Корпоративният вот изместил купения преди изборите на 2 април

Собственици на големи търговски дружества оказвали натиск над служители
68
Корпоративният вот изместил купения преди изборите на 2 април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правомощията на МВР се свеждат до опазване на обществения ред, охрана на машините за гласуване и материалите, които се превозват до всяка една РИК и оттам до СИК-овете. Силите са подготвени, няма никакви притеснения по отношение на изборния процес. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев пред БНТ.

Още по темата

"Новото тази година е, че много активно ни подпомогна Министерството на отбраната при опазване на границата. Можем да включим значителни сили на жандармерията, считано от днес и те ще започнат интензивни полицейски операции на територията на цялата страна - превантивни, насочени към изборния ден", обясни той.

По думите му МВР не действа като репресивен орган, а си върши работата. Този път има значително повече оперативна работа с криминалния контингент, който участва в изборите.

Засили се в пъти тази работа и резултатите са на лице, посочи Демерджиев.

"Всеки, който е заловен в България по дефиниция казва, че е репресиран. За добро или за лошо, някои от задържаните са членове на политически партии", допълни той.

Според вътрешния министър изключително изобретателни са хората, които се опитват да манипулират нагласата на избирателите.

"Корпоративният вот е водещ спрямо този на чистото предаване на пари от ръка в ръка. Очевидно засиленото полицейско присъствие възпира този процес по директно предаване на пари и се търсят начини да бъде заобиколен или плащането да бъде отложено във времето или пък да няма директно плащане, а да има обещания за нещо друго или различно. Активни са някои общински управи по места, активни са някои собственици на големи търговски дружества, които имат хиляди служители - така, че всички тези процеси ние ги следим", обясни министър Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: изборикупен вот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
contractor преди 1 година
това ли е новата говорителка на служебните? по хубава нямаше ли? @)?
41
0
 
0
 
! Отговори
дедо от село преди 1 година
абе и аз искам някой да ми даде 150 лв.да гласувам, ама няма др.министър "Бях точен с парите"
40
0
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Много ми е интересно шефа ти като ти каже за кой да гласуваш, а ти си гласуваш за който искаш и после как ще разбере, че си го излъгал :)))))))))))))) Още повече, че всеки работник живее на различно място и гласува в различни секции
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е, че Демерджиев покровителства кyпeния вoт. Тaрикaтски се опитва да го омаловажи и оставя цели мaxaли да бъдат купeни ясно от Кой. Изборите ще бъдат тотална пaрoдия.
38
2
 
4
 
! Отговори
Граждани и гражданки преди 1 година
Помогнете на един луд, който е преследван от Гешев, поръчал му бил убийство. Налазил е всички форуми и определено имам притеснения за състоянието му.
37
0
 
5
 
! Отговори
И какво от това? преди 1 година
Важно е да сме точни с парите.
36
0
 
5
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Корпоративен вот ? Че дори и той изместил купения. Аз съм председателн акорпорация, но нито съм купувал, нито пък продавал воторе или пък главосе. Имам си собствен глас, който струда доста пари. Честита 2023 г. на приятелките ми от Днес.
35
0
 
12
 
! Отговори
Лорд Стамат преди 1 година
Това явление купен вот го има само сред бедните духом народи, глyпавu, наивни и необразовани. Няма как някой да контролира собствения ти вот, дори и да ти е платил за това, и умния човек го знае. Плачи майко България за тоз народ от глyпоcт ocкотял!
34
4
 
4
 
! Отговори
? преди 1 година
ГЕРБ спечели миналите избори и с помощта на ДПС, Копекката и БСП прие антикорупционните закони необходими за отключването на милярди по плана за Възстановяване.Прие законите необходими за приемане на БГ в Еврозоната. Премахна лобиските поправки в законите възпиращи БГ да влезе в Шанген ....Ха ха хаааа ха хааа ха..майта бе Уили..Прие само Хартиената Бюлетина, за да може да си купи изборите и да контролира малцинствата защото ще е ясно в секцията в наше село дали се гласува правилно. И друго НЯМА
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БАЦЕ БОЦЕ,АКО ПУСНЕШ ПО 600 КАЙМЕТА НА ГЛАС ЦЯЛ БУКОВЛЪК ЩЕ ТЕ ИЗБЕРЕ!!...
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
корпоративния вот ние сме колко една корпорация целата държава леко си измисля
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ходещ никролог чантаджия до кога ще дърпа яслата ??? Държавата да не му е бащения та да не дава шанс на младите . България на всички а не на едни и същи доживотна бащения . Марш от там дъртак дебе.логъз .
30
2
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
За сетен път се убеждавам че алкохола не прощава,примери колкото щеш и този и онзи преди него прав е бил Пената.... тези двамата и онези тримата
29
0
 
5
 
! Отговори
За 26 преди 1 година
Недей да лъжеш! Имаше три партии, доколкото си спомням! За която и да гласуваш, ясно е, че БКП управлява.
28
1
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Следете , но не се месете. Това е работа на собственика.
27
0
 
11
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
И как точно ще разберът собствениците за кого ще гласуват неговите служители, ще им светят в стаичката ли? Камера ли ще инсталират за да гледат...... как точно
26
0
 
5
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 1 година
Ето, Демержи, вчера ти писах, днес си коригираш мерника. По-страшния е корпоративния вот, защото той формира "тъврдите ядра" на ОПГ-тата, които анричаме "политически партии". В основата му стои икономическата зависимост, която си е чисто робство, дайте да си го кажем в прав текст. Става дума за роби, които ще гласуват, както им каже феодала. Но не може да бъде хванат, както платения. Корпоративният вот създава "център за пропаганда", която обхваща и външни кръгове, семйества, приятели и т.н.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В такъв случай имаме вече купен и платен /корпоративен/ вот. Корпорациите избират тази политическа партия, която би им осигурила безгрижно бъдеще и най-високи печалби.
24
8
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
И кой ще гласува? Столипиново,Филиповци...турците,арменците,евреите,пъмъцитеАз съм Българин и никоя политическа партия не ме представлява.Няма да гласувам за партиите на ромските малцинства.Представляван съм само от Великата Руска Освободителна Армия!За нея вече съм гшасувал и със сърцето си и с разсъдъла си.Да живее Русия Свята!
23
2
 
8
 
! Отговори
УУУУ преди 1 година
Тоз пухльо,адвокат на престъпните милиционери освен да се оправдава,да ви прави на балсами и да дрънка безсмислици,нищо друго не върши!Закривай МВР!