Атанасов: Борисов едва ли ще заложи прaвителство за имунитет

Важно е да има реформа
3 юни 2023 07:29, Росен Стойчев
78
Атанасов: Борисов едва ли ще заложи прaвителство за имунитет
Снимка: БГНЕС

След повече от две години буксуване на парламентарната република, има шанс да прекратим политическата криза, да създадем работещо правителство. Това заяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов в "Панорама".

"Най-важното - трябва ни работещ парламент. Превърнахме се в държавата на изтеклите мандати - има 20 и няколко органа, чиито състави трябва да бъдат подменени, за да бъдат активни".

Още по темата

Атанасов не коментира коя от двете най-големи политически сили в парламента е направила повече компромиси.

    "Нашата коалиция още преди изборите заявяваше, че ще направи всичко, което зависи от нас, за да се създаде правителство с нашия мандат и това е напът да се осъществи. Виждате какъв е съставът на правителството, по-голямата част е експертна, а политическите лица са от нашите партньори от ПП".

ПП-ДБ не са взели решение как да гласуват за имунитета на Бойко Борисов, поискан по-рано днес от Иван Гешев. Атанас Атанасов обаче не вярва Борисов да заложи правителството срещу собствения си имунитет.

    "Въпросът е защо точно сега, след като делото  се влачи три-четири години, когато Борисов нямаше имунитет и темата се повдига сега, когато трябва да се състави правителство с подкрепата на неговата политическа сила. Аз съм убеден, че това е част от един план за провал на съставянето на правителство, в който има много елементи".

На въпрос заслужавали ли са си преговорите за конституционна реформа с ДПС и Делян Пеевски, Атанасов отговори:

    "Един от нашите основни приоритети е конституционната реформа. Днес, на първата среща аз не съм присъствал, е предложено да се потърси конституционното мнозинство, ако ще се прави такава заявка, каквато беше направена от двамата ротационни премиери".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Пижо преди 10 месеца
С други думи: Първо, признава, че Прокуратурата продължава да бъде на политическо подчинение. Второ, признава, че прилагат рекет, което е престъпление. И Трето, признача, че ще "спасяват" Борисов и ще го перат! НеSTаници! Колко поразии, колко национални предателства ще направи триото престъпници Кирчо,Ицко и Асанчо, не е истина!
57
0
 
1
 
! Отговори
До Комунистите преди 10 месеца
Ти на празните им приказки в НС трудов път ли му викаш? Ама, всъщност май е така, с тоя "славен трудов път" хубави пенсии заработиха + още нЕкои екстри.
56
0
 
4
 
! Отговори
Комунистите преди 10 месеца
Комунистите родината изграждат "" иван костов "комсомолците след тях вьрвятХристо, панев, атанасов славен пьт ви чака трудов пьт
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бай Иван Цината гони 80 г. Сладко е на толкова години да взимаш по 10 хилядарки на месец към пенсията!
54
0
 
3
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 10 месеца
По грозно в политиката не е било до сега след Костов и Луканов ..
53
0
 
4
 
! Отговори
Pre e- бан преди 10 месеца
Какво е джендърьь ме пита моя съсед който е на 88 години, опитах се да му разясня тактично.. но той дойде сам до извод който на нашите бедерасти няма да им хареса, както и на мизбийките. На следващият ден ме срещна и ми вика, че е гледал в петък парлама-ента и е разпознал доста такива, не се бил заглеждал досега в Манолев, Божанков и Асенчо.. какво да ви кажа, стана ми неудобно.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Христо Иванов направи кариера от говоренето си за Барселонагейт и Осемте Джуджета. Ако ДБ попречи имунитетът на ББ да бъде взет, тази партия преспокойно може да се закрие понеже няма да има и 1% останала подкрепа. Това е срам за тях и за цялата държава - когато най-накрая ББ ще бъде разследван за корупция, парламентът да го брани...По-ниско няма как да паднем като държава и отговорността ще е на десните партии това да не стане. Парламентът не трябва да пази ретро м утри от правосъдие.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гном
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Атанасов ми прилича на крастава жаба. А на вас?
49
3
 
6
 
! Отговори
Таня преди 10 месеца
Ха,ха,ха,Костя Копейкин и копейковци съвсем пре. Вър тяха
48
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дадем ли оръжията си на Зеленски, от НАТО ще кажат, че сме без въоръжение и трябва да бъдем защитавани. Ще настанят у нас още чужди войски. А атакуват ли последните Русия оттук, руските ракети ще ударят веднага пусковите установки и летищата, от където тръгва нападението. Ударът ще е по нас, онези веднага ще поискат примирие. Ще гледат да се измъкнат.А че тук щяло да стане лунната долина. Нищо, няма да остане никой, за да ги проклина!
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Със същия иgи0Tckи възторг,с който някогашните депутати акламираха победите на хилядолетния Райх,днес наследниците им бленуват за поход срещу Русия.Да дадем тежко оръжие и военна подкрепа на Украйна.Същата порода копои нарязаха ракетите,закриха Козлодуй,унищожиха образованието,сринаха селското стопанство и разбиха индустрията.Сега им е поръчано да ликвидират сетните съпротивителни сили на страната.Те не искат Украйна да стане силна,те искат България да стане беззащитна.
46
1
 
4
 
! Отговори
К. Ниноватова преди 10 месеца
Не псувайте комунистите на майка, че ще се размножат начело с този ,,генерал" и Радев.
45
5
 
7
 
! Отговори
Мен преди 10 месеца
Копейкин май ми се вижда все по добър избор.След това извращение дето се случва
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Искането на имунитета на Борисов е първи епизод от поредица искания на имунитети на депутати от първата и втората политически сили и ако мине, да се направят показни арести, което да доведе до конфликти и отказ на част от депутатите да подкрепят своето правителство. Това е целта на Новия тандем за репресии и политическо въздействие. Този тандем може да се нарече ЧК - чорапа и каскета.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И няма уговорка?
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов е способен да заложи 6 млн глави за имунитета си..хаха не сте ли го разбрали
41
9
 
6
 
! Отговори
Bvulgari преди 10 месеца
Нима забравихте че 44та комунистите избиха елита на нацията и окупираха България.Паветникът М О Ч А е символ на съветската окупация!
40
5
 
16
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Защо всички викат генерал на това недоразумение?!той е толкова генерал колкото и Борисов .
39
0
 
4
 
! Отговори
Болшевишки обирджии преди 10 месеца
8 и нещо череши.