умираме...ще убиваме за да оцеле€т децата ни и Ќарода ни...това не е игра!!!
34
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
прав е —ерж, най-големите подводни камъни са уволнената за корупци€ г-жа Ћъжа и любител€т на чашка п–ашков
33
0
 
2
 
! ќтговори
ЅЅ преди 2 години
—танеиЎеф..се..жив бил...и ес...лицемерите и фашистите...изход от фашистки€т съюз...платените от путин французи и германци!!!макрон превърна франци€ във...куртизанка на германи€...позор...имат само печатници....ограбени източноевропейци ползвани като роби...нечовешки ≈—...фашискти по вебери юнкер....макрон и меркел...убиват човешки същества...работещи за възраждането на ———–...или райха...нечовешко...щастливи ли сте?н€кой да ви попита...как искате да живеете???...само данъци...и рестрикции!..
32
0
 
3
 
! ќтговори
ўирлиц преди 2 години
≈дна от трите глави на триглавата лам€ се обади.—ега остава и другите две да си отвор€т устата,та да си спомним слааавното им управление.
31
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
—танишев айде бегай у лево. ѕри …ончевица и жеда си . ƒа ги дундуркаш и двете. ¬ Ѕългари€ н€маш работа.
30
9
 
2
 
! ќтговори
—оциалист преди 2 години
Ѕългари€ винаги е била добре като Ѕ—ѕ управл€ по времето на другари€ —танишев и ѕарванов б€хме много по добре от сега!Ќие социалистите скоро ще изметем си.сирките от парламента разни ѕѕ, ƒемократични Ѕългарири разни ¬ъзражденчета
29
1
 
5
 
! ќтговори
4epa преди 2 години
Ѕ—ѕ — ƒя¬ќЋј —јћќ ƒј —ј ¬а¬ ¬Ћј—“ј !!!!!!!!!!
28
5
 
1
 
! ќтговори
—оциалист преди 2 години
ƒругарю —танишев елате си в Ѕългари€ и напролет на изборите да ги изметем тези м.и.сирки от парламента вие сте най достойни€ човек
27
6
 
0
 
! ќтговори
—оциалист преди 2 години
—танишев беше най добри€т министър прецедател на Ѕългари€ по времето на —танишев и ѕарванов б€хме много по добре от сега
26
3
 
1
 
! ќтговори
ћдаа преди 2 години
≈х колко си мечта€ да сьм отново под управлението на станишев - с онези цени и стабилност а мислех , че тогава сме злеявно след герб идат още по освирепели животни
25
1
 
3
 
! ќтговори
’а-ха преди 2 години
√ол€ма досада е —ергей. » има завидна представа за собствената си значимост, ко€то реално клони към нула.
24
3
 
4
 
! ќтговори
ƒо ƒругар€ —танишев преди 2 години
 ойто е изпуснал кокала така е. √леда и много говори малко мисли.
23
3
 
4
 
! ќтговори
Ќема угоди€ преди 2 години
≈й ако не намерите кусури на четирипартийната коалици€ не може да сте!? » три партийна да беше пак така.
22
3
 
6
 
! ќтговори
 рай преди 2 години
“е да те кръст€т —ер √ей. ƒа н€маш един ден трудов стаж извън премиерстването и еврочиновничестването пък после н€кой да ти в€рва.
21
4
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
Ѕ—ѕ ще изл€зат първи от коалици€та
20
5
 
7
 
! ќтговори
Ўефа преди 2 години
√осподин —танишев ¬ашето мнение че Ѕ—ѕ прави политическа грешка като влиза във властта , показва колко сте далеч от проблемите на страната ни!ƒа участваш в екип чи€то главна цел е борбата с корупци€та е огромна чест !Ќо ¬ие май пак сте от другата страна на борците като Ќинова и ѕетков! орумпе ли си —танишка?
19
4
 
8
 
! ќтговори
3M преди 2 години
украински€ гей да не коментира Ѕългари€, той н€ма работа тук
18
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
 ъде са губиш ¬е ми-шок?
17
4
 
9
 
! ќтговори
—оциаглиcт преди 2 години
Ќе се тревожи —ерьожа, твоите хора са опитни. Ќабързо ще опукат де що има бюджети и фондове за усво€ване и имоти за присво€ване, ще разтур€т сед€нката и хайде по екзотични дестинации. ÷€л мандат не им требе за това, пък после който ще да управл€ва следващите 12 години.