Решението за Шенген е унизително, смята Милен Велчев

Според него вътрешнополитическите противоречия допринасят за негативния резултат
19

"Няма значение експертността или политическата обвързаност, стига да се ползва правителството с подкрепа. За проф. Габровски едва ли ще се намери някой, който да каже лоша дума, тъй като той се е доказал в своята област", заяви бившият министър на финансите Милен Велчев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него всяко социологическо проучване ще покаже, че хората се интересуват най-вече от инфлацията, как тя влияе на доходите им и развитието на икономическа криза.

Още по темата
"Много е тъжно, ако наистина се случи това негативно развитие за влизане в Шенген. Още по-унизително би било, ако останем единствената страна, която не се допуска в Шенген, не че трябва да сме вързани за Румъния цял живот", коментира гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му вътрешнополитическите противоречия също допринасят за негативния резултат, защото се създава впечатление, че партиите, които са в опозиция, се опитват да подлеят вода и да изкарат управляващите, че са сгрешили, отколкото да се постигне резултат като държава.

"Оптимист съм, че можем да се поздравим след година с влизане в Еврозоната, но това няма да се случи просто така, необходимо е обединение на тези политически сили. Ясно е, че има политически сили, които са против влизането в Еврозоната, но при нас се показа, че те са в доста ограничено малцинство. Оттук нататък е много важно правителството да си постави за приоритет влизането в Еврозоната и президентът да говори активно за този наш приоритет, а политическите сили, които показаха положителната си позиция, да не спират със своята политическа подкрепа по казуса", посочи Велчев.

Той смята, че за всяко едно нещо могат да се намерят пари, но те ще са за сметка на друго. И е категоричен, че законът ясно е казал кой има право да решава за размера на минималната заплата и това е изпълнителната власт. С решение НС да нарушава вече действащ закон и да изземва правомощията на Министерския съвет, му се струва най-малкото нередно.

Гледайте целия разговор във видеото


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако аз бях на мястото на Милен Велчев след толкова унизително решение за Шенген щях да си продам хотелите по черноморието и парите да ги даря на деца сираци и старчески домове.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато ученик получи слаб 2 в училище (за шенген) сяда, пише си домашното и се явява на поправителен, а не се вайка и плаче като нашите политици
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредния крадец от царската свита, който има наглоста да ни поучава. От такива като него България е на дъното на ЕС.
12
3
 
2
 
! Отговори
Морен сокол преди 3 месеца
Искам Шенген.......да мога да минавам пез тъпатааа Унгария без да ме спират и правят на ***.като истински европеец.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя нямаше ли снимка на яхта в Монако кудето пие шампанско с топ нарко доставчици за Европа?
10
1
 
2
 
! Отговори
По същество преди 3 месеца
На яхта със Милен Велчев
9
1
 
5
 
! Отговори
Бай Милен и брат му преди 3 месеца
Ако знаете само колко хотели имаме по Черноморието и в Банско, всички ще млъкнете като пуйки! Мухаааа
8
1
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Бивши политици който докараха България до тази катастрофа седнали да говорят глупости и лъжи.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Човека заменил Брейдитата и България загуби 930 милиона $ дава наклон на мисленето ..
6
1
 
0
 
! Отговори
унизително преди 3 месеца
е, че мислите, че ще избудалкате света. Благодарение на царя ни приеха, но всички да наясно какво става в бг, особено Червенко
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този защо не е в затвора?
4
2
 
6
 
! Отговори
Много се краде бе преди 3 месеца
Айдукландия и всички мафиоти от прехода питат защо няма Шенген. Искам да наблюдавате внимателно Ромъния 2004 като бяхо уж по зле от нас и да ги видите сега и Шенген ще влязат
3
3
 
6
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 3 месеца
ЗАЩО НОВИНАТА ЗА ШЕНГЕН , САМО КОМУНИСТИТЕ И КО ПИЛЕНЦАТА НА БИВШАТА НОМЕНКЛАТУРА ВЪЗПРИЕМАТ , ТАКА ТРАГИЧНО...ХА,ХА,ХАААААААААА....?????!!!!27298
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Унизително е, че имаме политици като теб! Че и по-лоши...
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нещъ в еврозоната! Искам в Шенген!