Делян Добрев: Чирен няма да ни спаси, ако Русия врътне кранчето

Ако нямаме интерконектор, няма как да получаваме повече азерски газ, смята бившият министър
12 фев 2022 22:00, Красимир Ангелов
97

"Надяваме се мораториумът да падне всеки момент. Много съжалявам, че в много институции, включително и КЕВР, се изчегъртаха много стойностни хора", каза бившият служебен министър на енергетиката Делян Добрев в предаването "Опорни хора".

Неговото мнение е, че целта на засекретяването на комисията по енергетика е била да не разберат хората какво се е случило.

"Това трябва да е публична информация. Какво тайно има в това на кого е продал държавната "Булгаргаз" газ? Не мога да ви кажа каква е причината да се засекрети, защото с гласуване в енергийна комисия направиха така, че тази информация едва ли не да е държавна тайна", посочи Делян Добрев.

По думите му това, което са получили като информация ги притеснява много, но не могат да го споделят.

"Търсим начин, вероятно ще заведем дело. Знаете, че има закон, който казва, че когато има обществено значима информация, съдът може да разпореди тя да се декласифицира. Обмисляме такава процедура през съда, за да може цялото общество да разбере какво са направили", заяви бившият служебен министър на енергетиката.

"Ако Русия врътне кранчето, Чирен не може да ни спаси, защото ние можем да изтеглим много по-малко газ, отколкото е нашата дневна консумация. Ако нямаме интерконектор, няма как да получаваме повече азерски газ. Споразумението за другата входна точка е до 1 юли и ако дотогава интерконекторът не е готов, ще трябва или да се сключи ново споразумение, или азерите ще имат основание да развалят договора, защото има неизпълнение от страна на България", допълни Добрев пред Bulgaria ON AIR.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2009-та нищо не направихте когато Русия ни спря газта, после нищо не направихте за зелената сделка и сега другите са виновни. Жалко, че народа не го разбира това. Сегашните проблеми са следствие на минали грешки.
56
0
 
1
 
! Отговори
% преди 2 години
На газ не се отопляваме в България само готвим но е с бутилки и е доста примитивно да зареждаш и е на ток. Имаме АЕЦ който произвежда два пъти тока от колкото цялата държава изразходва. Та кое по точно ще ни погуби в този случай? Папките на олигарси те които скубят народа с пъти по скъп ток от изнасят в чужбина ли? Или пак мутрата ви е виновен? На червените престъпници и каскетджии какво друго да обясняват освен идиотщини.
55
3
 
1
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК,,,....ЧИРЕН Е НА 25% ПЪЛЕН,А НОВИЯТ ШЕФ ПРОДАВА ЕВТИНИЯТ ГАЗ ЗА ДА ИЗКАРА УЖ НЯКОЙ ЛЕВ ОЩЕ В ПЪРВИТЕ СЕКУНДИ ОТ НАЗНАЧАВАНЕТО СИ,И РАЗБИРА СЕ СЛУЧАЙНО ГО КУПУВА ИЗБРАН КЛИЕНТ-НАШ ЧОВЕК РАЗБИРА СЕ-НИЩО ЧЕ КИРЧО КАЗА ЧЕ НЯМА НАШИ-НЯМА ВАШИ.И ТИЯ НИ ПРАВЯТ НА БУДАЛИ-РЕДНО Е ГЕШЕВ ДА ГИ ВКЛЮЧИ В ОНЯ СПИСЪК,СЛЕД ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ
54
1
 
2
 
! Отговори
Герги преди 2 години
До Анонимен Накрая ще излезе, че американците разпространяват фалшиви новини за предстояща руска инвазия за да се наместят на европейския енергиен пазар.А дубрутру
53
6
 
6
 
! Отговори
ЯЯЯ преди 2 години
Срам няма!!!!А същои акъл.Кога стана такъв екперт!!!Заради такива като него и Р.Овч. сме на тоя хал.Къде бяха толкова тодини да направят този интерконектор, ама сега друг е виновен.Точно като началника си!Оня с богатия речник.Аман от гербаджии.Имам усещането , че още ни управляват.
52
2
 
0
 
! Отговори
Буда преди 2 години
До 78. Накрая винаги е добре, когато човек се замисли.
51
2
 
5
 
! Отговори
Климент преди 2 години
Тоя па откъде го изровиха да го бутат в телевизора?
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имахме още една атомна централа или поне още един работещ реактор към Козлодуй друго щеше да е положението. ----///----- Кое ще му е другото на положението? Токът пак ще си е на пазарна цена.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама като кажете "ако Русия ни врътне кранчето". Първо: ако го врътне, ще е само по наша вина. Тя няма никакъв интерес да го врътка и не го е връткала досега -----////------ Връткала го е, ама ти сигурно тогава още си бозал, През 2009 г.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая ще излезе, че американците разпространяват фалшиви новини за предстояща руска инвазия за да се наместят на европейския енергиен пазар.
47
0
 
7
 
! Отговори
Бай Тодор преди 2 години
Интерконекторът зависи и от другата страна която го строи-Гърция.
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...май на гербаджийс...ките к..радци им врътнаха кранчето и реват на умряло...този крад..лю делянчо се загрижил за хората, пфу
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
славуца организирайте се там за вот на недоверие на ПП че съвсем ще ни окрадат ПП , ти най много си виновен , че и в коалиция влезе
44
1
 
4
 
! Отговори
Хюстън преди 2 години
Нали американците са велики и ненадминати те ще ви помогнат
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за едно е прав , защо са засекретили правителството първите продажби на газ от Булгаргаз ППтата
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама като кажете "ако Русия ни врътне кранчето". Първо: ако го врътне, ще е само по наша вина. Тя няма никакъв интерес да го врътка и не го е връткала досега. И второ: защо се плашите само от руското кранче? САЩ не врътнаха ли своето на Европа, когато газът в Азия поскъпна и корабите им заминаха натам?
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо американците купуват руска газ , а не дават северен поток питане в европейския парламент
40
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
делянчо,защо нямаме интеркоректор,нали вожда ти,всеки ден режеше лентата на някой друг интеркоректор,и сега изведнъж нямаме интеркоректори,вината е изцяло ваша,поне не проявявайте наглостта да коментирате за интеркоректори.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-смешното е , че Делянчо си няма хал хабер от енергетика, но понеже го спуснаха за министър на енергетиката сега говори и го цитират като голЕм експерт за който няма тайни в отрасъла.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имахме още една атомна централа или поне още един работещ реактор към Козлодуй друго щеше да е положението. Кога ще се научим първо да си гледаме националния интерес и после интереса на другите? Другите винаги ще искат да сме зависими. Както запада, така и изтока. Ние трябва да си гарантираме нашата независимост. Дано сега им дойде акъла в главите на всички, както на червени, така и на сини, че и на бембените.