Меджидиев: До месец ще имаме медицински хеликоптери

Комплименти за неговия приемник
3 юни 2023 10:26, Росен Стойчев
15
Меджидиев: До месец ще имаме медицински хеликоптери
Снимка: БГНЕС

Първите медицински хеликоптери пристигат у нас по-рано от предвиденото, обяви в БНТ служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев. Той уточни, че процедурата по наемане на хеликоптери на лизинг вече е приключила и е спечелена от италианската фирма, която е предложила по-добра цена.

"Със сигурност в края на този месец или в началото на следващия, ще имаме два хеликоптера, които ще стартират и ще започне въздушната помощ по въздуха. Пожелавам на колегата, който ще дойде след мен, да завърши това - много малко остана - площадките да бъдат завършени. Много малко остава и реално нашето население ще има спешна помощ по въздуха", заяви Меджидиев.

Още по темата

Страната ни ще ползва хеликоптери на лизинг докато не се сдобие със свои собствени. Очаква се първият закупен хеликоптер да бъде доставен у нас през декември, а догодина да получим още два.

Асен Меджидиев заяви, че има много добри впечатления за своя вероятен наследник на поста - проф. Христо Хинков.

 "Стана ми малко обидно - аз никога не съм имал проруски интереси, за да се коментира, че нашият кабинет има проруски интереси. Никога! Аз съм защитавал само интересите на България. И моят президент винаги е стоял и е настоявал за това. Абсурдна е формулата "всички срещу Радев и служебното правителство". Не може да остане такова клеймо! Аз поех поста с идеята, че ще работя не повече от 2-3 месеца и после ще се върна при моите пациенти. За всеки от нас беше така, но се наложи да останем за по-дълго, което беше тежко за всички. Лекото беше, че работихме в екип. Гордея се, че направихме нещо и пожелавам инициативите, които ние започнахме, да бъдат продължени. Аз отзад съм готов да помагам на всеки един министър на здравеопазването, който и да е той", каза Меджидиев.

 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Алех преди 3 месеца
До месец може и да та няма
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Медицинските хеликоптери са 20 пъти повече разход за 50% по-малко работа. Хеликоптерът лети само в хубаво време. А харчи пари колкото 20 линейки. Вероятно ще спасяват по 1-2 заблудени в планината де били, през останалото време ще се возят демонстративно и ще харчат пари за подръжка и персонал.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През лизинг се краде повече и по-незабележимо, отколкото през единично закупуване.
6
0
 
2
 
! Отговори
Коя година? преди 3 месеца
За един променлив КирчУ питЪм...
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Прокурора на Пелишат. Че кой ти е казал, че реално че има някакви специални "площадки" ? Отливат една бетонна плоча за 2000 левчета и пишат "специализирана площадка за хеликоптер" за 2 милиона. Познай къде са отишли вече парите. А идеята точно на хеликоптера е, че не му трябва "площадка" за излитане и кацане. Трябва му хангар, ремонтна работилница за обслужване, място за екипажа, за навигация и т.н.
4
0
 
2
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 3 месеца
Първите медицински хеликоптери пристигат у нас по-рано от предвиденото, кое му е раното не мога да разбера? От ЕС само България няма тази опция?! Румъния има 14 и сега прави поръчка за още няколко! Имам наблюдение за Плевен и Долна Митрополия към днешна дата нищо не се прави -площадки ала бала! Господа и госпожи управляващи, и кандидати за такива така не се правят нещата !Кое му е раното уравнение с мнооого неизвестни?!
3
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 3 месеца
А досега ,защо нямахме ? Къде спахте ? Ама не спахте когато получавахте заплати за нищоправене ?
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 1. И гледат да не би не дай Боже да се излекуват, че изтърват клиенти. По-добре е да си влачат болестите цял живот.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ъъъъъ не че нещо, но обучихте ли пилоти и екипаж точно за този тип хеликоптери ?