Проф. Христов: Войната може да засмуче Европа и България

По думите му основното стрелково оръжие в Украйна е българско
153

"От момента на обявяване на частична мобилизация в Русия това даде знак, че се върви към истинска война и ескалация на конфликта. Рано или късно той може да засмуче всички източноевропейски държави, в това число и нас, след това и Европа, след това и света", заяви социологът проф. Иво Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него военните много добре знаят за какво става дума и какво е "изпепелена плът". По думите му основното стрелково оръжие в Украйна е българско.

Още по темата
"Ние вече сме официално в списъка на неприятелките държави. Има разлика в това да си неприятелска държава и да си военен противник", поясни експертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му след Карибската криза не е имало по-голяма опасност от ядрена война, отколкото сега.

"Отначало това беше елемент на пропагандата, сега нещата изглеждат по различен начин. Като държава не трябва в никакъв случай да влизаме в чужда за нас война. Украйна няма да влезе в НАТО, това са жестове от публиката за морална и политическа подкрепа", посочи проф. Христов.

Мнението му е, че партиите се ослушват и са се скрили под масата, защото знаят, че електоратът, който е гласувал за тях, ще ги убие с камъни, ако те официално заемат позицията България да даде жива сила.

"България е един от най-големите производители на боеприпаси, които в момента кой знае защо присъстват на украинския фронт. Ние вече сме там, въпросът е да не сме там директно като страна, защото едно е да си играеш на война, друго е да усетиш войната", коментира Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
0
 
! Отговори
българин преди 1 година
Не съм военен. Но искам да попитам-кои боеприпаси са наши? Тези за дроновете Байрактар ли,ракетите на Хаймарсите ли, снарядите Екскалибур ли,противотанковите гранатомети Джавелин ли,или NLAW?Може би боеприпасите на противосамолетните установки Старстрайк?Де да беше така,но в нашата страна нищо такова не се произвежда!Така,че стига сте лъгали.Украйна в момента има далеч по модерни оръжия отколкото България.Пленените от Русия оръжия са също много.
117
12
 
4
 
! Отговори
ЗАЩО ТРИЕТЕ преди 1 година
Господа от Днес.бг,Днес не е времето преди 1989г за да триете мнения,критикуващи Руския Агресор и Окупатор.Над вас има и СЕМ,който може да бъде сезиран.а България,като страна от НАТО и ЕС не е руска колония.Защо криете и ето на този Христов и партията му(бкп/бсп),да се излъже някой и да прочете лъжите.Над вас има и СЕМ!
116
12
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
Професора "80% дебилни българи"--Иво Христов , пак се изказва неподготвен ..ха,ха,хааа
115
8
 
20
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До до SS: "и ако НАТО ги призове"? Много си се объркал. Ние, като член на НАТО имаме право да подкрепим или да не подкрепим включването на НАТО във война. Така че без наше съгласие НАТО не може да призове никого. За да можем обаче да отстояваме националните интереси трябва да имаме политици, които да са готови за това. Президентът Радев показа, че може да защитава националните интереси. Но като слушам Бойко (а и Христо Иванов) те са готови да ни вкарат във война с Русия за да се харесат на САЩ.
114
2
 
5
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
#124Пълни глупости.Постът на #124 е още един пример за инфантилно мислене.
113
1
 
18
 
! Отговори
Дедовия ви преди 1 година
Няма ли още някой недоразвит ***, скрит зад кавиатурата си, да призовава към вкарването на децата ни във война?
112
17
 
2
 
! Отговори
до SS преди 1 година
България си има професионална армия на която и се заплаща за да защитава нашите интереси и е част от НАТО за да си оправдаят заплатите и ако НАТО ги призове те ще отидат да се бият ,а ние ще отидем след като ни мобилизираст и решат че сме годни ! без значение дали сме или не форумни военолюбци ,сигурен съм че една 300 000 българска армия ще даде всичко за да премахне заплахата от ядрен удар .
111
22
 
7
 
! Отговори
още един путинофил преди 1 година
Постояно му дават мегдан за прокремълска пропаганда ! Уж колко е лоша и страшна войната ама все във кремълска полза ! и май си вярва, че Русия може да ни разкаже играта ,аз пък съм сигурен че обединена Европа Англия САЩ ,Канада Австралия Япония ще удържат пълна безапелациона победа над Русия и всякакви Азиатски съюзи и не е нужно да съм соц професор !
110
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП въоръжаваше Украйна под масата с оръжие. Ние не сме държава, а гнило блато. За какви закони говорят всички избранници, като в най- важния за нас момент, в криза на явна война, ние лъжем по тай- елементарния начин. Такава гнус, после защо хората не гласуваха.
109
21
 
11
 
! Отговори
Скрийте го тоя преди 1 година
Тоя психопад е за лечебно заведение.Ако се заслушаш в идиотизмите му ще ти се доще да си теглиш куршума
108
4
 
34
 
! Отговори
SS преди 1 година
Уважаеми форумни войнолюбци , и другите защитаващи евроатлантическите ценностти ? Каска,бронежилетка,автомат и пакет памперс и на Източният фронт ! ПОКАЖЕТЕ СЪПРИЧАСНОСТ,. И ДАЙТЕ ЛИЧЕН ПРИМЕР ! ДЖИМДЖИМ НА ОЧКО НЕ ДЕРЖИТ !
107
25
 
14
 
! Отговори
До 121 преди 1 година
България не се свършва, България се мъчи да се възстанови от 50 години гнусен гнил комунизъм наложен от руските окупатори в края на втората световна. На руснаците можем да благодарим за изостаналото си развитие от цивилизования свят. На тях и на техните верни *** като Беров, луканов, Виденов и останалите пионерчета от БКП!
106
12
 
8
 
! Отговори
Костов преди 1 година
Ти пък много щото разбираш от военно дело, руска ***! България е на това положение не заради умните и красивите, а заради простите и грозните като теб! Аз от военно дело не разбирам и знам че не разбирам, затова слушам хора, които разбират. Ти и твоята порода сте тези, които мислят, че разбират от всичко, включително и от физика и затова вярвате, че Земята е плоска, нали така плоскоземецо?
105
25
 
5
 
! Отговори
Алито от София преди 1 година
На този измислен гьон сурат,, професор"само като му видиш сурата и може да си представиш какви глупости ще ти наръси, вместо да ръси глупости като сънародника си Зеленски, да ходи да защитава родината си, сигурно има все още близки в родният си Киев
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кримския мост е взривен.
103
4
 
2
 
! Отговори
Отряд1 преди 1 година
Всеки хвърлен камъм е повод, който може да ескалира в военни действия. Всяко военно действие е повод, който може да ескалира до пълномащабна война. Всяка пълномащабна война има потенциала да ескалира в "земният апокалипсис" ... но засега, вероятността да ни удари метеор е по- голяма от тази да ни удари ядрена бойна глава. Кажете на професора, че в сферата на вероятностите, има едно поле на неизвестност. Той знае това. Това поле се нарича - човешка глупости и е умножител на всяко действие.
102
4
 
12
 
! Отговори
Другарят Путин преди 1 година
И хиляди слънца ще засветят в този час и НАТО не ще ги затъмни
101
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Чета, че хлябът и млякото щели да стана лукс, а при положение, че имаме и ток, и пшеница, знаем какви им са цените! А ако има и война, какво правим тогава, нещо ми подсказва, че тази ситуация е нагласена, пак някой да стане милиардер за сметка на тези, дето изкарват пърите, но то май май винаги е било така. Някой умен трябва да каже какво да правим?
100
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България от няколко години се свършва. На нея война не и трябва. ( Благодарение на Европа и Америка). Но понеже много знаем си заслужаваме ракетите от Русия.
99
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До чета и ... - кой ще ни напада и какво ще ни взема? Те ако искаха, руснаците да ни бяха прилапали още след Руско-турската война. Не е така, както вие си въобразявате. Всяко нещо си има предистория, причини и последствия. Като се изнасяте спешно от тук, неминуемо, може и след много или не толкова много години да дойдат други тук, но това се наблюдава на много места - изместване на едни народи и идване на други. При нас може и да се ускори процесът.