Кирил Петков назначи шестима заместник-министри

Сред тях е и екологът Тома Белев
23 дек 2021 17:37, Красимир Ангелов
54
Кирил Петков назначи шестима заместник-министри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени шестима заместник-министри.

Стоян Темелакиев е назначен за заместник-министър на вътрешните работи. Темелакиев има магистърска степен по право в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Дълги години работи на различни позиции в системата на МВР, сред които заместник-директор на ГДБОП в периода 2015-2020 г, а от юли 2020 г до момента е заемал длъжността заместник-главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Доц. д-р Георги Йорданов е назначен за заместник-министър на здравеопазването. Д-р Йорданов е магистър по стоматология и по здравен мениджмънт. Бил е народен представител в 44-ото Народно Събрание. От 2014 г до 2017 г е заемал длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ – Пловдив. А през периода 2011 – 2014 г е бил управител на МБАЛ „Св. Мина“ – Пловдив“.

Стефан Бурджев е назначен за заместник-министър на земеделието. Той е народен представител в 44-ото и 46-ото Народно Събрание. Заемал е поста заместник-председател на Комисията по земеделието, храните и горите в 46-ото Народно Събрание. Магистър е по международни икономически отношения.

Тома Белев е назначен за заместник-министър на околната среда и водите. Той е дългогодишен експерт по управление на защитените територии в България. Белев в продължение на 13 години е бил директор на природен парк "Витоша". До този момент Белев е съветник в Столичния общински съвет, като е бил член на постоянните комисии по околна среда, устройство на територията и по транспорт. Тома Белев е магистър по горско стопанство – опазване на природната среда в Лесотехническия университет.

На длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначен и Николай Сиджимов. Дълги години е работил в сектора на управление на отпадъците и развитие на местната администрация. Магистър е по екология и опазване на околната среда. Дипломант на Института по Зоология, БАН.

Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката. В периода 2000-2009 г. е работила в Министерството на енергетиката. Отговаряла е за управление и мониторинг на енергийни проекти. От февруари 2009 г. до края на юни 2010 г. е директор „Проекти и инвестиции“ в Българския енергиен холдинг. Ива Петрова е магистър по стопанско управление в СУ „Св. Климент Охридски“. Завършила и University of Birmingham, Великобритания.

С друга заповед на министър-председателя Кирил Петков са освободени двама заместник-министри на финансите - Моника Димитрова-Бийчър и Ивайло Христов, както и двама заместник-министри на вътрешните работи -  Венцислав Катинов и Емил Ганчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Фло преди 2 години
Очаквам ударно фиаско в ЕкоМинистерството. Белев е пръта в колелото на екокаруцата хахаха
36
0
 
0
 
! Отговори
Лео преди 2 години
Ще бере ядове :)
35
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Помните ли юпитата на царяЕто го кирчо канадски
34
1
 
2
 
! Отговори
Кофти мат'рял преди 2 години
Абе генетични отпадъци, какъв ви е проблема с Тома Белев? Човека милее за природата, а тя е по-важна от жалкия ви животец на скотове ;)
33
0
 
4
 
! Отговори
Божурище преди 2 години
кире айде знаеме се! сопри се до де е време!
32
0
 
6
 
! Отговори
Зам.-Министър преди 2 години
Ха такъв. Удареха Баце у земята. Скоро на всеки труженик ще има по един министър и един зам.-министър. Вапцахме я.
31
0
 
5
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Киро , ако не те обичам /и знам как ще свършиш / , но ти давам приятелски съвет не ти трябва от мечка ремичка /Белев / , не гласувай доверие на нагаждачи , ще береш ядове!! Избери по обикновенни хора , те са по честни и по лоялни !! Пази се от нагаждачи като " Атанасовци " , те ще те провалят !!!!
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТитаничноЧавекът, който ни докара корояда на Витоша, ще оправя екологията. Ех, гиди грантове и пари по околна среда. Ще падне броене на врабчета, мухи и лалугери
29
3
 
12
 
! Отговори
Гробарчето Таласъм преди 2 години
До Много беКакто казваше един колега тука: като започнат да ти говорят за съкращения в администрацията, знай, че ще се купуват допълнително много нови бюра:))) Та, така и сега. Кирча назначени сто тона зам.министри, Бойко ги имаше само трима;)))
28
0
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Към по-висшето ниво за доближаване до Алфа Център се иска доста енергия...Всички я имате в съзнанието си.Открийте я.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къде ги публикувате обявите за работа, не че искам, но щом 15 стана зам. министър реших и аз да стана
26
2
 
18
 
! Отговори
Много бе преди 2 години
Досега са назначени общо 29 заместник-министри ?!
25
1
 
23
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
ОСТАВКА!!!
24
1
 
13
 
! Отговори
Баба Яга преди 2 години
Промяната е на мястото на едни хора да седнат други, не го ли разбрахте?
23
2
 
15
 
! Отговори
Ейй преди 2 години
Много заместник министри,много заплати.
22
4
 
19
 
! Отговори
Пепи Дебелия преди 2 години
Аве, нали щеше да има 30% съкращение, защо сега назначават нови началници?
21
1
 
12
 
! Отговори
Гробарчето Таласъм преди 2 години
След толкова години драпане, Томата най-накрая се уреди да е министър;)))
20
2
 
13
 
! Отговори
Наминаващ преди 2 години
Така назначава сякаш ще си изкара целия мандат,а я изпролетее я не
19
2
 
14
 
! Отговори
Фридрих Савини преди 2 години
Външно министерство да отправи официално запитване към Харвард дали са имали такъв студент, да не излезе, че дипломата на тоя хубавец е истинска колкото и декларацията, която подписа.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Тома Беелев ако мине на половин метър от теб считай че протмането е празно а като си помислиш какво ще стане с държавната хазна