Петков: В думите на Каблешков няма страх от империята с огромна военна мощ

Премиерът посети Копривщица
1 май 2022 12:25, Петя Славова
208
Петков: В думите на Каблешков няма страх от империята с огромна военна мощ
Снимка: БГНЕС

"В думите на Тодор Каблешков няма страх от империята с огромна военна мощ, а само увереност, жажда за свобода и готовност за лична саможертва", каза премиерът Кирил Петков в словото си в Копривщица по повод 146 години от началото на Априлското въстание, предаде БГНЕС.

Министър-председателят започна с думи от кървавото писмо на Каблешков. "Ако сте били истински патриоти, то последвайте нашия пример и в Панагюрище".

Тук няма намек в посока преклонена България сабя не я сече. Няма страх от голямата империя и нейната огромна военна мощ. В тези думи има увереност, жажда за свобода, има готовност за лична саможертва в името на свободна България“, каза премиерът.Той призова всички българи да запазят в сърцата си посланията на Каблешков и да не изпитват страх от никой, който застрашава българския интерес.

"Трябва да действаме, не да говорим. Бъдещето на България зависи от самите нас, да бъдем обединени в името на по-добра България", каза още Кирил Петков. Премиерът поднесе цветя на паметника в Копривщица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недей да сравняваш различни империи там няма страх от Османската Империя а това че Руската е избрала да обяви война на Турция е друг въпрос
146
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"империята". Коя империя, защо сме се борили срещу нея, какво е станало, няма значение. Важното е да ръсим приказки на едро и да си вярваме.
145
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кики Канадката рови костите на Каблешков, Каблешков се върти в гроба.
144
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кики да престане престане да се подиграва с историята на изстрадалия ни народ с неуместните си каламбури, ОСТАВКА!
143
1
 
2
 
! Отговори
мияу преди 1 година
До По съществоКоято си избереш , трябва БЪлгария да е на първо място ! Ама доста хора в БГ на първо място е Русия и ако кажеш нещо против нея така реагират ,че дори не биха реагирали ако някой плюе по България... това е срамното и позорното и никога няма да се оправим докато имаме такова мислене бием се в гърдите за чужди каузи.
142
0
 
13
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Коя империя, Кьорчо? Ти за коя империя говориш? Каблешков за коя е говорил?
141
1
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Г-н, Премиер, казахте, че ще ремонтираме украинска бойна техника, чудесно, НО: 1. Кой ще плаща за това? 2. От къде ще се вземат части (защото не става въпрос за обслужване) 3. Защо им е на Украйна да ремонтират техниката си чак тук, а не в съседна страна близо до границата си? 4. Не става ли въпрос за ПАРАВАН за ИЗНАСЯНЕ на БЪЛГАРСКА бойна техника-няма как да я скрием, а народът ще ви откъсне главата, ако изнесете такава-уж ремонтираме украинска, а всъщност изнасяме БЪЛГАРСКА техника? ИЗМАМА?
140
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе Кириле с твоите вояяжи до Македония и Украйна българите те намразиха,тука цените хвърчат ,ти Македония,Украйна..а ние къде сме в твоето полезрение.Нещо за нас направи ли?
139
2
 
7
 
! Отговори
И аз до Митко преди 1 година
Митко, каза "да пробваме с американците"-ти пробвай и с африканците, ако искаш! Където те тегли сърце и интерес! Тръгвай, не чакай! Не стой някъде, където не е твоето и не ти харесва! Няма да пречиш и на Българите, защото "пробвачи" с този или онзи, защитници на чужди тези и интереси, са ВРЕДНИ за България, НЕЗАВИСИМО за коя страна са! Няма да мине опитът ти да отклониш въпроса към "за кой сме", защото това е ЧУЖД конфликт! Бих защитавал БЪЛГАРИЯ с цената на живота си, но не и ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ!
138
4
 
7
 
! Отговори
Я пак преди 1 година
Тук *** от всякакви страни защитават една или друга пропаганда, призовават да сме с този или онзи в ЧУЖД конфликт. Марш едните в руската армия, другите в украинската доброволци и да се бият! Марш филите и фобите в съответната държава, към която ги тегли сърце или интерес! Властта в България произтича от народа и въпреки пропагандата отвсякъде, няма да мине! МАРШ кой откъде е! А Кирчо,Радев ви даде шанс и ви защитаваше като МИНИСТРИ в кабинета СИ, а вие се надупихте на чужди интереси! МАРШ!
137
0
 
6
 
! Отговори
До Митко преди 1 година
Да ходиш със свалени *** в компанията на Grindr членове не е смелост а ду.***.давство...
136
0
 
7
 
! Отговори
Патил преди 1 година
Ако политиците ни не използват имената и делата на Апостолите на Свободата, може и да стоят по-добре на обществената сцена. А така изглеждат като един нашумял напоследък клоун...
135
10
 
4
 
! Отговори
Митко преди 1 година
като гледам с каква омраза пишете, ясно ми какъв народен съд ще спретнете. То заради такива като вас е избита интелигенцията от комунистите. Сега под претенции че сте интелигентни пак ни бутате в русия. Незнам какво търсите в тази гладна държава. Ако комунистите не крадяха тук(заради руски протекции и окупирана администрация, полиция и съд) досега да сме дръпнали поне като Румъния
134
12
 
5
 
! Отговори
Митко преди 1 година
Прав е Киро! Такъв страх ни е сковал, че не можем и да мислим вече. Все едно ще ни мятат атомни бомби вече. Даже са ги метнали май - в главите на русофилите. Айде сшрете се от това робство към Русия. Като я харесвате толкова - прав ви път. Ама си пращате децата в чужбина. И все натам бягате... Това си е предателство към България - толкова години с руснаците и никак не прокопсахме, айде да пробваме с американците да видим как е
133
3
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Позорник ! Чуджослужещ маймун ! Онзи Василев иначе по го прилича на маймун ! Двамата вербувани от ЦРУ продажни нещастни души !
132
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОСТАВКА РАЗСЛЕДВАНЕ ОСТАВКА РАЗСЛЕДВАНЕ ЕЙ ЗАЩО АЗ ДА ПЛАЩАМ ЦЕНАТА НА ВАШЕТО БОГАТСВО ОСТАВКА
131
0
 
10
 
! Отговори
Слуги преди 1 година
Каблешков би се потурчил доброволно ако знаеше , че ви имаСигурно се вьрти в гроба от такива като вас
130
1
 
9
 
! Отговори
Му ха ха преди 1 година
Ще си направя акаунт в гриндер в подкрепа на кикиИ ще направя превод кьм бай дьн с мизерната си заплата за да купи патрони за - азовците
129
1
 
16
 
! Отговори
СС преди 1 година
Киро- Т....о първо реши проблемите на България цената на тока ,горива и ниските заплати!!!
128
1
 
16
 
! Отговори
Социолог преди 1 година
При избори през юни Киро и Славчо са аут, възраждане са 13-14! Киро се доказа като баламурника продажен и предател на българските интереси!