Денков: Каним утре ГЕРБ, разговорите трябва да се подновят

Президентът престъпи границите на конституцията
30 май 2023 13:12, Стела Стоянова
175
Денков: Каним утре ГЕРБ, разговорите трябва да се подновят
Снимка БГНЕС

"Разговорите с ГЕРБ трябва да се възобновят и ние ще ги поканим още утре", обяви номинираният за премиер Николай Денков.

"ГЕРБ да решат какво ще правят, топката е при тях. Каним ги утре. Компромиси и размразяване. Да седнем на масата, не пред медиите“, заяви той пред bTV.

"Аз бих разбрала замразяване ако има някакво разминаване по политики, но замразяване поради вътрешни записи, казани в дълги дискусии, казани в емоционални моменти, когато партията взема изключително тежки решения, не ми се струват като легитимен опит за замразяване. Не мисля, че имаше нещо притеснително, което колегите от ГЕРБ не са очаквали да чуят", каза Лена Бориславова от "Продължаваме промяната".

Още по темата

На мнение за възобновяване на диалога са и от "Демократична България".

От ПП реагираха остро на думите на президента вчера при връчването на втория мандат.

"Президентът престъпи границите на конституцията. Не е в правомощия да казва „не правете правителство“. Намалява шансовете за редовно правителство. Вариантите са три - избори, кабинет на първите две или широко правителство", посочи Николай Денков.
 


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още по темата: ГЕРБразговориденков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
1
 
! Отговори
Дддд преди 10 месеца
Тия ще се гърчат като червеи за тая власт ,от посолтвото са им казали без бой да не пускат мандата .какви закони са измислили само даже и национални терористи не може да се арестуват .Като дойдат краварите ще видите едни закони едни права.
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП-то да се качва на ЖП-то и да бяга през полето, а пътьом да вземе и Каскето и Ченгето
131
1
 
1
 
! Отговори
Кой ще ви пере? преди 10 месеца
Бойко вече е в ролята на перач. На него не му трябват променкаджиите. На тях им трябва Бойко. Сами се закопаха с един запис, в който лъсна същността им. Бойко ще се срещне с тях, защото е добряк. Не е злобен като тях. Макар че, на негово място щях да ги игнорирам и да ги закопая на избори. Половината разговор на срещата им беше за него.
130
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
тия ЯЛОВИПЕРСОНИ до кога ще "замразяват и размразяват" преговорите?..ДВА месеца след изборита ОЩЕ ЛИ НЕ НАЯСНО КОЙ КАКВО ИСКА ?!...Или всеки един от двата субекта се мъчи хем да запазидирника си,хем да гонахлузи на "партньора"..Или /най-вероятно!/ КУКЛОВОДА,който ПРИТЕЖАВА и двата субекта, не може да реши кого да пробута и кого да жертва..Но аз съм доволен ..Както неведнъж съм припомнял максимата,че за да се оправи едно нещо,то трябва да се обърка тотално..
129
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От вашата наглост и простотия , г-н академик, се възмутиха всички парламентарнин групи, включително младите депутати от ГЕРБ. Все още ви търпи и иска да се сдружи с вас старият пожарникар ББ, защото е същият екземпляр като вас. Скоро ще вземете оная гъска от Крушовица с намаляващия брой депутати и до тук. Отивате си невъзвратимо.
128
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никакви преговори - ПП /партия предатели/! Връщайте мандата празен и нека президента да връчва третия!
127
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бойко Борисов няма как да излезе от политиката, ако няма влияние и не дърпа задкулисно конците, както прави това Доган. Ако Борисов излезе от политиката, има шанс или да бъде физически ликвидиран, или да бъде осъден. За него нещата са въпрос на живот и см ърт. За него това е проблем. Друг е проблемът в това, че хората допускат той да бъде избиран. Ето защо на тези хора им е важно да управляват година, година и половина.
126
2
 
7
 
! Отговори
иво преди 10 месеца
ще се сгодят, няма как. толкова ме е яд че нямам думи. от чегъртане и никога ама никогабсе кълнем в децата си сГерб сега лягат на герб и дори ги натискат. това е позор, срам.
125
2
 
13
 
! Отговори
каните, ама преди 10 месеца
няма как да си подпишат смъртна присъда с вас, компроментирани същества!
124
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руските партенки не разрешават
123
3
 
23
 
! Отговори
НАГЛОСТ и БЕЗОЧИЕ преди 10 месеца
"Разговорите ТРЯБВА да се подновят"!!!!! За какво ще си говорите, за разпределение на пари, на постове, за службите, за поcoлството? В предизборната кампания ще имате достатъчно време да си говорите. Сега ВЪН!
122
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бойко теглим им ритника, ама яко, че да чуе и БОГ!
121
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Президента бил руски шпионин ??? От къде го сътворихте това ? РуШки шпиони е Баце , нали за това САЩ го отсвириха , защото слугуваше на Ердоган и Кремъл , А СЕГА ЗАДУХА ВЯТЪРЪТ НА ''ПРОМЯНАТА '' , и веднага се обяви за ''атлантик'' , ама ПСЕВДО - АТЛАНТИК!С тия номера , баба ми си храни кокошките на село ...
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Българин.. Е да , ама нЕма ДА-ЛА-ВЕ-РАААА ...Не видяхте ли че ВСИЧКИТЕ ДЕПУТАТИ , без изключение , си вдигнаха ЗАПЛАТИТЕ --ПАК , на фона на беднотията : '' БЪЛГАРИЯ НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА '' , , войната , ЦЕНИТЕ ... НО КОМЕНТ...
119
2
 
16
 
! Отговори
Един Българин пита преди 10 месеца
Нима това на снимката е мъж? Моралът му не е ли същият като на Кирчо и Асенчо?
118
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Пичове, истината е, че сме видяли много в българската политика след 89-та. Ама много. Но такова чудо като ппдб не сме и помисляли, че може да ни се случи. Ако аз познавам няколко възпитани и интелигенти хора, то всеки от нас познава. Толкова ли е трудно да се сглоби проект с нормални хора, които пак ще крадат и ще свършат, за каквото са там, но поне да пазят достйноството на избирателите. Аз, честно ви казвам, ако съм гласувал за ПП, ще умирам от срам.
117
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя чичак има ли един работен ден в живота си освен за сорос?
116
2
 
14
 
! Отговори
Ленче преди 10 месеца
пътеките и беж да те няма!
115
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пийте по една студена вода и толкова!
114
1
 
12
 
! Отговори
МЪКА И СМЕХ преди 10 месеца
ЗАДАВА СЕ КОАЛИЦИЯ еврото - ама не еврозоната а пепи еврото хахаха