България обмисля забрана на вноса на зърно от Украйна

Явор Гечев: Трябва да се запазят и нашите интереси
137
България обмисля забрана на вноса на зърно от Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България обмисля забрана за внос на украинско зърно, каквато вече обявиха Полша и Унгария, съобщи в Пловдив министърът на земеделието Явор Гечев.

Още по темата

"Трябва да се запазят и българските интереси, още повече че, когато две от държавите реагират по този начин, то ако ние не реагираме по сходен, натрупванията на българска територия може да станат още по-големи, тъй че работим. Утре чакам докладите за правните основания на практика, на които са го наложили колегите. Работим в тази насока, ще имаме комуникация с министъра на икономиката, защото той е ресорният министър по отношение на този тип мерки. Предполагам, че във вторник ние вече, събирайки цялата информация, ще има комуникации с президента, който пряко има ангажименти в тази ситуация, тъй че е въпрос на време", каза той, цитиран от БНР.

Министър Гечев припомни, че още през септември страната ни е поискала реакция от Брюксел, а преди дни е провел онлайн разговори с негови колеги от шест държави.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша забранява и транзита на Украинско зърно, за да се презастрахова. България дреме.
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетете колко здравословно е украинското зърно от медиите в Полша,прочетете за пестицидите,които са забранени в ЕС,а се използват в УК и после се съмнявайте защо не желаем тия зърнени култури!
106
1
 
2
 
! Отговори
До 59 Варналиев преди 1 година
Я прегледай информацията за Олива АД да видиш че всичко е за износ и почти нямат продажби в България. Я кажи коя марка масло правят, защото аз поне не съм виждал. И какво като внасят произвеждат и изнасят. Какво лошо има в това? Къде е проблема? Може би трябва да затворят? Да оставят хиляди без работа. До колкото прочетох публикуваните отчети са големи данъкоплатци. Мислете хора не се подвеждайте от езика на омразата!
105
1
 
2
 
! Отговори
Шиите се налапаха с преди 1 година
ниви, ама не са по работата. Искат високи монополни цени. На българина му остана по джоба единствено с хляб да си насити глада. А тия бюрократи в София и евтиния хляб искат да му отнемат на българина. ДЕ ТОЯГА, ДЕ !
104
3
 
2
 
! Отговори
До всички преди 1 година
И как пък разбрахте че украинското зърно е отровно, радиоактивно, заразено и т.н. имате може би документи от БАБХ? Публикувайте ги и тогава говорете, а не с мантрите дето четете от някои медии. И троловете ясно се виждат като пишат. Без факти, а само с езика на омразата. А за троловете ще кажа едно руската *** я ядем вече не 45-години а до днес включително и американската такава. И двете са еднакво лоши, с малката разлика че сега живеем по добре във всеки аспект от живота.
103
0
 
4
 
! Отговори
До анонимен 113 преди 1 година
Който иска да вярва чист съм пред съвестта си и иВи казах колко са алчни зърнопроизводителите. Добре нека да въведем забрана за внос какво следва всички български производители на олио, брашно, биогориво, животновъди умират няма да са конкурентноспособни на пазара защото суровината става скъпа и износа изчезва. Уволняват се 10-ки хиляди хора свива се производството и накрая пак няма кой да купи българското зърно. Зърното е борсова стока. Ако пазим едни прецакваме много други. Мислете малко...
102
1
 
3
 
! Отговори
Баба преди 1 година
Обмислят нашите забрана...Обаче Урсула не дава...Сега да видим нашите управляващи дали ще вземат самостоятелно решение...При положение,че зърнопроизводителите ни протестираха преди дни, да се спре вноса на зърно от Украйна...Ха да видим...
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен117 и този и предишния не беха за министпри.
100
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-слабия министър на земеделието досега. Не физически.
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно е прав някой. Отдавна трябваше да го спрете! Нашите земеделци протестираха и нищо! " Чакахте" "нареждане" от "ЕвроАмериканският" съюз ли? Лично от Фондерлайн? Ама те тези Брюкселски чиновници,не знаят къде се намират вече! Това Заразено Украинско зърно,няма място в Европа!" Расло " на Боен полигон,какъвто е Украйна от една година време! Интересите и здравето на Българина Преди всичко!Корумпираният "ЕС" вече ,Майната му!!!Заразено зърно,не ни е нужно!!!
98
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв търговец не си, а форумния американизиран наркоман. Никой няма да заблудиш. Прекупвачите нищо не произвеждат, а искат печалба повече от производителя. Самият факт че се опитваш да злепоставяш по всякакъв начин българските производители показва какво си.
97
5
 
3
 
! Отговори
Търговец преди 1 година
И аз да вметна. Занимавам се с изкупуване на слънчоглед. Миналата година уважаемите зърнопроизводители като им сепредлагале цена на слънчоглед 1100 лв/т отказваха искаха 1200 войната вървеше и нямаше внос отказаха и на 1200, после на 1500 и стигна 1800-2000лв на тон. Преди войната ми казваха като цената стигне 1200 ми се обади после 1800 и отказваха чакаха да стигне 2500 лв. За тази алчност защо не коментирате а? Никаква жалост към такива хора. Браво че внасяме от Украйна и цените паднаха.
96
4
 
5
 
! Отговори
само да вметна преди 1 година
Ама много късно сте се сетили бре другарю! Отдавна трябваше да го спрете! Нашите земеделци протестираха и нищо! " Чакахте" "нареждане" от "ЕвроАмериканският" съюз ли? Лично от Фондерлайн? Ама те тези Брюкселски чиновници,не знаят къде се намират вече! Това Заразено Украинско зърно,няма място в Европа!" Расло " на Боен полигон,какъвто е Украйна от една година време! Интересите и здравето на Българина Преди всичко!Корумпираният "ЕС" вече ,Майната му!!!Заразено зърно,не ни е нужно!!!
95
5
 
7
 
! Отговори
и защо преди 1 година
да купуваме скъпия хляб и зърно на нашата мафия от зърнари .... Нали е пазарна икономика..
94
3
 
5
 
! Отговори
обмисля преди 1 година
ако имаше мислещи досега забраната щеше да е вече факт
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 192. Говорите за рестрикции и контрол в Европа по отношение на храните и тяхното производство. Но пропускате да говорите за субсидиите и облекченията, които се обезпечават от ЕС спрямо фермерите. На какви цени купуват фермерите горивото си, имат ли облекчения в акцизите? Гарантиране на минимални изкупни цени не е ли санкционирана европейска мярка за защита на зърнопроизводителите? Но и зърнопроизводителите започват да се самозабравят. Лечение - пазарни цени при наличие на претъпкани складове.
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 102. А ако искаме още по-евтино, ще е по-добре да премахнем рестрикциите, които сами се стремим да си сложим, този път против решенията дори на самия Европейски съюз. За какво протестират фермерите. Искат да няма внос от Украйна, който да подбива цените.
91
2
 
4
 
! Отговори
русофила преди 1 година
Е аде де, обмисляйте по-бързо!
90
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зърнарите искат да направят хляба 3лв/кг.Украинското зърно им извива ръцете.Търговските вериги започнаха да вдигат цената на хляба- Лидл и Кауфканд с по около 15%, ЦБА с 20%... Богатеят на гърба на народа...
89
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна трябваше да е забранено.