БСП иска нова държавна агенция да обедини пожарната и тел. 112

Ще обсъдят идеята с коалиционните си партньори
29
БСП иска нова държавна агенция да обедини пожарната и тел. 112
Снимка: БГНЕС

Държавна агенция, която да обедини "Противопожарна безопасност и защита на населението" и Националната система за спешни повиквания 112, предлага БСП.

Депутатът Бойко Клечков обясни, че министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е споделил, че в МВР се обсъждат възможностите за излизането от структура на пожарната безопасност, а левицата работи по тази тема от дълго време.

"МВР е силово министерство, то не е министерство на хуманните дейности и заради това е нужно изграждането на нова структура за защита на населението", посочи той един от мотивите на левицата за предложението.

По думите на Клечков БСП има общо 11 мотива за идеята си.

Предложението на БСП е новата държана агенция да е към МС и да е подчинена на премиера. Тепърва предстои въпросът да бъде обсъден с коалиционните партньори на левицата.

"Ще определим и контактни групи за среща със синдикатите на МВР, ръководството на МВР и представител на пожарната. За да не се спекулира по време на обсъжданията, ние заявяваме, че ще защитаваме служителите на пожарната и на спешната линия 112 да кажем, че за всички служилите ще бъде запазена категорията труд и другите социални придобивки", обясни Клечков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
До Анонимен Разбирам, бе, човек, ама кажи защо се страхуваш от Харвард? ВИФ е по-печеливша формула за България,а?И няма как да правиш реформи, ако си седят старите "експерти". Понимаеш?
28
0
 
3
 
! Отговори
като преди 2 години
мине Олимпиадата, ако до тогава не стане някой сакатлък от пияни украински войници, предлагам харвардите да стават за пушечно месо. Те и без това не са ходили войници та да видят какво е! Ще правят разни реформи в силовите министерства, като най Изток не се знае какво ще става! Например Виетнамската война е започнала от пияни американски войници и за да не ги накажат, казали че виетнамците са ги нападнали!
27
0
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
ПРИ КОМУНИСТИТЕ ОТ БКП/БСП/ДС ----ВИНАГИ ИМА ГОЛЕМА АДМИНИСТРАЦИЯ И ТЕЖКА КОРУПЦИЯ!!!----НЕИЗБЕЖНО Е !!!--ПАК СЕ МАРКИРА САМО РАБОТА ...НИЩО ДРУГО!!!
26
0
 
3
 
! Отговори
В преди 2 години
До УточнениеГермания, Испания!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До УточнениеТук говорим за приоритети, тоест - обяснявам просто: Първо се решават належащите въпроси, повтарям НАЛЕЖАЩИТЕ. През зимата хората ежедневно трябва да са на топло, нямат време първо да се раздадат сладки службички на свои хора и после, евентуално, да се сетят за обикновения гражданин. Пониманеш?
24
4
 
1
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
До Анонимен 23 !!! Ти явно си завършил у РусИ ВИММЕСС, щом толкова се притесняваш от Харвард! Кажи ми в коя държава Пожарната е в МВР? Даже в САЩ са заедно с 911-линейките са в сградите на пожарните служби и действат перфектно. Ама Боко Пожарникарят винаги искал да е Полицай! Той сигурно е искал да прочете още една книга, ама не му е стигнало времето!
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези продължават да се занимават с глупости. Фирми прекратяват работата си, пускат хората в неплатена отпуска. Оранжерии изключват отоплението и растенията замръзват. Пенсионери стоят на студено, щото сметките за ток са космически. И не, не е в цял свят кризата с енергията, само тук е. Новите харварди, когато и да ги изгоним ще е късно, който трябваше да напълни джобовете за поколения напред, вече го направи. Новите мутри изгониха старите, настаниха се на трапезата а народа плаща и се радва.
22
0
 
1
 
! Отговори
Бончо преди 2 години
И защо ще им се запазва категорията?
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с държавните служители, които са на пенсия и заплата. Предполагам, че вече не работят като държавни служители или греша?
20
0
 
7
 
! Отговори
Крас преди 2 години
Аз предлагам Пожарната с тел. 112 да премине към БСП и да се приключва!
19
0
 
6
 
! Отговори
Joko преди 2 години
"Предложението на БСП е новата държана агенция...."Причината - търсиме сиеКУРни длъжности за наши хора !
18
1
 
8
 
! Отговори
в НИКАКЪВ преди 2 години
случай няма да има намаления на администрацията, а ще има увеличение на директорските постове! Вижте в колко МВР на страни от ЕС в структурите им фигурират пожарната и много други служби. Вижте и структурата на МВР даже и по царско време. Даже по времето на тато пожарната е била в МВР.КРайно време за тези 32 години непрекъснато да откриваме топлата вода и да не я намерим?
17
1
 
8
 
! Отговори
Вие преди 2 години
искате тази абсурдна промяна! Като се извадят и тези служби и още няколко се обезсмисля името вътрешни работи, защото остава само полиция. Вижте закона за МВР от 2006 година, приет и одобрен от ЕС за влизането ни в ЕС. Не може да се работи като се прави коренна реформа на реформата. Махнете и БДС и ще стане супер. Хора из вън службите ще знаят кога и кого са се интересували ДАНС, БОП, НСР, полиция. Поредно абсолютно безумия. Престане да правите реформи на реформите!
16
0
 
9
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
БСП-то иска нова агенция за да настани там 100-200 техни хора на големи заплати без нещо да работят, защото ПП и & прилапаха всички места в държавната администрация, и уж направиха съкращения, пък се оказа, че са назначили над 2600 нови клатикраковци. А, ние българите се чудим как да се справяме с "либеризацията" на цени, стоки, суровини и услуги, които ежедневно се променят.... Честита промяна/подмяна/ българи! Заради тези, които докараха на власт подмяната и радевото ДС всички ручаме жабетата.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех големи проблеми, решават бе514
14
0
 
9
 
! Отговори
Иванова преди 2 години
това е жизнено важен проблем?! Пожарната в МВР ли да е ,или в НОВА агенция???? НАЛИ ЩЯХТЕ ДА СЪКРАЩАВАТЕ АДМИНИСТРАЦИЯТА? Или останаха " наши хора" без държавни длъжности,та сега ще им създадете АГЕНЦИЙКА,,да ги приберете на топло.Слепи листе,че не виждате важните проблеми-бюджета,плана за възстановяване,данъчните закони, юридическите промени!Възможно ли е толкова *** състав да има настоящото управление?
13
0
 
11
 
! Отговори
ссс преди 2 години
Тези сегашните ли ни убеждаваха че ще намалят държавната администрация????Аз като ги чета,те ударно я увеличават,и искат още по ударно да се увеличи.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП са вредител голем.Първо с ДПС после с ПППП .Закриване на ДПС и БСП ,Герб,ДБ,Пппп
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега като надрусат една агенция с размерите и щата на министерство нашите хора ще викат ура. Тия харвардци нямат никаква представа за управлението на Държавата и такива милиционери като Рашков го използват и си разчистват сметките. Тази година ще чегъртаме , и назначаваме нашите хора, а народа кучета го яли.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка държавна служба разделете на две-три части че да може всичко партийци и семействата на държавната им софра. И един българин да остане само ще има поне няколко чиновника да го администрират.